Om oss

Afrikaresor är en liten researrangör med stort hjärta och engagemang. Vi utlovar personlig service från första kontakt, under planeringen och genomförandet av resan tills dess att ni är hemma igen. En safariresa till Afrika är en drömresa för många och det är viktigt för oss att vi tillsammans med dig som kund planerar och skräddarsyr resan efter dina önskemål. 

Vårt mål är att förverkliga din drömresa där upplevelserna och minnena består!

Skräddarsytt efter dina önskemål

Vi detaljplanerar varje paketresa för att du som resande skall få ut så mycket som möjligt av den och dina semesterdagar. Vi är ett resebolag som specialiserat oss på Afrika, en gigantisk kontinent med så mycket att erbjuda. Vi förstår att för många är en safari i Afrika deras ”livs resa” och det ställer höga krav på oss – högsta kvalitet oberoende av val av standard eller budget.

Kunskap

Våra medarbetare har goda kunskaper och kännedom om de länder i Afrika vi anordnar resor till och vi besöker länderna flera gånger årligen för att utbyta erfarenhet med våra lokala medarbetare och undersöka nya resmål och hotell. Vi har besökt eller bott på alla de hotell vi rekommenderar. Våra lokala medarbetare har utbildning och decennier med erfarenhet vad gäller turism och vet att kunden ska sättas i första rummet.

Prisvärt med kvalité

Tack vare lokala kontakter kan vi förhandla oss till ett bra pris för dig och vi hittar de mest prisvärda alternativen oberoende om du väljer lyx eller budget. Trots detta håller vi oss småskaliga och du slipper den stora charterturismens nackdelar. Normalt har vi inte fler än sex resenärer i varje grupp. De områden vi besöker klarar dessutom inte massturism utan att påverkas negativt.

”Lägsta prisgaranti”

Sådant vill vi som konsument gärna höra fast vi vet att det saknas möjlighet att jämföra. Trots det korrupta i detta påstående nämner vi det. Vi håller låga priser på grund av lång tids samarbete med boenden och våra medarbetare på plats. Det kan aldrig bli billigt på en safari så mest värde för pengarna gäller – inte att söka lägsta möjliga kostnad så vi kan konkurrera med lägsta pris på bekostnad av kvalitén. Mest värde för pengarna gäller.

Fair Trade
Med rötter inom biståndsverksamhet och med en del av vårt hjärta i Afrika är detta självklart. Avtalsenliga löner och ingen korruption är våra absoluta grundkrav. Afrikaresor startade med en önskan att visa upp det Afrika vi älskar!

Dina önskemål kommer först

Vi väljer aldrig samarbetsparter utifrån vad som ger oss största möjliga vinst utan i första hand kommer resenärernas behov och önskemål samt att sprida kunskap om det besökta landet enligt ekoturismens grundkrav. När resebyrån startades var det ur en längtan att dela med oss av den kärlek vi har till Afrika och kunna ge den intresserade möjlighet att uppleva det riktiga Afrika, också utanför turiststråken. Grundtanken och målet i företaget är fortfarande att i första hand visa glädjen och framtidstron som finns i Afrika: det vi kallar Det Färgstarka Afrika.

Kihansi Afrikaresor startades som ett handelsbolag år 1999 och ombildades till aktiebolag år 2001. Företaget startade utifrån en önskan om att fler människor ska få uppleva det Afrika som grundarna älskar och med sina rötter i naturvård och hjälpverksamhet har hänsyn till natur och kultur alltid varit en självklarhet.

2019 tog Madelene Segelöv över Kihansi Afrikaresor för att fortsätta att driva det i samma anda som tidigare. Madelene har tidigare arbetat som reseproducent och guide i Kina.

Policy GDPR Kihansi Afrikaresor AB

Nödvändig information inhämtas främst via e-post i samband med förfrågningar och bokningar. Informationen hamnar sedan i en kundlista om bokning har skett och där ingår endast information som är nödvändig för utförande av resan. Namn och e-mailadress förekommer också på fakturan och i en fakturalista. Dessa tre utgörs av Excell-ark och skyddas via lösenord.

Eftersom många av våra kunder återkommer behåller vi delar av informationen. Detta för att vid nästa intresseanmälan kunna ge er bättre service. Viss information måste enligt bokföringslagar sparas i 7 år. Känsliga personuppgifter raderas. Vi rekommenderar att ni meddelar känsliga uppgifter via telefon i stället för via e-post.

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar