Safari i

Masai Mara,

Lake Naivasha

och Ol Pejeta

Safari i Kenya med privat guide/chaufför och bekväma boenden med mycket safarikänsla.

Ni börjar resan med viltsafari i Kenyas, och kanske världens, mest kända naturreservat, Masai Mara. Vidare för en båttur i Lake Naivasha och mer viltsafari Ol Pejeta som är ett reservat för bland annat noshörningar med utsikt över det mäktiga Mount Kenya.

Kan kombineras med sol och bad på Kenyas kust eller på Zanzibar i Tanzania.

 6 dagar, pris från 19.900 kr/person

 

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Nairobi och resa genom Great Rift Valley

Ankomst Nairobi på morgonen. Ni hämtas upp och påbörjar resan mot Kenyas och kanske Afrikas mest berömda viltreservat – Masai Mara som är en förlängning av Serengeti – den enorma grässavann som mestadels ligger i Tanzania. Masai Mara utgör den norra mer bördiga delen av detta stora ekosystem som hyser miljontals gräsbetare och predatorer som lever på dem.

Masai Mara har alltid en stor koncentration av däggdjur tack vare att området är bördigare än slätterna i söder. Här finns under årets alla månader alla i The Big Five och förstås antiloper, zebror, giraffer, flodhästar, krokodiler och mängder med fågelarter. Lejonen har ofta svart man vilket gör dem ännu mer fotogenetiska.

Incheckning på Sekenani Camp som ligger strax utanför gaten till Masai Mara. På eftermiddagen går ni på en ”nature walk” med beväpnad ranger för att uppleva den vackra naturen och kanske även lite vilda djur. Tillbaka till campen för en sundowner vid lägerelden och middag. 

Boende: Sekenani Camp
Måltider: Lunch och middag

Dag 2-3: Viltsafari i Masai Mara

De kommande två dagarna ägnas åt savannens och skogarnas alla djur i Masai Mara Conservation Area. Ni bor på Basecamp Mara som är en mindre camp med rymliga tält som ligger intill Talekfloden med utsikt över savannen.

Tillägg: Ballongfärd över savannen. Ni hämtas upp före solen går upp för att åka till startplatsen för ballongflygningen. Väl framme får ni en säkerhetsgenomgång innan ni klättrar upp i korgarna för att lätta samtidigt som solens första strålar väcker och börjar värma upp savannen. Ballongflygningen pågår vanligtvis i en timme och från luften kan ni lättare förstå parkens enorma yta. Efteråt bjuds ni på bush-frukost med mousserande vin innan ni körs tillbaka till lodgen. Pris 450USD/person

 

Boende: Basecamp Mara
Måltider: Helpension 

Dag 4: Vidare till Lake Naivasha

Viltsafari på morgonen innan ni fortsätter resan mot Lake Naivasha genom The Great Rift Valley, denna berömda sprickdal som om någon miljon år kommer att dela Afrika i två delar och som innehåller så mycket unik natur.

Väl framme i Lake Naivasha checkar ni på Elsamare Lodge som ligger precis intill sjön. Elsamare var tidigare hem för Joy Adamson som bland annat skrev boken ”Born Free” och som var en av pionjärerna när det gäller upprättanden av naturreservat för att bevara vildmarken och de vilda djuren. Lodgen är ett levande museum och till den lummiga trädgården kommer det ofta djur och betar på gräsmattan. På kvällarna är flodhästarna frekventa gäster. 

Boende: Elsamare Lodge
Måltider: Helpension

Dag 5: Båtsafari, noshörningar och Mount Kenya

Tidigt på morgonen åker ni ut på en båtsafari på Naivashasjön för att leta efter flodhästar och fåglar.

Efter frukost fortsätter ni mot Kenyas högsta berg – Mount Kenya. På vägen passerar ni små byar där man säljer grönsaker och frukt och ju närmare Mount Kenya ni kommer ju bördigare blir trakterna. Stora vetefält täcker de vackra kullarna. Väl framme vid Ol Pejeta Conservancy åker ni på viltsafari genom parken till Serena Sweetwater Lodge för incheckning innan lunchen serveras. Sweetwater är en lyxig tältlodge som ligger intill ett vattenhål dit många djur kommer för att dricka sig otörstiga, och med utsikt över det mäktiga Mount Kenya.

På eftermiddagen åker ni på viltsafari i reservatet. Området är litet i jämförelse med de stora parkerna men stort nog och här har ni chans att pricka av alla i The Big Five.

Boende: Sweetwater Serena Camp
Måltider: Helpension

Dag 6: Hemresa eller vidare till kusten för sol och bad…

Viltsafari på morgonen innan ni tar sikte på Nairobi igen. Transfer till flygplatsen för hemresa eller vidare färd till kenyanska kusten eller Zanzibar.

Måltider: Frukost och lunch

Pris per person:

2 personer: 26 700 kr

4 personer: 21 500 kr

6 personer: 19 900 kr

Vad som ingår:

 • All transport under safarin i  Landcruiser 4×4 med öppningsbart tak
 • Privat engelsktalande guide/chaufför
 • Boende på specificerade lodger i dubbelrum
 • Alla parkavgifter
 • Måltider enligt program
 • Aktiviteter enligt program
 • Dricksvatten i safaribilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum (50USD/person)
 • Dryck: öl ca 25 kr, vin från 150 kr, läsk/vatten ca 15 kr
 • Måltider på Zanzibar: ca 175-300 sek/pers/dag
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 25usd/dag till guiden och några usd/natt i tippingboxar på hotellen.

Beräknat på dollarkurs: 10,3                Barnrabatt för barn upp till 12 år. Kontakta oss för mer information!

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar