/*ÅL*/ familjeresa till kenya, resor för familjer, billig safari, billig afrikaresa

Stor budgetsafari i Kenya

Pris från endast 9.800 sek/person (om ni reser 4 i sällskap). Enkelt boende med viltsafarin är av högsta klass!
Klicka här för intresseanmälan el frågor
Populärt för barnfamiljer men också förstås för enskilda  som prioriterar upplevelser och inte vill ha lyxiga lodger. Lite enklare boenden men bästa wellcare, välskött och säkert och bra safari bilar. Ni får ett förstklassigt mottagande och en wellcare som inte upplevs på de större lodgerna. Absolut inget insnålande när det gäller safarin – utbildad och licensierad guide. Noga testat av oss, proffessionellt management. Det finns fler budgetboenden i området men inget slår detta – trust us.

Omfattande viltsafari i Masai Mara, vandringssafari med massaj, båttur på viltrika Lake Naivasha och för de som vill boende en natt i massajby med aktivt deltagande i deras aktiviteter. Besök Karin Blixens Museum samt bad på Zanzibar eller Mombasa inkluderas enkelt. Går alla dagar året om.

Resebeskrivning Budgetsafari i Kenya

Dag 0 NAIROBI – KAREN BLIXEN

Om ni har ankomst efter kl 07:00, kan ni lägga till denna option. Landar ni på förmiddagen hinner ni med besök t ex på Karen Blixens museum. Inträde kostar ca 1200/600 KSH. Transport tillkommer. Ni kan då också hinna med lunch på något trevligt ställe: Carnivore, fast food, chinakrog, koreanskt, ethiopiskt.. your choice, spontant el så förbokar vi. På kvällen till ert boende på La Maison Royale på rätt sida om staden. Tillägg beror på dollarkursen – kontakta oss. Detta option kan förstås väljas oberoende när ni landar. Samma gäller giraff parken nära staden.

Dag 1 Mot  MASAI MARA

Hämtning tidigt (före kl 07.00, annars se ovan) på Nairobi Internationell flygplats eller vid ert boende enl ovan i Nairobi för färd mot Maasai Mara. Knappt en timme efter att ni kommit ut ur staden kommer ni fram till en serpentinväg som kommer att ta er ner i The Great Rift Valley. Ni har en strålande utsikt framför er och troligen får ni en känsla av overklighet med det vackra afrikanska landskapet framför er. Nere i Rift Valley ser ni redan en del djur t ex zebra och färggranna massajer/herdar med sin boskap.

Masaj med ört

Masajernas kunskap om läkeväxter är stort.

Normalt kommer ni fram till campen perfekt i tid för lunch. Efter lunch erbjuds ni att till fots med en masaj göra en trevlig guidad tur på masajslätten. Guiden berättar gärna om sin unika kultur och han visar många träd och växter som de använder i sin vardag och till medicin. Under vandringen har du också möjlighet att besöka den lokala grundskolan som stöds av campen (och nu indirekt av dig). Skolan håller förstås bara öppet vardagar så det beror på vilken veckodag det är och om det är ”termin”. Åter lägret för middag och skön övernattning, Mara Explorers Tented Camp,turistklass. Lunch och middag ingår idag.

Dag 2 VILTSAFARI I MASAI MARA ”Big Five eller Big Nine”

Hela dagen kommer att ägnas åt savannens och skogarnas alla djur i Masai Mara C.A. Det är ren vildmark så hur många av The Big Nine ni kommer att få se avgör ödet men vi törs nog ändå lova minst hälften av dem. Elefant, lejon, buffel, giraff, zebra.. massor av graciösa antiloper. På kvällen kommer ni att få njuta av middag och sedan en mysstund runt en sprakande lägereld med den afrikanska stjärnhimmeln ovan er. Mara Explorers Tented Camp/alternativt för de mer äventyrslystna camping inne i parken. Vi rekommenderar varmt campingen. Att sitta vid lägerelden vid solnedgången på gränsen till Serengeti ger mycket safari feeling. Fina tält av kraftig canvasduk, 5 cm madras, beväpnad ranger vakar över er på natten. Grävd sanitet på avskilt läge. Ni har kock, er guide och service personal med er.  Helpension med picknick lunch.

200 lejon finns det i masai mara Kenya  camping i Masai Mara under Kenya resa
Dag 3 Mer safari på savann och i akacia skogar

Förutom savann och skog besöker ni vatten där flodhästar grymtar och vältrar sig. Krokodiler finns också. Det kan ligga någon riktig ”killing machine” vid vattnet.
Mara Explorers Tented Camp eller camping inne i parken. Helpension.

Dag 4-5 MASAJERNAS KULTUR – Boende i masajby

(om ni vill välja bort boende i masaj-by så går det också bra, ni åker då till Mara Explorers camp dag 4 och gör besök i Sekenani på eftermiddagen, sedan blir dag 6 nästa dag på schemat. Kontakta oss för pris)

Dag 4 Vilsafari på morgonen, masajkultur på eftermiddagen

Efter frukost åker ni på viltsafari, denna dag till gränsen. Åter campen och innan lunch passar ni på att duscha då vatten är bristvara i byn som ni skall till. Efter lunch följer ni alltså med vår masaj guide till hans by för en unik kulturell upplevelse. Du kommer att ha möjlighet att leva som en massaj, äta med dem och hjälpa till med deras dagliga aktiviteter och ni lär er mycket om deras kultur och tro. Ni får sedan övernatta i en traditionell ”Booma” med lerhydda. Innan natten får ni också lyssna och kanske bidra med historier kring lägerelden. Helpension

Dag 5 MASAJBY och en Afrikansk småstad SEKENANI

Efter frukost i masajbyn tillbringar ni en del av förmiddagen med fler aktiviteter   innan ni återvänder till campen. Tid för vila innan ni åker till den lokala staden Sekenani för att uppleva en middag där baserad på lokal näringsriktig mat. Helpension

Dag 6 Lake Naivasha

Efter frukost färd till Lake Naiviasha för lunch. Lake Naivasha är känd för ett enormt utbud av fågelliv inklusive afrikansk Fish Eagle men är också hem för många flodhästar. Och om ni har tur besökes sjön av de enorma flockarna med rosa flamningos. Ni upplever mycket under en timmes båttur innan ni återvänder till Nairobi med ankomst sena eftermiddagen / kvällen.Frukost och lunch ingår.

Oslagbart PRIS på SAFARIN OVAN:

Utan masajby besök blir priset 900 sek lägre per person.

OPTION 2   BAD PÅ ZANZIBAR eller MOMBASA

Bra och gemytligt boende direkt på stranden finns från 3.800 sek/vecka/person inkl frukost och alla marktransporter. Många alternativ från 2 – 6 stjärnigt finns. Allt noga säkrat/kontrollerat av oss med avseende på läge och management. Mombasa är också ett alternativ. Vi har nyligen och noggrant säkrat hotell i varje klass även där. Överlag är priserna billigare i Mombasa.

Ange klass t ex om ni vill ha AC o pool så ger vi förslag. På Zanzibar har vi kvalitetssäkrat ett 50 tal hotell och vet i detalj vilka som är mest prisvärda inom varje klass. I Mombasa  ytterligare ett 20-tal som vi funnit prisvärda och välskötta. På Zanzibar har vi egen representant som kan hjälpa er med det mesta som inte servicen på hotellet klarar. I Mombasa har ni hotellet som hämtar och tar hand om er.

Obs ni kan flyga direkt från Masai Mara till Zanzibar eller Mombasa. Tillägg ca 2.700 sek/pers.

—————————————

BARNRABATT / EKONOMI

Boendet och aktiviteter är redan optimerat för familjer men under 12 år har barnen 2000 sek i extra rabatt. Ni bor då i upp till 5-bädds stugor.

Priset inkluderar Nairobi t o retur i en Toyota Wish eller liknande, viltsafari i 4-hjulsdriven safaribil med öppningsbart tak, alla park- och campingavgifter, boende och mat enligt program, en natts boende i lerhydda i massajby, guidad vandring med massajer, båttur på sjön Naivasha (ca 1 timme) och helpension.

Det tillkommer visum, drycker, snacks, dricks till tippingbox och guider , personliga utgifter / shopping. Vid ankomst Nairobi senare än 07.00 tillkommer en övernattning: 840 sek/person inkl transport.

BOENDET

i priset ingår Explorer Camps bästa eller näst bästa (om ni vill ha 4 el 5 bädds) boende. Dessa Tents består av en rymlig ”stuga” av kraftig canvas duk. Med dubbelbädd eller två enkelsängar. Solcellslampor, handduk, toalett och dusch med varmvatten. Extra bädd för familjer. Laddning av batterier sker vid baren. Campen ägs av engelska gift med en kenyan. De har jobbat som guider i många år och deras förmåga att tillgodose era önskemål är lika bra som på ett 5-stjärnigt men med förstås enklare ramar. Wifi finns. Campen ligger 5 min före gaten till Masai Mara. Andra och tredje natten kan man välja tältning inne i parken (rekommenderas), här möter en servicebil upp och sätter upp tälten och lagar maten medan ni avslutar dagens viltsafari, sedan blir det mys vid brasan innan ni kryper in i tältet för att lyssna till nattens alla ljud. En riktigt fin upplevelse. Här har ni också möjlighet till längre och mer omfattande viltsafari eftersom ni inte behöver åka tillbaka till Explorers Camp utanför parken (och sedan in samma väg nästa morgon).
Klicka här för intresseanmälan el frågor

Varmluftsballong

en morgon: Pris ca  5.500 sek. Att svepa fram över det afrikanska landskapet en tidig morgon medan djuren är som mest aktiva är förstås en stor upplevelse. Något för den som vill fira sin eller någon annans födelsedag eller liknande.

Karen Blixens Museum.

Kontakta oss om ni vill besöka detta och annat i Nairobi.

Utökad safari

Förläng er vistelse i Kenya med besök i Amboseli, Lake Naruk, Schimpans Sanctuary vid Mount Kenya, Tsavi West och East på väg ner till Mombasa. Ange önskemål så fixar vid detta – se också de andra turerna vi har under Kenya längs ned på sidan.

Obs: för barnfamiljer är det tveksamt att infoga mer. Det är många km extra i bil så ni måste veta att barnen accepterar det för de extra upplevelsernas skull. Att ta fler dagar i Masai Mara eller annan park när man utgår från samma ställe är heller inte rekommenderbart. När man inte åker på en safari och besöker fler parker börjar det hela upprepa sig efter 2 – 3 dagar.