/*ÅL*/ 5dagars-safari-i-Kenya-med safari masai mara

5 dagars Safari i Kenya: Maasai Mara och Nakuru

SAFARI i MAASAI MARA + NAKURU  5 dagar

Pris 15.700 sek/pers, vid minst fyra resande.
Tre väl valda safari parker med noga valda boende. Går varje dag året om. Bra boende ingår men för än lyxigare boende (4,5 till 5 stjärnigt – se  texten) tillkommer 2.950 sek/pers. För två personer med egen bil och guide tillkommer 3.100 sek/pers
Bad kostar från 3.800 sek/pers för en vecka men det tillkommer flyg. Zanzibar, Mombasa eller Seychellerna är det naturligaste valet. Där Zanzibar rekommenderas.  Obs allt boende är mycket bra dvs även det billigare som är 3 – 4 stjärnigt. Allt är optimerat och beprövat. Klicka här för intresseanmälan el frågor.
DAG 1: Nairobi  – Ol Pejeta Reservatet
Efter ankomst och välkomsthälsning samt information av er guide styr ni färden mot  Ol Pejeta Conservancy. Big Five-äventyret har börjat!

Ni får uppleva  en parad av elefant, giraff, zebra, impala  med flera av savannens alla djur. Speciellt mycket koncentreras vid vattenhålen så fototillfällena är många. Förutom detta finns aktiviteter att välja på: du kan åka på en natt safari på jakt efter nattaktiva arter och sådana arter man aldrig ser på dagen, gå på en naturvandring eller gå på noshörningssafari med erfarna beväpnade rangers. Ni besöker också ett Chimpanzee Sanctuary initierat av Lonrho East Africa.
Middag och övernattning på Sweetwaters tented camp. Riktiga stugor med sängar, dusch, nattduksbord etc. Byggd av kraftig canvasduk som ger äkta safari-feeling.


DAG 2: LAKE NAKURU NATIONAL PARK

Efter frukost mot Lake Nakuru National Park för att komma fram i tid till lunch. På eftermiddagen vilt safari runt Lake Nakuru. Sjön ligger i hjärtat av Rift Valley och är en av Kenyas mest kända sodasjöar. Naturligtvis ser ni mycket djur men ett viktigt inslag i denna park är fågellivet och det är ett världsberömt hem för miljontals flamingos. Ett noshörningsprojekt ger också möjlighet att se detta grova däckdjur som mer påminner om en dinosaurie. Middag och övernattning på er lodge.
Boende: Nakuru Sopa Lodge. (Tillägg: Sarova Lion Hill). Helpension

DAG 3: NAKURU NATIONAL PARK till MASAI MARA RESERVE

Efter frukost åker du till Kenyas och kanske Afrikas mest berömda viltreservat. Du färdas dit genom Great Rift Valley, denna berömda sprickdal som om någon miljon år delat Afrika i två delar och som innehåller så mycken unik natur. Masai Mara, är hem för de extra vackra lejonen med svart man. Här finns också leopard, statliga giraffer, zebra, elefanter, antiloper och andra savann levande däggdjur. Ni anländer till lodgen för en sen lunch. Efter lunchen åker ni ut på en eftermiddagssafari.
Boende Mara Sopa Lodge (tillägg Mara Sarova Camp) Helpension.

DAG 4: SAFARI i MASAI MARA

En hel dags safari i en av världens mest kända naturområden. Mara erbjuder ett överflöd av växtätare, dess primater, savannens storslagna vyer, fåglar mindre djur, floder mm. Mara har stationära djur men deltar också i migrationen av miljoner gräsbetare och dess predatorer.  Masai Mara Serengeti och Ngorongoro C.A. utgör alla viktiga delar av detta ekosystem.

Middag och övernattning på lodgen. Boende Mara Sopa Lodge (tillägg Mara Sarova Camp) Helpension.

Option: Ta chansen att flyga över Mara i en luftballong mot extra kostnad. Ballongpaketet innehåller champagne frukost i det vilda! Förstås en unik och oförglömlig upplevelse. Du kan också besöka en Massajby och få en inblick i Massaj-kulturen.

DAG 5: MAASAI MARA – NAIROBI

Efter frukost tar ni ett farväl av Masai Mara och styr mot Nairobi. Men vid Longonot och Naivasha kan ni studera giraff och gazellflockar vid vägen. Ni kommer att anlända till Kenyas livliga huvudstad Nairobi tidig eftermiddag.

Till Nairobi Jomo Kenyatta International Airport i tid för sen departure.

 

Vid jul/nyår och i augusti tillkommer högsäsongstillägg  1300 kr/person