/*ÅL*/ Information om uganda som safari land - inte bara schimpans o gorilla

Information om Uganda inkl gorilla och schimpans trekking, Big Five mm.

NEW YORK TIMES ansåg Uganda vara ett av världens bästa resmål och vi håller med liksom Winston Churchill som kallada Uganda Afrikas Pärla. Prisvärt, varierat med Rift Valley som skapar ett bördigt dramatiskt landskap. Vänligt – ett utmärkt resmål inte minst för familjer., Afrikas Pärla..  Våra Safari i Uganda:

Stor Safari i Uganda

Gorillor o Lejon – genom både Tanzania och Uganda

Familje Safari i Uganda

Uganda + det okända Tanzania = kombination med Flying Safari i Tanzania 

Med svensk guide i Tanzania och Uganda: Safari med Anders Åkerlund

Klicka för mer info om gorilla trekking

 

Om att resa / åka på Safari i Uganda

Uganda är mycket vackert och dessutom är kostnaden lägre än i grannländerna vilket gör att en safari i Uganda alltid ger mycket för pengarna. Uganda är bördigare än sina grannländer i öster. En del av Great Rift Valley sträcker sig in i Uganda och skapar ett mycket vackert landskap. I öster ligger den 4300 meter höga Mount Elgon, i väster Rwenzoribergen med Mount Stanley, som når 5 109 m ö h där det ofta lyser vitt av snö på toppen – Afrikas tredje största berg. Landet genomkorsas av en mängd floder, sjöar och våtmarker. Naturen är mycket varierad med torrare busksavann, grässavann, låglandsskogar, regnskogar, bergsregnskogar och alpina miljöer med bambuskog och hedland –   Afrikas Pärla.

Hotspots för SAFARI I UGANDA

För detaljinfo om parkerna hänvisar vi till Ugandas tourist board: Parker i Uganda

Om Ugandas demografi, politik, historia..: https://sv.wikipedia.org/wiki/Uganda

Uganda – Afrikas pärla

”Afrikas alper” är också ett bra epitet: landet ingår i en del av Great Rift Valley med vackra och mycket bördiga berg, en del odlade med terasser, andra med ogenomtränglig djungel. I vissa av bergen lever flera flockar av gorillor. De safarivägar vi nyttjar tar er genom bergen med vidunderlig utsikt. Viltsafari i Uganda är mycket prisvärt med stor chans att få se mycket djur. Att besöka schimpanser och gorillor är en fantastisk upplevelse. Även befolkningen i Uganda är intressant med sin ännu levande kejsardynasti. Vår representant Tony i Uganda tillhör en av kejsarfamiljerna och vi erbjuder ofta en lunch el middag komponerat av hans mamma uppe vid ett världsarv.

Klicka för mer info om gorilla trekking

 

lejon280170