Safari i Uganda och Kenya 

Den här safarin tar er med över landgränserna från Rwanda, till Uganda och vidare in i Kenya. 

Ni börjar med ett besök på Genocide Memorial Center i Kigali, Rwanda innan ni åker vidare över gränsen till Uganda där ni går på gorilla-, chimpans- och noshörningsvandring och njuter av de grönskande omgivningarna innan ni fortsätter genom teplantager, berg och dalar till savannen och de vidsträckta slätterna i Masai Mara i Kenya. 

12 dagar, pris från 39 900 kr/person

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kigali, Rwanda

Ankomst Kigalis internationalla flygplats i Rwanda. Guiden möter upp er utanför flygplatsen för färd till Step Town Motel. Beroende på ankomsttid så lägger vi in ett besök på Kigali Genocide Memorial Center antingen på eftermiddagen eller på morgonen dagen efter. På centret får ni lära er mer om Rwandas mörka historia. 

Boende: Step Town Hotel
Måltider: Middag

Dag 2: Över gränsen till Uganda och vidare till Bwindi nationalpark

Efter frukost tar ni sikte på Uganda. Efter gränsövergången åker ni mot högre höjder mot Bwindis ogenomträngliga nationalpark, hem åt de dimhöljda bergsgorillorna. Vägen dit är mycket vacker och vägarna slingrar sig i hårnålskurvor upp över berget. Väl framme checkar ni in på Buhoma Haven Lodge och kan därefter ta en promenad i den närliggande byn innan middag serveras på lodgen.

Boende: Buhoma Haven Lodge 
Måltider: Helpension

Dag 3: Gorillavandring i bergsdjungeln

Tidigt på morgonen körs ni till uppsamlingsplatsen inför gorillavandringen. Att komma så nära vilda bergsgorillor är verkligen ett minne som består. Vandringen kan vara tuff med branta upp- och nerförsbackar men ni går i långsam takt så att alla hinner med. När ni har hittat gorillorna får ni spendera en timme tillsammans med dem och hur nära ni kommer eller vad de gör just idag är omöjligt att sia om. Det blir en överraskning! 

På eftermiddagen åker ni vidare till Ishashasektorn i Queen Elizabeth nationalpark.

Boende: Topi Lodge
Måltider: Helpension

Dag 4: Trädklättrande lejon och båtsafari på Kazingakanalen

Tidigt på morgonen åker ni ut på en spännande viltsafari i Ishasha som är känd för sina trädklättrande lejon innan ni fortsätter norrut mot de nordliga delarna av parken.

På eftermiddagen åker ni på en båtsafari på Kazingakanalen som sammanbinder Lake George och Lake Edward. Här har ni chans att se fåglar och djur som tar sig ner till floden för att dricka vatten.

Boende: Pumba Safari Cottages
Måltider: Helpension

Dag 5: Chimpansvandring i Kibaleskogen

Ni fortsätter safarin till Kibaleskogen. På eftermiddagen går ni tillsammans med en specialistguide ut på en vandring i den täta skogen för att leta efter våra närmaste kusiner chimpanserna och åtta andra primatarter. 

Boende: Isunga Lodge
Måltider: Helpension

Dag 6: Lång dag i bilen genom vackra omgivningar

Vidare till Ziwa Rhino Sanctuary genom Crater Lake Area och Fort Portal. Det blir en lång dag i bilen men mycket intressant att se efter vägen. Omgivningarna växlar från lummig skog, byar, städer till teplantager och odlingar.

Boende: Ziwa Rhino Sanctuary Guesthouse
Måltider: Helpension

Dag 7: Vandring med noshörningar och båttur till Nilens källa

Ni börjar morgonen med en vandringssafari där ni kommer väldigt nära de magnifika noshörningarna som lever här. Planen med reservatet är att återintroducera noshörningen till Uganda som helt försvann under Idi Amins styre. 

Efter vandringen åker ni vidaret till staden Jinja som ligger intill Victoriasjön. Efter incheckning och lunch åker ni på en båttur till Nilens källa. Om ni vill åt någon mer adrenalinstinn aktivitet så finns det även bungyjump och forsränning i Jinja. 

Boende: Kingfisher Resort Jinja
Måltider: Helpension

Dag 8: Över gränsen till Kenya och vidare till Kerichos teodlingar 

På morgonen körs ni till gränsen mellan Uganda och Kenya. Här tar ni avsked av er ugandiska guide och säger hej till er kenyanska dito. Ni fortsätter safarin till högländerna i Kericho. Här odlas te i terrasser efter bergsidorna. 

Boende: Sahara Gardens 
Måltider: Helpension

Dag 9: Varma källor och cykelsafari i Loita Plains

På morgonen tar ni sikte på de varma källorna vid Loita Hills. Området är mycket varmt och torrt och vattnet som rinner här är livsviktigt för massajfolket som bor i området. 

På eftermiddagen åker ni ut på en cykelsafari på savannen i Loita Plains. Under cykelturen har ni chans att se många av de vilda djuren som bor på savannen.  

Boende: Loita Hills Basecamp
Måltider: Helpension

Dag 10: Besök i massajby och viltsafari i Masai Mara

Efter frukost besöker ni en närliggande massajby innan ni åker vidare mot Kenyas, och kanske världens mest kända naturvårdsområde, Masai Mara. Viltsafari genom parken vid ankomst. 

Camping i Masai Mara i fina tvåmannatält av kraftig canvasduk, bekväma madrasser, beväpnad ranger som vakar över er på natten. Grävd toalett på avskilt läge. Ni har kock, er guide och ranger med er. På kvällen njuter ni av middag lagad av kocken som är med er och sedan en pratstund runt en sprakande lägereld med den afrikanska stjärnhimmeln ovanför.

Boende: Camping i Masai Mara
Måltider: Helpension

Dag 11: Viltsafari i Masai Mara

Dagen ägnas helt åt savannens och skogarnas alla djur i Masai Mara Conservation Area. Det är ren vildmark så hur många av The Big Nine ni kommer att få se avgör ödet men vi törs nog ändå lova minst hälften av dem. Elefant, lejon, buffel, gepard, giraff, zebra, mängder av graciösa antiloper och har ni riktig tur även noshörning och leopard.

Boende: Camping i Masai Mara
Måltider: Helpension

Dag 12: Hemresa

Idag har safarin kommit till sitt slut. Ni åker på en sista viltsafari genom parken och vidare mot Nairobi för att flyga hem igen. 

Måltider: Frukost och lunch

Pris per person:

2 personer: 53 500 kr

4 personer:  42 400 kr

6 personer: 39 900 kr

Vad som ingår:

 • 12 heldagar med privat guide/chaufför i safaribil
 • Diesel och alla vägskatter
 • Boende på specificerade lodger/hotell i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Alla aktiviteter enligt program
 • Obegränsat med dricksvatten i safaribilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • East African Visa: 100 USD/person
 • Dryck
 • Dricks: Räkna med ca 15-25 USD/dag till guiden och några dollar per natt till tippingboxar på hotellen

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Barnrabatt för barn upp till 12 år  *  Högsäsongstillägg tillkommer den 1/7-30/9 och över jul och nyår

2 personer är intresserade av att hitta resesällskap på denna resan i oktober 2023. Kontakta oss för mer information!

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar