Familjesafari

i Uganda

Safari i Afrikas pärla Uganda tillsamammans med privat guide som passar extra bra för familjer med barn.

Resan går igenom södra Uganda med viltsafari, skolbesök och byvandring i Queen Elizabeth, utforskande av de vackra områdena runt Lake Bunyonyi och avslut i zebrornas paradis Lake Mburo.

För den över 15 år som vill går det att lägga till vandring i Kibaleskogen hos våra närmaste kusiner chimpanserna och i den täta bergsdjunglen i Bwindi där bergsgorillorna bor.

9 dagar, pris från 19 700 kr/person.

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Uganda

Ankomst till Entebbe. Guiden hämtar upp er på flygplatsen och tar er med till Tilapia Lodge som ligger intill Victoriasjön för incheckning.

Om ni kommer fram på morgonen/förmiddagen kan ni åka på en stadsrundtur eller besöka Entebbes botaniska trädgård på eftermiddagen.

Boende: Tilapia Lodge
Måltider: Middag

Dag 2: Till Kibaleskogen

Efter frukost hämtas ni upp av er guide och ni tar ni sikte på Crater Lake Area. Vägen dit är lång men mycket vacker. Ni åker förbi teplantager, byar, berg, dalar och lummiga skogar. På vägen kan ni stanna till på en marknad eller om ni ser något annat spännande som ni vill utforska.

På eftermiddagen är ni framme i primatparadiset vid kratersjöarna. Runt campen brukar det finnas mängder av apor av olika slag och mängder med färggranna fåglar. Om ni vill sträcka på benen lite efter bilfärden så kan ni ta en promenad till kratersjön som ligger i närheten innan middagen.

Boende: Lake Nkuruba Camp
Måltider: Helpension

Dag 3: Vandring i regnskog

Idag kan de som vill och har fyllt 15 år gå ut med en specialistguide för att leta efter de lekfulla chimpanserna som bor i Kibaleskogen.

Annars går ni på en vacker vandring i den täta regnskogen för att leta efter apor, fåglar och fjärilar.

På eftermiddagen åker ni vidare till Queen Elizabeth nationalpark. Efter incheckning gör ni ett besök till den närliggande byn för att besöka bönder som visar upp sina odlingar av kaffe, kakao och vanilj. Om det är vardag och termin så kan ni även besöka den lokala skolan.

Boende: Pumba Safari Cottages
Måltider: Helpension

Dag 4: Viltsafari och båttur i Queen Elizabeth nationalpark

Tidigt på morgonen åker ni ut på en spännande viltsafari över savannen i Queen Elizabeth nationalpark. Här har ni stor chans att se elefanter, bufflar, apor, antiloper av olika slag, lejon och mängder av fågelarter. Ni har med er packad lunch som ni äter på en rastplats inne i parken.
På eftermiddagen åker ni på en båtsafari på Kazingakanalen som sammanbinder Lake George med Lake Edward. Här kommer ni garanterat att se mängder av flodhästar och kanske även någon krokodil. Elefanter, bufflar och många andra djur kommer ofta ner till flodstranden för att dricka vatten och svalka sig.

Boende: Pumba Safari Cottages
Måltider: Helpension

Dag 5: Trädklättrande lejon i södra Queen Elizabeth

Efter en stärkande frukost tar ni sikte på de södra delarna av Queen Elizabeth, den så kallade Isasha-sektorn. Viltsafari på vägen.

Området är känt för sina trädklättrande lejon och efter incheckning och lunch på Topi Lodge beger ni er ut för att leta efter dem.

Boende: Topi Lodge
Måltider: Helpension

Dag 6-7: Avkoppling i Lake Bunyonyi

Efter frukost fortsätter ni safarin mot Lake Bunyonyi som ligger nära gränsen till Rwanda. Lake Bunyonyi betyder ”plats för många små fåglar” och skvallrar om det rika fågellivet som finns här. I den vackra sjön, omgiven av branta terrasserade sluttningar, finns totalt 29 öar och under de kommande två nätterna kommer ni att bo på en av dem.

Väl framme hämtas ni upp av en båt som tar er med till Lake Bunyonyi Eco Resort.

Under tiden här bokar ni lätt aktiviteter/utflykter på lodgen så som kanotpaddling och vandring. Ta er även tid att utforska ön och ta ett dopp i den svala sjön eller bara njuta av de vackra omgivningarna.

Gorillavandring: om ni vill lägga till gorillavandring i programmet så byter vi ut en av nätterna i Lake Bunyonyi mot en natt i Bwindi nationalpark.

Boende: Lake Bunyonyi Eco Resort
Måltider: Helpension

Dag 8: Till zebraparadiset i Lake Mburo

Idag åker ni vidare till den sista destinationen på safarin, Ugandas zebraparadis, Lake Mburo. Det är en liten park i jämförelse med många andra här finns en enorm artrikedom av både flora och fauna. Förutom mängder av zebror finns här det största beståndet av leoparder i Uganda och även bufflar, vattenbockar, topi och vårtsvin är mycket vanliga.

Väl framme åker ni på en viltsafari genom parken innan ni åker vidare till lodgen för ett dopp i poolen och middag.

Boende: Rwakobo Rock
Måltider: Helpension

Dag 9: Safari till fots, ekvatorn och hemresa

Tidigt på morgonen går ni ut på en safari till fots i närheten av lodgen för att leta efter vilda djur och fåglar. Med er har ni en specialistguide som har god kännedom om var djuren brukar uppehålla sig.

Tillbaka till lodgen för frukost innan ni styr kosan tillbaka mot Entebbe igen. På vägen stannar ni till för ett foto/fikastopp vid ekvatorn.

Transfer vidaret till flygplatsen för hemresa eller resa vidare till Zanzibar.

Måltider: Frukost och lunch

 

Pris per person:

2 personer: 24.600 kr

4 personer: 21.900 kr

6 personer: 19.700 kr

Vad som ingår:

 • 9 heldagar med privat guide/chaufför i safaribil med öppningsbart tak
 • Diesel, skatter och vägavgifter
 • Boende på specificerade lodger/hotell dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Aktiviteter enligt program
 • Obegränsat med dricksvatten i safaribilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum: 50 USD/pers
 • Dryck
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 15-20 USD/dag till guiden och några dollar per natt till tippingboxar på hotellen
 • Gorillavandring: 700 USD/pers
 • Chimpansvandring: 200 USD/pers

  * Beräknat på dollarkurs: 10,3 * Barnrabatt för barn upp till 12 år * Högsäsongstillägg tillkommer över jul och nyår *

  Jag finns här för att svara på dina frågor!

  Madelene Segelöv

  Välkommen du också!

  Boka en oförglömlig resa med oss!

  Kenya

  Tanzania

  Uganda

  Kilimanjaro

  Sydafrika

  Namibia

  botswana

  Paradisöar