Cykelresa Uganda med Sandra Attermo

Paradisöar och stränder

Om cyklingen

 

Målgruppen för denna resa är personer som cyklar mountainbike eller gravel på hobbynivå. Du bör ha en bra grundkondition och tidigare ha prövat åtminstone 70 kilometer mountainbike på grusväg under en dag, men du behöver absolut inte vara någon elitcyklist. Under all cykling kommer vi att vara två guider vilket gör att vi också kan dela upp gruppen i en långsam och en snabb vid behov. Vi kommer också hela tiden att ha bilen efter oss som kan plocka upp trötta cyklister om det skulle behövas.

Vi cyklar på väl underhållna mountainbikes av crosscountry-typ som lämpar sig bra för den typ av cykling vi kommer att göra; i huvudsak grusvägar och en del enklare singeltrails. I samband med anmälan kommer du få ange kroppslängd samt om du vill cykla med SPD eller platta pedaler. Om mekaniska problem uppstår har vi med oss verktyg för att fixa dessa. Vår chaufför jobbar till vardags som cykelmekaniker och vi kommer även ha med oss en reservcykel att använda i nödfall. Cykelhjälm ingår i hyran men den som vill kan ta med en egen.

För den som vill ta med egen cykel så går det att lösa om man är ok med att transportera cykeln till Uganda i kartong. Vi kommer då slänga kartongen i Kampala och skaffa en ny i Kigali. En cykelväska kommer inte få plats i den safaribil som transporterar oss. Att ta med cykeln på flyget kostar mellan 1100 – 2400 kronor per resväg beroende på vilket flygbolag som används.