/*ÅL*/ Information om Kenya som safariland, masai mara m fl nationalparker

Kenya som genomkorsas av ekvatorn påminner om Tanzania men har tidigt varit mycket mer utvecklat med större utbyte med västvärlden än sina grannländer och var länge safari landet nr ett.
Under president Moi’s vanstyre förstördes landet på många sätt. Medan Uganda och Tanzania har haft en betydande positiv utveckling de senaste decennierna har Kenyas utveckling varit negativ pga vanstyre och korruption. Men sista fem åren har det åter blivit bra… 2016 blev det åter ett av de bästa safari länderna.

Safari i Kenya

Likt Tanzania och Uganda har Kenya en stor variation i klimat och naturtyper: Great Rift Valley som skapar höga berg (Mount Kenya 5199 m) och dalar, torra halvöknar, östafrikanska höglandet med sina savanner, bergsregnskog, soda- och sötvattensjöar samt naturligtvis den varma fuktiga kusten med sand och palmer. I Nairobi som ligger högt över havet kan temperaturen på natten gå ner till 10 grader men normalt 15-18. Kenya är främst ett jordbruksland och de mycket stora odlingarna av te och vete väster och sydväst om Masai Mara vittnar om det.

Vi kombinerar ofta Serengeti med Masai Mara. Rutten Det Genuina Afrika passerar Masai Mara varför det är enkelt att lägga till t ex två dagars safari där. Man börjar då meed 2 dygn i Masai Mara innan man åker över gränsen till Tanzania. Vill man inte till det vi kallar Kuriabergen sedan åker man i stället direkt till Musoma vid Victoriasjön för att fortsätta till Serengeti och vidare till Ngorongoro kratern. Eftersom en Tanzaniansk safari bil inte får köra vilt safari i Kenya (och vice verca) är man tvungen att boka de mer dyrare lodgerna eller Tented Camps som har egna safari bilar – detta medför att priset för att lägga till Masai Mra blir högt. För de allra flesta räcker viltsafari som ingpr i våra turer. De är optimerade på alla sätt.

Parker och naturvårdsområden i Kenya

Masai Mara
Samburu
Tsavo
Amboseli
Mount Kenya
Devils Gate
m fl
Klicka här för info.