Klassiska Namibia

En lyxig safari genom ett av Afrikas vackraste länder tillsammans med liten grupp (max 10 personer).

På den här resan utforskar ni slätterna i Namiböken, Sossusvleis aprikosfärgade sanddyner, den romantiska kuststaden Swakopmund, den dramatiska terrängen i Damaraland och åker på viltsafari i den världsberömda och viltrika Etosha National Park.

Boende och mat är mycket bra under hela resan.

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst och stadsrundtur

Ankomst till Windhoek, där ni möts av er guide som tar er med till hotellet för incheckning, varefter ni gör en guidad stadsrundtur. Windhoek är en stad med många kontraster. Moderna skyskrapor blandas med historiska byggnader från sekelskiftet. Flera byggnader från den tyska kolonialtiden har bevarats och restaurerats. Vissa av de sevärdheter som du kommer att se på din tur är Ride Memorial, Old Fort, parlamentsbyggnaden,även känd som ”Ink Place”, den Lutherska kyrkan, järnvägsstationen och många fler.

Boende: Villa Violet

Dag 2: Mot Kalahariöknen

Efter frukost färdas ni via Rehoboth, genom den röda sanddynerna i Kalahariöknen till Bagatelle Kalahari Game Ranch. På eftermiddagen åker ni på en guidad safaritur där ni får lära er mer om Kalahariöknens unika växt och djurliv. Ni har chans att se en mängd olika arter såsom giraff, kudu, zebra, oryx, blå gnuer, eland, surikater och även många olika fågelarter.
När dagen närmar sig sitt slut bjuds det på en sundowner medan solen går ner över Kalahari.

Boende: Bagatelle Kalahari Game Ranch
Måltider: Frukost och middag

Dag 3: Vidare via Namiböknen

Ni åker vidare söderut via Maltahöhe genom Namiböknen till Desert Camp, som ligger nära de dramatiska sanddynerna i Sossusvlei. Egna aktiviteter på eftermiddagen.

Boende: Desert Quiver Camp
Måltider: Frukost och middag ingår

Dag 4: Röda sanddyner och dramatiska canyons

Mycket tidig avresa idag till Namib Naukluft Park för att bevittna en av Namibias mest natursköna attraktioner – Sossusvlei och världens högsta sanddyner och det närliggande Deadvlei, en uttorkad flodsänka med sina döda vita akaciaträdstammar som reser sig mot den blå himlen. Här finns endast vatten under de år då exceptionellt mycket regn kommer (i snitt var 12:e år).

Ni besöker även Sesriem Canyon. Har det inte regnat så kan ni gå på en kortare vandring ner i kanjonen. I små vattensamlingar brukar lungfisk plaska runt. Sesriem är Afrikaan och betyder sex bälten. Det sägs att kanjonen fick sitt namn under tiden då man använde oxkärror för att dra upp vattnet från botten och man fick skarva sex st bälten av skinn innan hinken nådde botten.

Tsauchab rivier har under årmiljonerna mejslat fram denna kanjon ur den sedimenterade sandstenen. Floden är en säsongsflod som sällsynt skapar en sjö här i öknen. De åren har man svårt att se sanddynerna men desto mer spektakulär är då Sesriem Canyon med sin rytande flod. Floden är endast 10 mil lång. Uppsamlingsområdet är Naukluft Mountains i öster. Bergen utgör Namib Naukluft National Parks östra gräns. De vackra bergen hyser många djur, inte minst mountain Zebra och leopard.

Boende: Desert Quiver Camp
Måltider: Frukost och middag

Dag 5: Månlandskap och Swakopmund

Idag går färden norrut via Kuiseb Canyon till Swakopmund. Ni åker genom ett fantastiskt månlandskap och har möjlighet att se ökenväxter såsom, ”Welwitschia mirabilis”.

Swakopmund är en pittoresk ökenstad med en avslappnad atmosfär, gammaldags charm och frodiga gröna gräsmattor och palmer. Här ingår inte middag just för att ni själva skall kunna hitta er egen favoritrestaurang som vanligtvis serverar något från den rika Atlanten utanför. Restaurangbesök kostar mycket litet jämfört mot motsvarande i Sverige.

Boende: Swakopmund Guesthouse
Måltider: Frukost

Dag 6: Delfinkryssning med ostronlunch

Tidigt på morgonen hämtas ni upp för att åka på en segeltur på Walvis Bay Lagoon. Under tre timmar njuter ni av omgivningarna på en katamaran. Vid Pelican Point, brukar nyfikna sälar simma upp till båtarna för att leta efter något att äta, samtidigt som grupper av delfiner simmar längs med båten. Här finns många fåglar så som flamingos, skarvar och pelikaner, stormfågel och pingviner. Med lite tur kan ni även få se solfisk (Mola Mola) och afrikansk lädersköldpadda.
Under vissa tider på året gästas lagunen av de större havslevande däggdjuren som sydkapare, knölval och ibland även späckhuggare.

Som avslutning på resan bjuds ni på färska ostron från Walvis Bay, snacks och kallt mousserande vin innan ni lägger till vid hamnen igen för att åka tillbaka till Swakopmund för en ledig eftermiddag.

Boende: Swakopmund Guesthouse
Måltider: Frukost

Dag 7-8 Skelettkusten och sälkoloni och Damaraland

Från Swakopmund går färden norrut längs Atlantkusten. Ni besöker hedmarkerna nära Wlotzkas och semesterorten Henties Bay, sälkolonin vid Cape Cross och södra Skelettkusten för att titta på skepsvrak. Ni färdas genom Springbokwasser, där naturen förändras från öken till Damaralands högland med dess imponerande kuperade terräng.

Boende: Grootberg Lodge
Måltider: Frukost och middag

Dag 9 Mot Etosha nationalpark

Resan fortsätter via Grootberg Pass till Kamanjab och vidare mot Etosha National Park dit ni ankommer på eftermiddagen. I hjärtat av denna nationalpark ligger Etosha Pan, en enorm, oftast torr, fördjupning. Tillfälliga källor bildar vattenhål som lockar en myriad av djurarter. Att ni kommer att se mycket djur törs vi garantera trots att detta är ett enormt viltområde.

Boende: Hobatere Lodge
Måltider: Frukost och middag

Dag 10 Viltsafari i Etosha

Viltsafari i Etosha nationalpark, här finns en stor mångfald av djur- och fågelarter, flera av dem endemiska, speciellt runt de många vattenhålen.

Boende: Talene Etosha Village
Måltider: Frukost och middag

Dag 11 viltsafari i Etosha

Ytterligare en dag för äventyr i den afrikanska bushen i Etosha nationalpark medan ni sakta rör er österut via Halali och Namutoni till Mushara Bush Camp.

Boende: Mushara Bush Camp
Måltider: Frukost och middag

Dag 12 via Okahandja till flyget

Återresa till Windhoek via Okahandja. Okahandja är ett viktigt centrum för träsnidare. De utövar sina forntida färdigheter som träsnidare på marknaden intill huvudvägen. Här är ett bra tillfälle för att köpa souvenirer. Transport till Hosea Kutako flygplats för hemresa.

Måltider: Frukost

Pris per person:

 

Startdatum:

37 600 kr

2023: 4/11, 18/11, 25/11                   2024: 6/1, 10/2, 9/3, 6/4, 4/5, 8/6, 29/6, 13/7, 10/8, 7/9, 28/9, 12/10

Vad som ingår:

 • Alla transporter med engelsktalande guide enligt resplanen tillsammans med internationell grupp
 • Safaribil av högsta klass
 • Boende i delat dubbelrum
 • Måltider som anges i resplanen, dryck tillkommer
 • Aktiviteter och parkavgifter enligt resplanen
 • Mineralvatten i bilen

Vad som tillkommer:

 • Flygbiljetter
 • Vissa måltider
 • Dryck
 • Dricks till guide/chaufför
 • Reseförsäkring

Beräknat på NAD-kurs 0,58

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar