/*ÅL*/ information om att resa till namibia. Namibia som safari land

Big Five, god mat och enastående vyer. Namibia är en av de mest glest befolkade länderna på jorden vilket också gör att det är lugnare och säkrare än de flesta länder inkl Europas. Detta tillsammans med det enastående vackra landskapet och de viltrika nationalparkerna gör Namibia i mångt till ett bättre resealternativ än Sydafrika.

Safari i Namibia

delas naturligt upp i tre områden:

  1. Nordvästra turen (som vi kallar Klassiska Namibia)  inkluderar Skelettkusten, Etosha N.P, Sossusvlei mm mm.
  2. Namibia + Victoriafallen Går mot nordost genom Caprivi.  Inkluderar flera viltrika nationalparker – en del unika- boende på flodbåt mm. Avslutas vid de vackra Victoriafallen.
  3. Södra turen med Kalahari N.P, diamantspökstad, vildhästar, jättarnas lekplats, Fish River Canyon (världens näst största Canyon) och mycket mer. Kombineras med Transfrontier N.P. (kattdjurens nationalpark) för de som vill ha vilt safari. Denna tur är för dig som inte vill åka som andra. Här kan du åka en hel dag utan att möta en enda bil. Och upplevelserna är fantastiska.

Lodgerna i Namibia bidrar till mysfaktorn – det unika läget och arkitekturen är en del av upplevelsen i Namibia.

Maten likaså.

I vissa parker t ex Khaudum N.P. kan man uppleva att man är unik, att man är en av få som besöker områdena.

CAMPING / PÅ EGEN HAND i Namibia

Campingen håller oftast mycket högre klass än i Sverige.
Med all sannolikhet det finaste landet i världen att campa i.
Ni kan åka
– med guide eller
– på egen hand.Vi bokar också optimala boenden för dem som vill åka
på egen hand men vill
– bo på lodger.Att tänka på: Namibia är det land i världen där turister har
den högsta olycksfrekvensen. Detta beror på värmen,
att vägarna är för raka och för fina och att avstånden är stora!
Hastigheten blir för hög och den egna kapaciteten överskattas.
Vi vill inte avråda från att åka på egen hand men säkrast är
med guide som är van att färdas i landet. Han bidrar dessutom
med mycket info som ni aldrig kan läsa er till. Prisskillnaden är dessutom liten.Klicka på Kontakta Oss ovan och ange lite vad ni tänkt er så skräddarsyr vi.

Mat safari

Det rika havet med fisk o. skaldjur och köttproduktion av vilt o nötkött (av högsta kvalitet) gör en resa i Namibia också till en kulinarisk upplevelse. De utsökta Sydafrikanska vinerna finns på alla lodger och de är t o m billigare i Namibia än i Sydafrika.

Namibia Collage

Valutakursen och den höga kvaliteten på allt (boende, infrastruktur och natur) gör Namibia till det mest prisvärda resmålet 2016.

Safari mål i Namibia

Allmän info om att resa i Namibia

En safari resa i Namibia bjuder på noshörning, zebra, antiloper i mängd, lejon, buffel, elefant, gepard och leopard förutom alla intressanta fågelarter. Ändå är det landskapet, det varierande, färgrika, ibland enastående dramatiska, som överraskar en mest.

Det politiska läget i Namibia är mycket stabilt. Ett exempel bevisar Namibias framsynthet: “Det är det enda land i världen som har naturvård inskrivet i konstitutionen.”

Namibia ligger i sydvästra Afrika. Det är ett torrt land men ändå mycket inbjudande och lätt att resa i. Fotografernas drömland: ett land av kontraster och djup färgskala, vilt kustlandskap, mäktiga berg, ensamma öknar, dramatiska vulkaniska områden,världens högsta sanddyner,världens näst största canyonEtosha N.P. mm. Landet kommer att få en plats i ditt hjärta för alltid. Passa på att resa dit innan massturismen kommer.

Namibia kan delas in i fyra topografiska regioner: Namiböknen och de kustnära slätterna i väster, vackra och artrika Kalahari öknen längs gränserna mot Sydafrika och Botswana, högplatå med vackra bergsområden i norr samt tät skog och floder i nordost. Namibia har några av världens förnämste nationalparker, allt från viltrika Etosha i nordväst till artrika halvökenområden samt flodsystemen i Caprivi där det mesta är naturskyddat. Det centrala höglandet, är landets geografiska hjärta och kommersiella nav med en etnisk mix av spännande människostammar.

Den vindpinade kusten med gamla och nya skeppsvrak sträcker sig längs Namiböknen och Skelettkusten. Här är stränderna orörda.De orange-röda sanddynerna i söder är upp till 150 kilometer breda och den mäktigaste dynen är 300 meter hög. Det är den äldsta öknen på jorden med en helt unik flora och fauna. Ekosystemet är fascinerande och inte alls sterilt, helt anpassat fukten som driver in från Atlanten (och kondenseras på natten).

Namibia är 70% större än Sverige men med endast 2,3 milj invånare. Befolkningen är vänlig, naturlig och med inslag av unik kultur t ex san-folken och himba. Landet kallas “den oändliga törnbuskens land” med sina enorma torrskogar, öknar och halvöknar. Men det är bara en del av Namibia: i norra Namibia är landet bördigt med savann och akaciaskogar, floder och bördiga träsk. Vackra antiloper syns överallt inkl i de torrare områdena och lejon, elefanter, zebror och giraffer etc i nationalparkerna. Över 300 arter av fåglar inkl ca 50 rovfågelarter finns. Namibia erbjuder något så unikt som ökenelefanter och bergszebra. Halvöknarna har många endemiska arter av fauna och flora. Sydatlanten är kyligt och därför mycket mer näringsrik än Indiska Oceanen på Afrikas östkust. Fiske efter haj är en unik strandaktivitet och sälar och delfiner finns i stor mängd. Skaldjur och utsökta matfiskar serveras i Swapkopmund– Namibias näst största stad. Huvudstaden Windhoek är en liten trevlig stad med utmärkt shopping. Köttproduktionen är pga klimatet enorm i Namibia och därför är också skinnindustrin / skinnprodukter av allra högsta kvalitet.

Länkar till våra SAFARI i NAMIBIA

 

VictoriaFallen