/*ÅL*/ Stor safari i Uganda * Afrikaresor

Stor safari i Uganda

Pris 23.900 sek +  6700 kr (gorillapermit)/pers. Tillägg endast 4.000 sek/pers om ni är två. Då får ni egen bil och guide.
Går alla dagar året om.

Klicka här för intresseanmälan eller frågor

Resebeskrivning stor safari i Uganda

På denna resa får ni uppleva det mesta av vad vackra Uganda erbjuder. Det gröna böljande landskapet, sköna bad i vackra kratersjöar, Murchinson Falls = Nilens spektakulära vattenfall, viltsafari i flera nationalparker, bergsdjungel, schimpansvandring och för de som vill gorillavandring. Boendet är noggrant valt och optimerat för att ni skall få ut så mycket som möjligt. Boendet varierar mellan turistklass och 4-stjärnigt. 4,5 – 5-stjärnigt boende med helpension finns för de som vill kosta på sig lite extra. Vill man göra en gorillavandring så tillkommer från +6700 sek/pers beroende på val av boende. De som vill avslutar med sköna bad och palmer på Zanzibar eller varför inte 4 stjärnigt med pool vid Nilen.

Dag 1
Ankomst Entebbe, transport till Lake Victoria View Guesthouse eller likvärdigt, i Entebbe, turistklass. Middag ingår.

Dag 2
Färden går söderut, på vägen gör ni ett stopp vid ekvatorn för fika innan ni fortsätter mot Lake Mburo nationalpark för inkvartering på Rwakobo Rock strax utanför gaten. Lunch serveras innan ni åker ut på viltsafari i parken. Helpension

zebras

Dag 3
Ni gör en vacker viltsafari i parken, detta är Ugandas enda park som hyser zebra och impala och här häckar många fiskörnar. Vad ni får uppleva ute på savannen avgör ödet. Eventuellt kan en walking safari ordnas i parken med beväpnad ranger (tillägg 30usd/person). Efter viltsafarin åker ni vidare mot Lake Bunyoni, lunchstopp vid Igongo Cultural Centre. Lake Bunyoni är en vacker kratersjö som bjuder på fina vyer i ett böljande kulturlandskap. Boende på Lake Bunyoni Eco Lodge. Helpension.

Dag 4
Aktiviteter på egen hand. Här finns tid för vila och sköna bad men också aktiviteter som fågelskådning och kanotutflykter på sjön. Ni vaknar på morgonen till en ljuvlig serenad av fågelsång. Mat är billigt och ni beställer det i förväg från den rika menyn. Sjön kryllar av kräftor, och kräftstjärtar små som räkor serveras på alla tänkbara sätt. På eftermiddagen åker ni upp till Bwindi.  Boende på Gorilla Mist Camp. Helpension.

Dag 5
Ni har tre aktiviteter att välja på varav gorillavandringen måste bokas i förväg.
– Bergsgorillorna: Ni samlas för att med liten grupp ta er upp i bergen. Vad ni får uppleva och hur nära ni kommer avgör ödet. Minimiavståndet till gorillorna är 8 m och det avståndet är också vad så gott som alla besökare når tack vare duktiga guider.
Det är en unik upplevelse att möta den mäktiga silverryggen och hans familj.
– Naturskön vandring genom bergsregnskog till vattenfall.
– Community Walk, dvs en vandring som visar livet i byarna med odlingar, skola, hjälpverksamhet mm. Ni får tillfälle att träffa och samtala med lokalbefolkningen på engelska eller med hjälp av er guide.
Övernattning på Gorilla Mist Camp. Helpension.

Dag 6
Efter frukost är det dags för färd mot Ishasha, Queen Elizabeth nationalparks södra delar, här består landskapet av skogssavann (många arter av akacia och fikus). Chansen är stor att få syn på lejonen uppe i något fikonträd vilket området är känt för. Boende på Pumba Safari Cottages. Helpension.

LejonSlick176x117  elefant 150x103  Gorillaungar300300  300lejon2

Dag 7
Safari hela dagen i Queen Elisabeth park , på eftermiddagen en båtsafari på Kazingakanalen som binder samman Lake George med Lake Albert. Övernattning Pumba Safari Cottages. Helpension.

Dag 8
Idag åker ni genom ett naturskönt område vid Nkuruba crater Lake (en av Kasenda crater lakes)och eventuellt besök ”On top of the world”. Här finns fina tillfällen till fotografering. Övernattning Isunga Lodge nära Fort Portal. Helpension.
Alternativt: Dag 8 Rwentzori Mountains
Egna sällskap med egen bil kan välja att lägga till en dag med kortare vandring i ”månbergen = Afrikas köl”. Rwentzori Mountains har toppar på upp till 5000 möh och har ofta snö uppe på toppen (dvs ni kan skåda snö vid ekvatorn). Bilen tar er upp till foten av Rwentzori, Månbergen eller som de också kallas Afrikas Köl. Ni ser dimmolnen stiga från regnskogen i detta bergsområde som avgränsar regnskogarna västerut i Kongo och Östafrikas savanner. Vid detta tillval förskjuts resterande en dag framåt.

Dag 9
Ni startar tidigt på en lång resa mot Hoima. När ni kommer fram har ni ett bra tillfälle att besöka den lokala marknaden med dess färggranna människor och intressanta handelsvaror. Om tid och tillfälle ges under vägen kan stopp göras vid teplantage eller i någon by. Övernattning Kontik Hotel i Hoima. Helpension.

Dag 10
Ni fortsätter till Murchinson Falls National Park, fallen är Afrikas tredje i storlek. Här finns en stor variation av naturtyper från torr grässavannen till tät regnskog och med den Vita Nilen som mäktig pulsåder i mitten. Parken hyser många endemiska arter av både djur och växter. Båtsafari på Nilen på eftermiddagen och övernattning vid Twiga Tales lodge, enkel turistklass. Helpension.

Dag 11
Tidigt åker man ut med picknick-frukost för att studera djuren i Murchinson Falls nationalpark. Här på savannen kan ni träffa på lejon, giraffer och elefanter förutom alla de vackra gaseller som le­ver av det proteinrika gräset, pigga vårtsvin och jordekorrar springer framför bilen. Fåglar är som alltid i Uganda mycket fascinerande, man behöver verkligen inte vara ornitolog för att njuta av all artrikedom, färgprakt och sång.
För lunch görs ett stopp vid Red Chili Lodge innan ni på eftermiddagen gör en utflykt med bil till övre delen av fallen. Man känner sig liten när mäktiga Nilen rytande kastar sig nerför klipporna. Övernattning på Budongo Eco Lodge). Helpension.

Dag 12
Tidigt på morgonen går ni tillsammans med guide ut i Budongoskogen för att söka efter några av de ca 80 schimpanser som finns i den familj man får besöka. Detta är våra närmaste släktingar och är aktiva, sociala och mycket intressanta i sin naturliga miljö.
Lunch vid Kaniopabidi eller i staden Masindi på vägen tillbaka till Kampala/Entebbe och för ert flyg hem på kvällen. Frukost och lunch ingår. För flyg hem nästa dag ordnas övernattning i Entebbe, tillägg från +500 sek/pers.

Tillägg Zanzibar: Flyg ca 2500 sek/pers, bra boende från ca 3.000 sek/pers för 7 nätter turistklass.
Ni flyger då hem från Zanzibar i stället för Entebbe.

Klicka här för intresseanmälan eller frågor
eller ring 08-55922344