/*ÅL*/ safari i Kenya, österut i Tsavo och Amboseli N.P. Avslut bad i Mombasa

Safari i Amboseli och Tsavo Kenya

Pris endast 21.200 sek/pers vid fyra resande – med noga utvalda lyxiga boenden, perfekta lägen. Flyg tillkommer. Går alla dagar året om. En safari som tar er till tre klassiska och viltrika nationalparker i Kenya.

Klicka här för intresseanmälan eller frågor

Resebeskrivning ”Safari i Amboseli och Tsavo Kenya”

Dag 1
Hämtning Nairobi Internationell Airport. Transport till ert hotell för övernattning. Landar ni tidigt startar safarin denna dag. Se då dag 2.

Dag 2
Mot Amboseli nationalpark som ligger vid foten av Afrikas högsta berg Kilimanjaro. Berget reser sig majestätiskt i söder och ger möjlighet till fantastiska bilder. (Om inte molnen hindrar detta. Men området är torrt med mer än 300 soldagar per år så chansen är stor att få se det majestätiska berget.) En härlig lunch serveras innan ni drar ut på en spännande viltsafari i denna stora och viltrika nationalpark. Fint 4 stjärnigt boende på Amboseli Sopa Lodge eller motsvarande. Helpension.

Dag 3
Ut tidigt för att uppleva spänningen på morgonen då predatorerna är som mest aktiva och även gräsbetarna har det skönt (trots predatorerna) i den svalare luften. Åter lodgen för frukost och skön vila vid poolen innan lunch. Från poolen har ser ni berget i norr – världens högsta fristående berg. Eftermiddagssafari bjuder på mer äventyr.
Option: Tidig Ballongsafari. Låt dig ljudlöst svepas fram över savannen och njut därefter av en champagnefrukost i det vilda. Pris ca 4500sek/pers (beror på dollarkurs). Boende på Amboseli Sopa Lodge eller motsvarande, helpension

Dag 4
Ni åker nu österut över masaj-landskapet. Djur finns ”överallt” trots att vi lämnat nationalparken efter en timmes färd. Snart kommer ni till gate för Tsavo West N.P. och området blir bördigare med mycket akaciaskogar och bush. Här trivs många djur inte minst elefant, den söta dikdik-antilopen, impala och förstås lejon och leopard. Inkvartering 5* Serena Lodge eller en mysig Tented Camp med mycket safari feeling. Helpension.

Lejon i Tsavo East struts i Kenya safari i Kenya Zebra och gnu

Dag 5
Sovmorgon för att njuta av den afrikanska vyn framför hotellet där ett vattenhål ofta lockar fram djur. Det händer alltid något intressant i denna edens lustgård. Ni åker till en källa som får sitt vatten ifrån Kilimanjaro 10 mil bort. 25 miljoner liter källklart vatten förser t o m Mombasa 15 mil bort med vatten. Men här ser ni krokodil och ciklider i mängd. En beväpnad vakt håller koll så inte de vilda djuren utgör någon fara. Viltsafari hela dagen österut och in i Tsavo East nationalpark. Här dominerar återigen grässavannen och det är därför lättare att upptäcka djur. Boende på 5* Serova lodge eller motsvarande, helpension.

Dag 6
Hela dagen ägnas åt Tsavo Easts rika djurliv. Djur kommer ni att få se – det törs vi lova trots att det är ren vildmark och inga stängsel.

Dag 7
Innan frukost får de som är morgonpigga en viltsafari innan frukost. Sedan finns flera alternativ/options.

Förlängning av resan:

Kontakta oss för förslag beroende budget så får ni de hotell som är mest prisvärda i klassen. Vi har koll på vad som är välskött och ger mest för pengarna – de är alla besökta. Priserna ovan är ungefärliga.

 

Karen Blixen Museum. Ligger i utkanten av Nairobi i ett bördigt område. Inget man stannar en dag extra för, om man inte genom studier blivit intresserad av denna dams äventyr, men en trevlig utflykt om man landar  på förmiddagen och har en övernattning i Nairobi.

Carnivore: En välkänd restaurang som serverar viltkött av alla de slag. Kul att prova olika sorters kött men kan bli ”för mycket”. Staden har högkvalitativa restauranger från all världens kök som blir mer gourmet än denna restaurang. Ange om ni är intresserad av italienskt, kinesiskt, etiopiskt, svenskt, koreanskt… så bokar vi åt er.

(Är ni köttälskare skall ni åka till Namibia någon gång – nog världens mest högkvalitativa kött. Markerna där lämpar sig enbart för bete.)

Giraffparken: kul grej, passa er för att bli stångad av dem. Ni kommer att få se dem i vilt tillstånd så detta besök är inte något nödvändigt heller.

African Marquet: Hantverk i mängd. Pruta, pruta, pruta…
Klicka här för intresseanmälan el frågor