Jul i Tanzania och Zanzibar

Fira jul tillsammans med Tanzanias vilda djur och nyår intill Indiska Oceanen på Zanzibar.

Sex dagars safari i fyra av Tanzanias mest kända nationalparker och reservat. Den gröna, sköna Lake Manyara nationalpark, Tarangire Nationalpark känd för sina många elefanter och baobabträd, det enorma Serengeti och världens åttonde underverk: Ngorongorokratern.

På Zanzibar kan ni smälta alla intryck under en palm på stranden men också utforska ön med snorkling eller dykning vid korallreven, segling, vattensporter eller matlagningskurs.

20 december-3 januari, pris från 54 000 kr Flygbiljetter ingår

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1 20/12: Avresa från Stockholm

Avresa från Arlanda kl 11.30 med Turkish Airlines.

Dag 2 21/12: Ankomst till norra Tanzania

Ankomst till Kilimanjaro International Airport kl 03.20. Utanför flygplatsen hämtas ni upp av en chaufför som kör er till Airport Planet Lodge för incheckning. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter och vila upp er efter den långa resan.

Boende: Airport Planet Lodge
Måltider: Frukost

Dag 3 22/12: Viltsafari i Lake Manyara nationalpark

Efter frukost hämtas ni upp av er guide för att åka vidare till staden Karatu som ligger intill Manyara-sjön. Väl framme är det dags för en första viltsafari i Lake Manyara. Parken är lite i jämförelse med till exempel Serengeti men här finns en stor biologisk mångfald och ett magnifikt landskap av akaciaskogar, baobabströdda klippor, varma källor, träsk och själva sjön. Här finns 400 fågelarter och den största koncentrationen av babianer någonstans i världen. Andra arter att upptäcka är giraffer, zebror, gnuer, impala, vattenbock, vårtsvin, utter och egyptiska mungos. Har ni tur så gästas sjön av tusentals flamingos, de berömda trädklättrande lejonen och stora familjer av elefanter syns ofta i skogen. På eftermiddagen checkar ni in på Tloma Lodge.

Boende: Kankari Lodge
Måltider: Helpension

Dag 4 23/12: Safari i Ngorongorokratern och vidare till Serengeti

Viltsafari i Ngorongoro-kratern på morgonen/förmiddagen. Kratern kallas för världens åttonde underverk och den gör verkligen skäl för namnet. Botten av kratern är knappt två mil i diameter och här hittar man i stort sett samtliga av Östafrikas naturtyper. Här finns också mängder av djur. Förhållandena i kratern är alltid bra, det finns tillgång till vatten och mat året om så många djur lämnar aldrig kratern. Här har ni chans att se alla i Big 5 inklusive noshörning som annars är väldigt ovanlig i Tanzania. Efter lunch intill en liten sjö i kratern fortsätter ni er resa mot savannernas savann – Serengeti.

Detta enorma område är hem åt fler stora däggdjur än något annat naturområde i världen. När ni når västra delen av bergsområdet i Ngorongoro så har ni en sagolik utsikt där man verkligen förstår hur Serengeti fått sitt namn “den oändliga slätten”. Grässavannen är den proteinmotor som driver Serengetis enorma ekosystem med sina miljoner däggdjur. Efter en dag på guppiga vägar och mängder av intryck kommer ni fram till campen för middag och en pratstund runt lägerelden om dagens upplevelser.

Boende: Serengeti Kati Kati
Måltider: Helpension

Dag 5 24/12: Viltsafari på den oändliga slätten

Viltsafari i Serengeti hela dagen. Stor chans att se lejon, gepard, leopard, hyenor, zebror, gnuer, antiloper, giraffer, bufflar, elefanter, flodhästar, krokodiler, massor av fågelarter och mycket, mycket mer. Er guide är duktig att hitta djuren och ni kommer att förvånas över hans hökblick. Ni väljer själva hur ni vill lägga upp dagen. Ni kan antingen åka ut på en tidig morgonsafari, åka tillbaka till campen för lunch och ut igen på eftermiddagen alternativt tar ni med packad lunch och är ute på savannen hela dagen.

Boende: Serengeti Kati Kati
Måltider: Helpension

Dag 6 25/12: Östra Serengeti och Tarangire nationalpark

Idag åker ni tillbaka österut igen. Viltsafari på vägen. På eftermiddagen kommer ni fram till Tarangire Nationalpark. Parken är känd för sina stora elefanthjordar och många baobabträd. De stora elefanthjordarna brukar vara i parken mest mellan juli-oktober men några brukar stanna kvar även senare. Vid sidan om elefanterna finns där ett rikt djurliv med många olika däggdjursarter, bland dem de stora rovdjuren, och det mest artrika fågellivet bland de tanzaniska parkerna. Viltsafari tills solen går ner.

Boende: Tarangire Safari Lodge
Måltider: Helpension

Dag 7 26/12: Viltsafari och vidare till Zanzibar

Ni åker ut på en tidig viltsafari på morgonen innan ni åker tillbaka till Arusha igen för att flyga vidare till Zanzibar. Väl framme hämtas ni upp och körs till valt hotell för incheckning innan det är dags för ett första dopp i Indiska Oceanen.

Boende: Kiganja Retreat / La Luna Suite Apartments / Mvuvi Boutique Resort
Måltider: Frukost och lunch

Dag 8-12 27/12 – 1/1: Sol, bad och lata dagar på stranden

Egna aktiviteter på Zanzibar. För den som tröttnar på på stranden så finns det många aktiviteter att välja mellan så som vattensporter, dykning/snorkling, besök i Jozani Forest och mycket mer.

Dag 13 2/1: Kryddtur och vidare till Stone Town

Inget besök på Zanzibar är komplett utan att stifta bekantskap med alla de kryddor som växer på kryddornas ö. På vägen till Stone Town stannar ni till för ett besök hos Mr Spice som tar er med på en tur runt om i hans trädgård för att visa alla spännande frukter och kryddor som växer här. Bland annat vanilj, kardemumma, kanel och kryddnejlikor. Turen avslutas med en vegetarisk lunch med kryddor och grönsaker från trädgården innan ni åker vidare den sista biten för incheckning på Tembo Hotel. Egna aktiviteter resten av dagen.

Boende: Tembo Hotel
Måltider: Frukost och lunch

Dag 14 3/1: Hemresa och hemkomst

Mitt i natten blir ni upphämtade av en chaufför som kör er den korta biten till Zanzibars flygplats för hemresa. Flyget lyfter kl 05.00 och ni landar på Arlanda samma eftermiddag kl 17.00.

Pris per person:

2 personer: 62 600 kr

4 personer: 55 700 kr

6 personer: 54 000 kr

Uppgradering Zanzibar:

La Luna Suite Apartments: +1450 kr/person           Mvuvi Boutique Resort: +3700 kr/person

Vad som ingår:

 • Flygbiljetter STO-JRO, ZNZ-STO med Turkish Airlines
 • All transport under safarin i safarijeep
 • Privat engelsktalande guide/chaufför
 • Boende på specificerade (eller likvärdiga) lodger i dubbelrum
 • Alla parkavgifter
 • Måltider och aktiviteter enligt program
 • Dricksvatten i safaribilen
 • Flying Doctors Insurance
 • Inrikesflyg Arusha-Zanzibar
 • Transfer från/till flygplatsen på Zanzibar
 • Kryddtur hos Mr Spice

Vad som tillkommer:

 • Visum (50USD/person)
 • Dryck: öl ca 25 kr, vin från 150 kr, läsk/vatten ca 15 kr
 • Måltider på Zanzibar: ca 175-300 sek/pers/dag
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 25usd/dag till guiden och några usd/natt i tippingboxar på hotellen.
 • Infrastrukturskatt på Zanzibar, 2-6 usd/person natt (beroende på hotellstandard). Betalas på plats.

                                           *   Beräknat på dollarkurs: 10,3   *   Barnrabatt för barn upp till 16 år   *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar