FAMILJERESA I SYDAFRIKA

En rundresa på Kaphalvön som passar extra bra för familjer med barn. Ni börjar med några dagar i Kapstaden med en blandning av utflykter och egna aktiviteter för både stora och små. Vidare till Stellenbosch för vinprovning för de stora och glass- och juiceprovning för de små. Resan avslutas med viltsafari i Aquila Game Reserve.

14 dagar, pris från 19 900 kr/person

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kapstaden

Ankomst Kapstaden. Utanför flygplatsen möts ni upp av en chaufför som kör er till hotellet för incheckning. Egna aktiviteter resten av dagen.

Boende: Garden Court Victoria Junction / Table Bay Hotel
Måltider: inga måltider

DAG 2: Besök hos pingviner och Godahoppsudden

Ni hämtas upp på hotellet för en rolig dag med att utforska Godahoppsudden. Cape Point och Godahoppsudden kallas ofta för den romantiska mötesplatsen för två mäktiga hav, Atlanten och Indiska oceanen.
Efteråt besöker ni Boulders Beach för att hälsa på pingvinerna som bor där innan ni åker tillbaka till hotellet igen.

Dag 3: Egna strapatser i Kapstaden

Egna aktiviteter hela dagen. Vi rekommenderar att ni gör ett besök på Two Oceans Aquarium där ni kan se hur det ser ut under ytan utanför Kapstaden. Att utforska V&A Waterfront är nästan ett måste, här finns mängder av restaruanger, butiker, gatukonstnärer och mycket mer. Ofta besöks hamnen av sälar och här finns både segelbåtar, sjörövarskepp och motorbåtar som erbjuder turer ut på havet.

DAG 4: Linbana upp till toppen av Taffelberget

Ni hämtas på hotellet och dagen börjar med en färd med linbana upp till toppen av Table Mountain.

Table Mountain är det ikoniska platta berget som reser sig majestätiskt 1086 meter över marken och ramar in Kapstaden. Table Mountain är en av de mest igenkända platserna i världen och förmodligen, kanske tillsammans med Kilimanjaro, Afrikas mest kända berg. Berget har fått sitt namn från sin platta topp som liknas vid ett bord.

Efter en promenad och lite utforskande på toppen tar ni linbanan ner igen för att åka vidare till de historiska Company Gardens för en promenad.

Dag 5: Egna aktiviteter i Kapstaden

Egna aktiviteter hela dagen.

Varför inte ta färjan ut till fängelseön Robben Island göra ett besök på stranden vid Hout Bay eller Camps Bay eller besöka någon av Kapstadens många marknader för lite shopping.

Dag 6: Mot vindestriktet Stellenbosch

Efter frukost hämtas ni upp av en chaufför som kör er till Spier Hotel i Stellenbosch för incheckning. Egna aktiviteter resten av dagen. På Spier finns det en mängd olika aktiviteter så som segwaytur bland vinodlingarna, picknick i någon av de många grönområdena, besök i Spiers räddningscenter för rovfåglar, gå på en konstpromenad, boka en spabehandling eller vinprovning (eller juiceprovning för de under 18). Här finns även en lekplats för de små.

Boende: Spier Hotel
Måltider Frukost

Dag 7: Heldag för dina smaklökar

Transfer till Spice Route Winery. På området finns det mängder med aktiviteter, provningar av vin, gin, öl, juice, glass, choklad och mat från alla världens hörn. Här kan man också hyra cyklar eller utforska den stora lekplatsen. Provningar och aktiviteter ingår ej då man betalar på plats för det man vill smaka/göra.

Ni kan läsa mer om aktiviteterna här: https://www.spiceroute.co.za/

Transfer tillbaka till hotellet på eftermiddagen.

Boende: Spier Hotel
Måltider Frukost

DAG 8: Fjärilar och vinprovning

Heldagstur med transfer. På morgonen besöker ni först Butterfly World där en mängd vackra fjärilar i regnbågens alla färger flyger fritt genom en inomhusträdgård med färgglada blommor, frodiga bladverk och spännande vattenspel.

Därefter fortsätter ni på en vinlandstur. Njut av en vin- och chokladprovning, en vin- och glassprovning och juiceprovning för era yngsta familjemedlemmar.

Boende: Spier Hotel
Måltider Frukost

Dag 9: Heldag på Spier

Egna aktiviteter hela dagen. Vi rekommenderar att ni spenderar dagen med att utforska Spier eller tar en tur in till den pittoreska staden Stellenbosch. Här finns mängder av restauranger, affärer och caféer.

Boende: Spier Hotel
Måltider Frukost

Dag 10: Besök på Giraffe House

Se några av Sydafrikas djur på nära håll. Giraffehouse är ett utbildningscenter där besökarna får lära sig mer om vilda djur. Giraffen är till exempel det högsta landdjuret på jorden, eland är den största antilopen, blue duiker är den minsta antilopen och strutsen är den största fågeln. Här finns också Sydafrikas nationaldjur – springbocken och nationalfågel – den blå tranan.

Boende: Spier Hotel
Måltider Frukost

Dag 11: Ut i vildmarken till Aquila Private Game Reserve

Efter frukost checkar ni ut och körs till Aquila Private Game Reserve & Spa.

När ni är framme serveras lunch och på eftermiddagen åker ni ut på en första viltsafari för att leta efter medlemmarna i The Big Five – elefant, noshörning, lejon, leopard och buffel samt mängder av andra djur så som giraffer, zebror och antiloper.

Tillbaka till lodgen för vila och kanske ett dopp i poolen innan middagen serveras.

Boende: Aquila Private Game Reserve
Måltider: Helpension

DAGAR 12 – 13: AQUILA PRIVATE GAME RESERVE

Två dagar med viltsfafari på morgonen och eftermiddagen, emellan hinner ni med att njuta av de vackra omgivningarna, bada i poolen och kanske besöka lodgens spa för en avslappnande behandling.

Boende: Aquila Private Game Reserve
Måltider: Helpension

DAG 14: RESANS SLUT

En sista viltasfari på morgonen innan ni checkar ut och körs till Kapstadens flygplats för hemresa.

Pris per person:

2 personer: 29 300 / 34 700 kr

4 personer: 24 700 / 29 900 kr

6 personer: 19 900 / 25 000 kr

Vad som ingår:

  • 5 nätter på Garden Court Victoria Junction / Table Bay Hotel inkl frukost
  • 5 nätter på Spier Hotel inkl frukost
  • 3 nätter på Aquila Game Reserve inklusive frukost och middag samt 2 dagliga viltsafariutflykter
  • Transfer tur och retur Kapstadens flygplats
  • Transfer mellan hotellen och till/från aktiviteter enligt program
  • Inträden/aktiviteter enligt program

Vad som tillkommer:

  • Övriga måltider
  • Dryck
  • Övriga aktiviteter
  • Dricks till guide/chaufför

*  Beräknat på randkurs: 0,57  *  Barnrabatt för barn upp till 12 år  *  Högsäsongstillägg tillkommer över jul och nyår  *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Paradisöar

Sydafrika

Namibia

Kilimanjaro

botswana