Gruppresa: Safari i Uganda och Kenya

29 februari – 12 mars 2024

Den här safarin tar er med över landgränserna från Rwanda, till Uganda och vidare in i Kenya tillsammans med svensk reseledare i en liten grupp.

Ni börjar med ett kort stopp i Rwandas huvudstad Kigali, innan ni åker vidare över gränsen till Uganda där ni går på gorilla-, chimpans- och noshörningsvandring och njuter av de grönskande omgivningarna innan ni fortsätter genom teplantager, högländer och dalar till savannen och de vidsträckta slätterna i Masai Mara i Kenya.

13 dagar, pris från 37,900 kr/person

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Kigali, Rwanda

Ankomst Kigalis internationalla flygplats i Rwanda. Guiden möter upp er utanför flygplatsen för färd till Step Town Motel. Beroende på ankomsttid så lägger vi in ett besök på Kigali Genocide Memorial Center antingen på eftermiddagen eller på morgonen dagen efter. På centret får ni lära er mer om Rwandas mörka historia. 

Boende: Step Town Hotel
Måltider: Middag

Dag 2: Över gränsen till Uganda och vidare till Bwindi nationalpark

Efter frukost tar ni sikte på Uganda. Efter gränsövergången åker ni mot högre höjder mot Bwindis ogenomträngliga nationalpark, hem åt de dimhöljda bergsgorillorna. Vägen dit är mycket vacker och vägarna slingrar sig i hårnålskurvor upp över berget. Väl framme checkar ni in på Buhoma Haven Lodge och kan därefter ta en promenad i den närliggande byn innan middag serveras på lodgen.

Boende: Buhoma Haven Lodge 
Måltider: Helpension

Dag 3: Gorillavandring i bergsdjungeln

Tidigt på morgonen körs ni till uppsamlingsplatsen inför gorillavandringen. Att komma så nära vilda bergsgorillor är verkligen ett minne som består. Vandringen kan vara tuff med branta upp- och nerförsbackar men ni går i långsam takt så att alla hinner med. När ni har hittat gorillorna får ni spendera en timme tillsammans med dem och hur nära ni kommer eller vad de gör just idag är omöjligt att sia om. Det blir en överraskning! Om någon inte vill gå med på gorillavandringen så ordnar vi en lite lättare vandring i bergsdjungeln där ni kan besöka ett vattenfall och spana efter fåglar och fjärilar.

På eftermiddagen åker ni vidare till Ishashasektorn i Queen Elizabeth nationalpark.

Boende: Topi Lodge
Måltider: Helpension

Dag 4-5: Trädklättrande lejon, byvandring och båtsafari

De kommande två dagarna spenderar ni i Queen Elizabeth National Park. Ni utforskar först de sydliga delarna som är kända för sina trädklättrande lejon innan ni fortsätter att utforska de norra delarna av parken. Ni besöker byar med farmare som mer än gärna visar upp sina grödor och odlingar. Ni besöker även den lokala skola och ett barnhem.

En av eftermiddagarna åker ni på en båtsafari på Kazingakanalen som sammanbinder Lake George och Lake Edward. Här har ni chans att se fåglar och djur som tar sig ner till floden för att dricka vatten.

Boende: Pumba Safari Cottages
Måltider: Helpension

Dag 6: Chimpansvandring i Kibaleskogen

Ni fortsätter safarin till Kibaleskogen. På eftermiddagen går ni tillsammans med en specialistguide ut på en vandring i den täta skogen för att leta efter våra närmaste kusiner chimpanserna och åtta andra primatarter. 

Boende: Isunga Lodge
Måltider: Helpension

Dag 7: Lång dag i bilen genom vackra omgivningar

Vidare till Ziwa Rhino Sanctuary genom Crater Lake Area och Fort Portal. Det blir en lång dag i bilen men mycket intressant att se efter vägen. Omgivningarna växlar från lummig skog, byar, städer till teplantager och odlingar.

Boende: Ziwa Rhino Sanctuary Guesthouse
Måltider: Helpension

Dag 8: Vandring med noshörningar

Ni börjar morgonen med en vandringssafari där ni kommer väldigt nära de magnifika noshörningarna som lever här. Planen med reservatet är att återintroducera noshörningen till Uganda som helt försvann under Idi Amins styre.

Efter vandringen åker ni vidare till staden Jinja som ligger intill Victoriasjön. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Ni kan ta ett dopp i poolen, åka på en båttur till Nilens källa eller om någon känner för en mer adrenalinstinn aktivitet så finns det även bungyjump och forsränning.

Boende: Kingfisher Resort Jinja
Måltider: Helpension

Dag 9: Över gränsen till Kenya och vidare till Kerichos teodlingar

På morgonen körs ni till gränsen mellan Uganda och Kenya. Här tar ni avsked av er ugandiska guide och säger hej till er kenyanska dito. Ni fortsätter safarin till högländerna i Kericho. Här odlas te i terrasser efter bergsidorna. 

Boende: Sahara Gardens 
Måltider: Helpension

Dag 10: Varma källor och cykelsafari i Loita Plains

På morgonen tar ni sikte på de varma källorna vid Loita Hills. Området är mycket varmt och torrt och vattnet som rinner här är livsviktigt för massajfolket som bor i området. 

På eftermiddagen åker ni ut på en cykelsafari på savannen i Loita Plains. Under cykelturen har ni chans att se många av de vilda djuren som bor på savannen.  

Boende: Loita Hills Basecamp
Måltider: Helpension

Dag 11: Besök i massajby och viltsafari i Masai Mara

Efter frukost besöker ni en närliggande massajby innan ni åker vidare mot Kenyas, och kanske världens mest kända naturvårdsområde, Masai Mara.

Viltsafari på eftermiddagen tills dess att solen går ner. Efter det beger ni er till campen för middag och en pratstund runt en sprakande lägereld med den afrikanska stjärnhimmeln ovanför.

Boende: Basecamp Mara
Måltider: Helpension

Dag 12: Viltsafari i Masai Mara

Dagen ägnas helt åt savannens och skogarnas alla djur i Masai Mara Conservation Area. Det är ren vildmark så hur många av The Big Nine ni kommer att få se avgör ödet men vi törs nog ändå lova minst hälften av dem. Elefant, lejon, buffel, gepard, giraff, zebra, mängder av graciösa antiloper och har ni riktig tur även noshörning och leopard.

Boende: Basecamp Mara
Måltider: Helpension

Dag 13: Hemresa

Safarin kommit till sitt slut. Ni åker på en sista viltsafari innan ni tar sikte på Nairobi för att flyga hem igen eller vidare till sol och bad vid Indiska Oceanen…

Måltider: Frukost och lunch

Pris per person:

37 900 kr

Tillstånd för gorillavandring:  7000 kr

Enkelrumstillägg:  5600 kr

Vad som ingår:

 • 13 heldagar med engelsktalande guide/chaufför i safaribil med öppningsbart tak
 • Svensk reseledare med under hela resan
 • Boende i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Alla aktiviteter enligt program
 • Obegränsat med dricksvatten i safaribilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • East African Visa: 100 USD/person
 • Dryck
 • Gorillatillstånd: 7000 kr/person
 • Dricks: Räkna med ca 3-5 USD/person/dag till guiden, ca 5-10 USD/person för vandringarna med gorillor, chimpanser och noshörningar och några dollar per natt till dricksboxar på hotellen

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *   Minimumantal för att resan ska bli av: 6 personer 

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Katarina Melin

Reseledare

Jag heter Katarina Melin och är en nyfiken biolog med livslång passion för Afrika samt ett sedan barnsben genuint intresse för djur och natur.

Till vardags arbetar jag som miljökonsult och fritiden tillbringar jag helst på resande fot tillsammans med min son. Båda älskar vi djur- och naturresor och våra två senaste resor tog oss till Kenya och Marocko, som vi kom hem ifrån proppfulla med glädje, vidgade vyer och minnen för livet. Att resa är för mig detsamma som att växa.

Den här resan till Uganda och Kenya blir min första som reseledare och är något jag länge drömt om att göra. Om jag ska nämna några egenskaper jag har som jag själv uppskattar hos en reseledare, så är det att ha ett öppet sinne samt att vara positiv, engagerad och mån om andra. Viktigt är också att vara prestigelös, ansvarskännande och att trivas med att vara spindeln i nätet. Jag hoppas ni håller med och jag ser fram emot att träffa er och göra denna fantastiska resa tillsammans!

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar