Stora Ugandaresan

En utökad safari med privat guide genom Afrikas gröna pärla Uganda

På den här safarin utforskar ni många delar av Uganda med bland annat viltsafari i Murchison Falls, Queen Elizabeth och Lake Mburo nationalpark blandat med besök i byar och spännande vandringar med noshörningar, chimpanser och gorillor.

12 dagar, pris från 35 700 kr/person

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst och båttur till Nilens Källa

Ankomst till Entebbe på morgonen. Guiden möter upp er på flygplatsen och ni påbörjar resan till Jinja. På eftermiddagen åker ni ut på en båttur till Nilens källa. Lunch och middag ingår.

Boende: *Kingfisher Resort / **The Haven
Måltider: Lunch och middag

Dag 2: Vandring med noshörningar och Murchison Falls

Efter frukost påbörjar er resa mot Murchison Falls. På vägen stannar ni till vid Ziva Rhino Sanctuary där ni går på en walking safari tillsammans med en ranger där ni kommer riktigt nära reservatets noshörningar. Här pågår ett projekt där man håller på att återintroducera noshörningen som helt utrotades i Uganda under Idi Amins tid. Efteråt äter ni lunch och fortsätter därefter resan norrut. Väl framme i parken åker ni på viltsafari mot lodgen.

Boende: *Hornbill Bush Lodge / **Paraa Safari Lodge
Måltider: Helpension

Dag 3: Viltsafari i Murchison Falls National Park och vattenfall

Heldag i Murchison Falls Nationalpark. Ni åker på viltsafari i parken på förmiddagen. På eftermiddagen åker ni på en båtsafari på Nilen där ni har chans att se många djur från båten såsom flodhästar, elefanter, nilkrokodiler och mängder av fågelarter. Ni åker också upp emot Murchison Falls för att se det mäktiga vattenfallet. Tillbaka till lodgen för middag.

Boende: *Hornbill Bush Lodge / **Paraa Safari Lodge
Måltider: Helpension

Dag 4: Mot primatparadiset i Crater Lakes Area

Idag åker ni sydväst ner mot Crater Lake Area. Vägen dit är lång men mycket vacker. Ni åker förbi teplantager, byar, berg, dalar och lummiga skogar. På eftermiddagen är ni framme i primatparadiset vid kratersjöarna.

Boende: *Lake Nkuruba Lodge / **Ndali Lodge
Måltider: Helpension

Dag 5: Chimpansvandring i Kibaleskogen

På morgonen beger ni er ut på en vandring i Kibaleskogen. Hem åt våra närmaste kusiner chimpanserna och 8 andra primatarter. Ni går igenom en tät skog med en specialguide för att leta efter de lekfulla aporna.
På eftermiddagen åker ni tillbaka till lodgen för vila eller så kan ni gå på en promenad till den närliggande byn eller till någon av kratersjöarna för att spana efter fåglar.

Boende: *Lake Nkuruba Lodge / **Ndali Lodge
Måltider: Helpension

Dag 6: Båtsafari på Kazingakanalen

Ni fortsätter till Queen Elizabeth Nationalpark. På eftermiddagen åker ni på en båtsafari på Kazingakanalen som sammanbinder Lake George och Lake Edward. Här har ni chans att se fåglar och djur som tar sig ner till floden för att dricka vatten.

Boende: *Pumba Safari Cottages / **Mazike Valley Lodge
Måltider: Helpension

Dag 7 Viltsafari till södra Queen Elizabeth

Tidig morgon åker ni ut på viltsafari i Queen Elizabeths norra delar. Mitt på dagen fortsätter ni ner till Ishasha sektorn i de sydliga delarna av parken. Området är känt för sina trädklättrande lejon. Viltsafari på vägen.

Boende: *Topi Lodge / **Ishasha Wilderness Camp
Måltider: Helpension

Dag 8 De dimhöljda bergen i Bwindi nationalpark

Idag tar ni sikte på de dimhöljda bergen i Bwindi Nationalpark. Väl framme vid lodgen checkar ni in och tar sedan en promenad till den närliggande byn.

Boende: *Gorilla Mist Camp / **Buhoma Lodge
Måltider: Helpension

Dag 9 Möte med gorillor

Tidigt på morgonen åker ni till uppsamlingsplatsen för gorillavandringen. Ni får information av era guider och delas in i en grupp innan ni påbörjar vandringen in i den täta skogen för att leta efter bergsgorillorna. När ni hittar dem får ni spendera en timme med dem innan ni går tillbaka igen. Efter lunch beger ni er ner mot Lake Bunyonyi. Ni åker genom vacker natur med både odlingar och tät skog. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Ni kan gå på upptäcksfärd, bada eller bara njuta av de vackra omgivningarna.

Boende: *Lake Bunyonyi Eco Resort / **Birdnest
Måltider: Helpension

Dag 10 Egna aktiviteter i Lake Bunyonyi

Egna aktiviteter i Lake Bunyonyi.
Ni kan hyra kanot (stadiga urholkade stockar) och ta ett bad i sjön, utforska ön eller bara ta det lugnt och få tillfälle att smälta de senaste dagarnas äventyr.
Runt Lake Bunyonyi finns fina vandringsleder för den som vill utforska mer av omgivningarna.
Lake Bunyonyi är full av kräftor som planterats in för många decennier sedan. Dess kräftstjärtar serveras i restaurangen på alla tänkbara sätt.

Boende: *Lake Bunyonyi Eco Resort / **Birdnest
Måltider: Helpension

Dag 11 Till Ugandas zebraparadis

Efter frukost fortsätter ni resan till Ugandas zebraparadis – Lake Mburo. Väl framme äter ni lunch på lodgen och åker därefter ut på viltsafari i parken.

Boende: *Rwakobo Rock / **Mihingo Lodge
Måltider: Helpension

Dag 12 Walking safari, ekvatorn och hemresa

Tidigt på morgonen går ni på en walking safari i närheten av lodgen. Ni äter frukost på lodgen innan ni påbörjar resan mot Entebbe. På vägen stannar ni till för lunch/paus vid ekvatorn. Transfer till flygplatsen för hemresa.

Måltider: Frukost och lunch

Pris per person:

2 personer: *43 200 kr /  **68 000 kr

4 personer: *37 900 kr /  **64 500 kr

6 personer: *35 700 kr /  **61 400 kr

Vad som ingår:

 • Privat guide/chaufför i safaribil med öppningsbart tak
 • Alla parkavgifter
 • Boende i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Walking safari i Ziva Rhino Sanctuary
 • Båtsafari på Nilen i Murchison Falls och på Kazingakanalen i Queen Elizabeth
 • Chimpansvandring
 • Gorillavandring
 • Obegränsat med dricksvatten

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum (50USD/person)
 • Dryck
 • Dricks till guide/chaufför (ca 20-25/dag) samt till specialguider under noshörning-/chimpans-/gorillavandring och några USD/natt till dricksboxar på lodgerna

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Barnrabatt för barn upp till 12 år  *  Högsäsongstillägg tillkommer över jul och nyår  *

En person är söker resesällskap i juli 2025

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar