/*ÅL*/ vandring trekking Kilimanjaro, Machame el Marangu, safari, zanzibar

KILIMANJARO, VILTSAFARI OCH BAD PÅ ZANZIBAR, dvs ett färdigt paket med Afrikas tak, big Five viltsafari och skön beach. Kilimanjaro är en utmaning och en tuff strapats. Därför behövs en upplevelserik men avslappnande viltsafari och en välbehövlig badsemester efteråt. Flera rutter finns. Pris från 33.000 sek/pers exkl flyg.
Klicka här för intresseanmälan el frågor

Priset är för minimum 4 personer – vid 2 personer tillkommer 5.200 sek/pers. Går varje dag året om – men vissa år kan det regna för mycket under april och till mitten av maj. Vi har ett par som vandrar Machame route + safari som gärna vill ha sällskap, startdag 20 juli 2019

Det ingår

Allt är flexibelt:

Reseberättelse
Klättring på Kilimanjaro, safari i Afrikas finaste naturområde samt bad på Zanzibar

En välkomponerad och komplett tur. Vandring upp till Uhuru Peak på Kilimanjaro med hjälp av vår duktiga guide (mycket av er chans att lyckas beror på honom) samt därefter en lagom safari och skön vila på Zanzibar.

Ankomst Kilimanjaro airport

Dag 1 Ankomst Kilimanjaro. Ni hämtas på flygplatsen och transporteras till ert hotell i Moshi och får information inför klättringen. Ni kan ställa frågor och guiden hjälper er med packningen.

kiliman

Klättring Kilimanjaro

Dag 2 – 6 Vandring Marangu Route (el Machame – se nedan)

Frukost sedan avfärd till er Gate där er vandring skall börja. I fyra timmar vandrar ni genom vacker och unik bergregnskog för att komma er första övernattning. Här väntar middag och övernattning. Nästa sista natten börjar er vandring till toppen och därefter krävs endat en övernattning innan ni åter når gaten. Mer info om resp. route finns på vår hemsida,

uhuru_peak_kilimanjaro

Toppen! UHURU PEAK

Nu är det dags! Strax efter midnatt börjar färden mot toppen. Ni anländer till kraterkanten vid gryningen och fortsätter till Uhuru Peak, den högsta punkten i Afrika. Emellanåt kan man njuta av utsikten och soluppgången! Nedstigningen till Barafu Camp och till Mweka camp där ni övernattar går lätt.

Nedstigning till porten tar ca 3 – 4 timmar, där får ni certifikat och blir hämtade av vår bil. Nu blir det skönt med en dusch på ert hotell.

kilivandring
En sista vy uppe på berget på morgonen

Viltsafari i Ngorongoro och Tarangire nationalpark

Dag 6 Nedstigning – vila vid hotell

Tidig nedstigning till porten som tar ca 3 – 4 timmar, där får ni certifikat och blir hämtade av vår bil. Resten av dagen vila vid poolen, Kilimanjaro wonders hotel, frukost.

Dag 7 Byte av bil och färd mot Ngorongoro

Efter skön sovmorgon blir det transport till Arusha för byte till guide/safaribil, färden går mot Tloma Lodge vid Ngorongoro massivet. Ni har gott om tid idag och kan stanna för att äta lunch efter vägen (ingår ej). Tloma lodge har pool och här får ni en fin kväll med härlig middag. Frukost, middag

Dag 8 Viltsafari i Ngorongorokratern

Ni är nu vana att vakna tidigt så ni åker iväg i skaplig tid för att tillbringa dagen i detta världens 8:e underverk. Kraterns 2 kv.mil stora botten rymmer nästan alla Östafrikas naturtyper så den biologiska mångfalden och upplevelserna är stor. Med all säkerhet ser ni alla The Big Five utom leoparden som är nattaktiv och svår att få syn på. Tloma Lodge el motsvarande. Helpension.

Dag 9 Viltsafari i Tarangire nationalpark

Mysigt boende på Tarangire Safari Lodge och viltsafari i denna vackra nationalpark med sina många elefanter och vackra baobab träd, helpension.

Dag 10 Viltsafari i Tarangire nationalpark

Viltsafari på morgonen när djuren är som mest aktiva, efter lunch åter Arusha för flyg till Zanzibar. Hämtning på Zanzibar och transport till ert boende. Frukost, lunch.

Zanzibar

Dag 10 – 14 Palmer, bad på Zanzibar

Lata sköna dagar eller snorkling och andra egna utflykter såsom kryddtur och delfinsafari på denna sago ö och kryddornas ö i Indiska Oceanen. Här ingår boende Kiganja Retreat Zanzibar, litet familjärt och bara 40 m från den milslånga stranden i Matemwe. Har pool och A/C, frukost ingår.

———————————————————————————————————————————

 

ALLMÄN INFO OM ÄVENTYRET OVAN / OPTIONS

Allt är helt flexibelt såsom antal nätter på Zanzibar, val av rutt och safari. Se nedan för de vanligaste alternativen och tillvalen.

EKONOMI

Priset är satt för 4 personer och ”allt” ingår – se nedan
Är ni single eller ”bara” 2 så kan vi på Afrikaresor försöka få med fler på ”er tur” då gäller priset för 2 som ”worst case” dvs om inga fler anmäler sig.
Detta ingår:
Hämtning på Kilimanjaro flygplats. Lokala transporter enl. programmet, Logi i dubbelrum på bra hotell i Moshi och i huts resp. tält på berget, all mat under bestigningen, vår egen mycket duktiga guide, kock och bärare, nationalparks- och räddningsavgifter.
Egen safaribil (riktig ej typ minibuss) med duktig licensierad guide (engelsktalande), vatten i bilen, helpension på safarin, alla parkfee etc förstås.
Flyg till Zanzibar, frukostpension på Zanzibar och i Moshi.
Dokumentation erhålls såsom restips, reseberättelser från andra, ”bok” om Östafrika, packtips.
Detta ingår ej:
Visum (50 $ ), flyg t o r Skandinavien, drycker, dricks, egna utflykter på Zanzibar och mat som inte specificerats ovan, personligt mtrl på berget ss skor, kläder, ficklampa, kamera, medicin.. Men framförallt VILJAN ATT NÅ TOPPEN – den får ni fixa själva men som sagt vår guide på Kili är duktig att läsa av er och därför har ni större chans än snittet att nå toppen.

FLYG FRÅN SKANDINAVIEN

Ni väljer ankomst till Kilimanjaro JRO. Hem skall ni flyga ifrån Zanzibar. Vi fixar flyg om ni vill men
uppsala@bigtravel.se tfn 018692200 sköter allt vårt flyg sedan drygt 10 år så de är väl insatta idag. (De får vara experter på det då det är en djungel i sig med alla bolag som idag kör på Östafrika).

EXTRA ACKLIMATISERINGSDAG PÅ BERGET

Kan öka era chanser att nå toppen. Vi brukar dock inte rekommendera det av två skäl: dyrare och har ni problem däruppe (huvudvärk) så kan det fungera tvärt om dvs minska era chanser att nå toppen.
+2.000 sek/pers

MACHAME ROUTE

Innebär en dag till på berget och +2.000 sek/pers

SERENGETI N.P.

Viltsafarin efter klättringen är mysig och lagom och djur ser ni garanterat så ni blir nöjd. En del vill dock uppleva Serengeti också. Pga avståndet till Serengeti tillkommer minst 2 dygn och +7500 sek/pers om ni blir 4 eller fler.

ZANZIBAR

På Zanzibar ingår Kiganja Retreat Zanzibar, småskaligt och välskött hotell med pool och A/C, bara 40 m till den milslånga stranden i Matemwe på nordostkusten. Uppgradering/byte av hotell går naturligtvis och innebär från 0  sek/pers/natt inkl frukost.

All mat ingår på klättring och i nationalparkerna. Helpension skall man inte ta på Zanzibar men halvpension kan vara bekvämt: Kostar 20 – 40 usd pp beroende på klass på hotellet (Halvpension dvs middag innebär alltid minst 3 rätter).

Extra nätter på Zanzibar kostar från 320 sek/pers/natt inkl frukost – på bra och mysigt hotell.

En del vill avsluta i Stonetown för att ”göra den” t ex på slutet: Emerson&Spice eller Emerson On Hurumzi från 1100 sek/pers/2nätter, inkl frukost. De är inte de billigaste i Stonetown men de mest prisvärda.

kiliodjur

Klicka här för intresseanmälan el frågor
el ring: 08-55922344