/*ÅL*/ Resa i Tanzania. Safari i Serengeti, Ngorongoro, Tarangire, Lake Manyara

Stor safari i norra Tanzania

Pris för resan: 29.900 sek/pers. Flyg från Sverige tillkommer.

Klicka här för intresseanmälan eller frågor

Stor safari i norra Tanzania får ni uppleva den klassiska safarin med besök i tre parker i norra Tanzania. Omväxlande och prisvärd.
Är ni två och vill åka med egen bil och guide så tillkommer 5.400 sek/pers.

Viltsafari i tre nationalparker och bad på Zanzibar. Det klassiska i rätt mängd. Ni besöker den gröna, sköna Lake Manyara Nationalpark eller Tarangire Nationalpark känd för sina många elefanter och baobabträd, det enorma Serengeti, världens åttonde underverk: Ngorongorokratern och avslutar med sköna dagar på den tropiska ön Zanzibar som ligger i Indiska Oceanen. Där kan ni smälta alla intryck efter en högkvalitativ viltsafari under någon palm på stranden men också utforska ön med snorkling eller dykning vid korallreven, kryddtur, delfinsafari, matlagningskurs, Swahilihistoria mm. Safari är optimerad. Vissa tider på året är Tarangire att föredra före Lake Manyara.

   

Resebeskrivning: Stor safari i norra Tanzania

Dag 1
Ankomst Kilimanjaro internationella flygplats (eller Nairobi), transport till ert hotell som är av bra standard strax utanför staden Arusha – Ilboru Lodge. Ingen mat ingår denna dag

Dag 2
Ni blir hämtade på hotellet av vår guide och åker mot Lake Manyara nationalpark som har mycket skog där lejonen gärna håller till den varmaste delen av dagen . Parken är känd för sina trädklättrande lejon. De öppna områdena nära sjön har flockar av elefant, buffel, gnu, zebra, grants och thompson-gasell. Vid stranden grymtar och vältrar sig flodhästar tillsammans med massor av fåglar och en och annan krokodil. Boende på Tloma Lodge med pool där ni kan ta ett dopp före eller efter middagen eller Rhino Lodge inne i Ngorongoro C.A. Helpension.

Dag 3
Idag blir det viltsafari hela dagen ”on route” på väg mot mitten av världens ”mesta naturområde” Serengeti Nationalpark. Ni åker genom Ngorongoro Conservation Area till Serengeti Nationalpark – detta enorma område innehåller mer stora däggdjur än något annat naturområden i världen. Grässavannen, som gett Serengeti dess namn ”den ändlösa slätten”, är den proteinmotor som driver Serengetis fantastiska ekosystem med sina miljoner däggdjur. Serengetislätten i sydost är så enorm att man från bergssluttningen i Ngorongoro kan se att jorden är rund – horisonten kröker sig. ”Öppna landskap” får en ny dimension.
På kvällen, efter en dag full av intryck och på riktig ”safariväg”anländer ni till Kati Kati Tented Camp. Ni bor i stugor gjorda i kraftig canvasduk med stor dubbelsäng eller två enkelsängar, toalett och dusch på rummet. Middagen serveras på långbord i vildmarken. Allt med en drömlik safarikänsla.
Natten är full av ljud från lejon, zebror, leoparder och påminner om dramatiska händelser på savannen. Att ligga i sängen och lyssna på dramatiken och försöka gissa vad som pågår är en spännande upplevelse. Helpension med picknick lunch.

Dag 4
Ni ägnar hela dagen åt Serengetis djurliv och natur. Under dagens safari kan ni få syn på lejon, gepard, leopard, hyenor, tusentals zebror och gnuer, antiloper, bufflar, giraffer, elefanter, flodhästar, massor av fågelarter och mycket mycket mer. Exakt vad ni får se och uppleva avgör ödet när ni är ute i vildmarken. Guiderna är duktiga att hitta djuren och ni kommer att förvånas över hans ”hökblick”. Vad vi kan garantera är minst hälften av ”The Big Nine”.
Efter en spännande dag med mycket djur landar ni åter i er camp där personalen efter mörkrets inbrott väntar med härlig middag. Historierna vid middagen brukar bli både spännande och entusiastiska. Helpension med picknicklunch.

Tillägg: ballongsafari ca en timme som sedan avslutas med champagnefrukost i vildmarken. Svep fram ljudlöst över savannen med alla djur synliga under er. Pris 500 usd/person. Antal uppstigningar är mycket begränsat för att inte störa djuren för mycket så detta måste normalt bokas långt i förväg.

   

Dag 5
Tidig viltsafari medan djuren är som mest aktiva. Tillbaks för frukost och därefter ut på savannen igen för färd österut. Viltsafari ”on route” mot Ngorongoro. Ni passerar de vackra kopjes (stenformationer) som hyser många djur på dagen men större delen av färden går över den enorma slätten med det energirika gräset som föder mycket av Serengetis ekosystem. Övernattning på Rhino Lodge. Helpension.

Dag 6
Tidigt åker ni ner i kratern för viltsafari i världens åttonde underverk. För många miljoner år sedan var platsen en aktiv vulkan men den kollapsade och skapade en spektakulär kaldera som är 610 meter djup och ca 20 kilometer i diameter. som kalderans botten utgör, finns de flesta av Afrikas alla naturtyper: gräs, bush, skogssavann, vattendrag med flodhästar, träsk, sodasjöar och på sluttningen i öst bergsregnskog. Här finns alltid mycket djur tack vare tillgången till vatten (som också nyttjas av masajerna till deras getter och kor.) Störst chans att få se noshörning har ni här. Övernattning på Tloma Lodge. Helpension.

Dag 7
Efter frukost åker ni mot Arusha för flyget till Zanzibar. Där hämtas ni upp av en chaufför som kör er till hotellet som ligger på nordostkusten i fiskebyn Matemwe. Frukost ingår.

Dag 7-14
Boende på Kiganja Retreat Zanzibar, litet, enkelt och mycket familjärt med pool och A/C på rummen. Hotellet ligger 40 m från den milslånga stranden vid Matemwe. Frukost ingår.

Zanzibar bad - Afrika

Dag 14
Hämtning och transport till flygplatsen för flyg hem.

Förlängning på Zanzibar går utmärkt och kostar endast från ca 450 sek/pers/natt inkl frukost. Många väljer att avsluta resan med några nätter i Stone Town på slutet för shopping, marknader, Swahilikultur och folkliv. Till exempel Emerson Spice kostar från 1.700 sek i tillägg mot grundpaketet/person/2 nätter inkl frukost.

Klicka här för intresseanmälan el frågor
el ring tfn. 08-55922344

Utökad safari i Tanzania
Normalt räcker ovanstående safari men för ett tillägg kan också Tarangire Nationalpark besökas, det blir då en dag mindre på Zanzibar. Be om pris. Så här ändras då resebeskrivningen:

Dag 6
Efter kraterbesök åker ni till Tarangire nationalpark

Dag 7
Viltsafari i Tarangire nationalpark. Trots intensiva dagar kommer ni med all sannolikhet att tycka det vara värt besväret med den extra transporten till denna park. Här finns gott om elefanter men det är framförallt landskapet med sina floder och baobabträd som imponerar. Det sägs att gudarna blev arga på baobabträdet för dess övermod och därför ryckte upp det och placerade det upp och ned. På kvällen kan ni njuta av den fina utsikten på Tarangire Safari Lodge som ligger på en brant där ni har en fin vy över en floddal där djuren brukar synas. Helpension.

Dag 8
Efter viltsafari färdas ni mot Arusha för att ta flyget till Zanzibar

Boende Zanzibar
Hotellet som ingår i grundförslaget kan självklart bytas ut till högre standard/annan strand. Antal dagar, boende klass etc avgör ni själva. Prisvärda alternativ finns från turistklass till 6-stjärnigt. Vi har kvalitetssäkrat dussintals hotell inom varje klass och har järnkoll på vilka som är välskötta och ger mycket för pengarna.

All Inclusive på Zanzibar
För de allra flesta är de småskaliga att föredra – gemytligare men det finns tre som vi kan rekommendera av de lite större resorterna som har allt inom området dvs SPA, dykcenter etc. Breezes, Ras Nungwi och Karafuu. Av All Inclusive-hotell är det bara Manta Resort och Neptun som drivs seriöst. Ingen klockstyrd utdelning av drinkar utan man tar en konjak till kaffet, en drink före maten etc – om man vill.

All Inclusive i Mombasa
Detta är all inclusive-eldoradot. Stora hotellkomplex upp till 400 rum, fina trädgårdar, bra mat. Mombasa gäller för dig som trivs att vara på hotellet hela tiden – där flera pooler finns – och med stora buffetmiddagar varje dag. De mest prisvärda kostar från 840 till 1700 per person och natt.