/*ÅL*/ Safari i Uganda för familjer * Afrikaresor

Safari i Uganda för familjer

Pris från 12.800 sek/pers     Klicka här för intresseanmälan eller frågor    Skräddarsys gärna. Förslag nedan.
En resa i vackra Uganda som passar alla men optimerad för familjer och sällskap. Vi har noga valt logi som ger en safari med oslagbart mycket upplevelser för pengarna.
Viltsafari på Afrikas savanner, underskön natur, ett böljande grönt landskap, sköna bad i vacker kratersjö, vandring i regnskog, studerar livliga apor, cykeltur eller vandring i byar där ni möter Ugandas leende folk, besök skolor, afrikansk marknad, studera vackra och unika fåglar, te plantage mm. Ni tas om hand från det ni landar av vår populära guide som är van med skandinaver. Allt som sagt till ett mycket bra pris.  Tony som ansvarar för er på plats är aristokrat och hans mamma fixar en oförglömlig kväll med middag om hon inte rest bort – inga kristallglas etc men ni får uppleva något äkta afrikanskt. Vårt pris baserar sig på att man åker minst fyra i ett sällskap. Reser man två personer blir tillägget 2.700 sek/pers för egen bil/guide.

Resebeskrivning: Familjesafari Uganda

Dag 1 DE SJU KULLARNAS STAD

Ni landar på morgonen eller kvällen innan och tas naturligtvis om hand direkt. Ni får på en guidad tur uppleva Kampala de sju kullarnas stad. Lokal middag ingår på kvällen. Enkel men trevlig inkvartering på Mamaland guesthous el likvärdigt.

flicka 150x213

Dag 2+3  LAKE NKURUBA

Mot Fort Portal och vidare till Nkuruba- ett naturskönt område som är känt för sina vackra och livfulla primater (velvet monkey, red tailed colobus, black&white colobus, blue monkey, bushbaby) och fåglar så en exkursion för att studera dessa är ett måste. Ni befinner er mitt i The Great Rift Valley, ett böljande och färgrikt landskap. Afrikas pärla gör här riktigt rätt för sitt epitet. Förutom möjligheten att se apor så kan det bli bybesök, vandring till vattenfall i vackra omgivningar, cykeltur i området, träskvandring, besök i skola, besök på lokal marknad mm.  En aktivitet ingår och läggs upp utifrån era önskemål och beroende på vad som pågår i bygden. Isunga Lodge, Kibale. Frukost och middag ingår.

Dag 4+5 QUEEN ELIZABETH NATIONALPARK

På eftermiddagen kommer ni till denna gröna och varierande park och får studera många av de stora däggdjur som hör till Afrikas savann. Första eftermiddagen gör ni en båtsafari på kanalen mellan Lake George och Lake Albert. Från båten ser ni massor av djur som kommer ner för att dricka eller beta av det grönare gräset. Andra dagens förmiddag gör ni viltsafari, efter lunch blir det ledig tid för vila eller för att ha möjlighet att se er om i intilliggande by. Här går det också att sitta på verandan och njuta av den fina utsikten över nationalparken, har man tur så går elefanterna och äter i dalen nedanför. Två nätter Pumba Safari Cottage eller motsvarande. Frukost+middag ingår.

elefantsprutarvatten 170x100krontranor180120gasell300250

Dag 6 SCHIMPANS-VANDRING

På väg mot Lake Bunyoni stannar ni i en dal, Kalinzu Forest Reserve, vars regnskog hyser de alltid så aktiva och underhållande schimpanserna. Att få besöka dem i sitt rätta element ger mer än man tror. Då detta inte kan garanteras betalar ni permits f.t. 40 usd på plats, dvs om ni är intresserade och schimpanser är inom nåbart område.
Oberoende av vad dagen erbjuder så färdas ni genom ett vackert böljande landskap, genom bergsregnskog, genom dalar och uppför berg, förbi odlingar av banan, ris, potatis, kasava, förbi sågverk bestående av stocksåg och två personer som för hand klyver massiva stockar.  Lake Bunyoni Eco Lodge. Frukost ingår.

Option: DE DIMHÖLJDA BERGEN – BWINDI NATIONALPARK

I ”de ogenomträngliga bergen” Bwindi National Park kan de som fyllt 15 år besöka någon av de dussin bergsgorilla familjer som lever där.  Kostar 6500 sek/pers i permit och måste bokas i förväg.  Vill endast några i sällskapet besöka bergsgorillorna  finns trevliga alternativ för de övriga: Community walk där man besöker bl a lokalt sjukhus och en djungelvandring till bl a vattenfall. Vi ordnar aktiviter för båda partner – inga problem att lämna barnen till er guide heller – de kommer inte att få tråkigt.  Vid val av denna option tillkommer övernattning i bergen och färd till Bushara nästa dag.

Gorillaunge 150x195

DAG 7  LAKE BUNYONI

Egna aktiviteter. Sol och bad i denna rena vackra kratersjö i bergen men också aktiviteter på egen hand såsom kanoting, fågel och skogsexcursion med guide, besök pygmé by, marknad mm. Här serveras kräftsjärtar på alla tänkbara sätt då sjön vimlar av små kräftor. (”Kräftskiva” i Afrika.) Lake Bunyoni Eco Lodge. Frukost.

KanotBunyonyLakeUganda150171

Dag 8 LAKE MBURO NATIONALPARK

Ni lämnar Lake Bunyoni och strävar norrut genom det afrikanska landskapet. På eftermiddagen når ni Lake Mburo och hinner med en viltsafari. Parken hyser, förutom många häckande fiskörnar, även flodhäst, zebror, antiloper, leopard mm. Boende Rwakobo Rock. Vid lägerelden på kvällen efter middagen kan ni lyssna till den afrikanska nattens alla ljud. Frukost + middag ingår.

Dag 9 VILTSAFARI

En sista spännande viltsafari tidigt på morgonen innan avfärd mot Kampala eller Entebbe för flyg hem eller till Zanzibar. Ni passerar ekvatorn denna dag och gör ett trevligt uppehåll där. Frukost ingår denna dag.

Tillägg: SOL OCH BAD

Badstrand på Zanzibar eller avslut t ex vid Nilen på boende med pool väljer många. Ange era önskemål om klass etc så får ni förslag.

Klicka här för intresseanmälan eller frågor
eller ring 08-55922344