/*ÅL*/ Safari i södra Tanzania i Selous + zanzibar, båtsafari, lejonsafari, big five

Safari i Selous och Zanzibar

Safari i Selous är vår billigaste safarin i Tanzania med högsta kvalitet på upplevelserna, trots det låga priset.

Pris: 15.500 sek/pers flyg från Sverige tillkommer

Klicka här för intresseanmälan eller frågor

Selous erbjuder en fantastisk viltsafari i Afrikas största viltvårdsområde. Pris inklusive inrikesflyg och boende på Zanzibar. Inga tillägg om man är färre än tre personer.

Vi har optimerat allt och turerna har fördelaktigt pris även om man bara är två. Resan är helt flexibel, antal dagar på t ex Zanzibar är bara förslag. Allt går att anpassa efter era egna intressen. Nedan presenteras ett mycket bra grundpaket (det nämnda priset gäller när resan inleds med safari och avslutas på Zanzibar).
Campen i Selous är enkel men välskött, har helt perfekt läge på randen av Rufiji River och med mycket safarikänsla. Lyxigare alternativ finns för de som vill kosta på sig lite extra.

Resebeskrivning:  Safari i Selous och bad på Zanzibar

Dag 1
Ankomst Dar Es Salaam (före kl 12.00 annars tillkommer en natt på hotell i Dar), ni tas emot på flygplatsen av er chaufför som välkomnar er till Tanzania.  Ni kan/bör ta ut pengar: Tanzania shilling ur automaten på flygplatsen innan ni startar er färd mot Selous som tar ca 5 timmar. Halvvägs kan ni stanna för lunch eller fika på lokalt ställe. Ni lämnar då huvudvägen mot Mozambique och styr rakt västerut ”in i Afrika”. Sedan blir det riktig safariväg genom omväxlande ödemarker täckt av skog, odlingar och små byar. Ni får alltså en fin glimt av Afrika utanför turistorterna. Ni får också gott om tid att diskutera och få information av er chaufför.
Väl framme väntar en middag vid Mbega Camp som ligger på randen av floden Rufiji. Flodhästar på flera ton syns, eller i alla fall hörs, medan ni njuter av den Afrikanska solnedgången då nattens alla ljud tar över i Selous. Mbega Camp är en Tented Camp med rymliga stugor av kraftig canvasduk med stor säng, egen toa och dusch. Turistklass, enkelt boende men med perfekt läge. Det brukar kännas kittlande att somna till Afrikas alla ljud när ni för bara några timmar sedan lämnade norden.

Dag 2
Ni vaknar till ett crescendo av fågelsång och får sedan en härlig frukost innan dagens äventyr dvs viltsafari börjar. Artrikedomen är stor i Selous så djur ser ni så ni blir nöjda, det törs vi nog garantera även om detta är ren vildmark och inget zoo. Helpension.

Dag 3
På morgonen kan ni med beväpnad ranger gå på en ”nature walk”. På en sådan ser ni saker som ni aldrig har en chans till annars såsom färglada insekter, spår, träd, örter mm många med intressanta egenskaper. Frukost får ni efter återkomst till campen. Sedan blir det viltsafari från öppna jeepar igen där ni kommer riktigt nära djuren. Helpension.
Obs att viltsafarin för dag 2 och 3 planerar ni i samråd med managern på Mbega Camp vid ankomst. Ni kan välja mellan hel-, halvdagarssafari. Upplägget beror på era intressen och på var djuren befinner sig.
Flodhäst, krokodil, många olika arter antiloper, giraff, elefant, zebra och lejon finns det mycket goda möjligheter att få se. Har ni tur också leopard och den sällsynta afrikanska vildhunden. Exakt vad ni får uppleva kan dock ingen förutse – detta är som sagt genuin vildmark!
Kanske vaknar ni någon gång på natten och hör lejonen ryta. Från lodgens restaurang hör och ser ni flodhästar och kanske också någon krokodil på sandbankerna på andra sidan floden. Helpension

 

Dag 4
Efter en härlig frukost åker ni på en spännande båtsafari på Rufiji River där ni garanterat ser flodhästar, krokodiler och mängder av fåglar – färggranna kungsfiskare, svalor, storkar, rovfåglar mm. Tillbaka till campen för lunch innan transport till det lokala flygfältet där ert propellerplan väntar för transport till Zanzibar.
Flygbolaget vi nyttjar är säkert och tillförlitligt med mycket professionella flygare och moderna plan. Själva flygturen är en upplevelse i sig eftersom man inte flyger så högt. Man får en fin vy över landskap, staden Dar Es Salaam och Indiska Oceanen med dess små segelbåtar, sanddyner och korallrev innan ni landar på Zanzibars flygplats där ni förstås hämtas av vår representant för vidare transport till ert hotell på en palmskuggad strand.
Efter alla äventyr får ni nu möjlighet att vila er och njuta av värmen. På ön finns mycket att uppleva för den som tröttnar på strandlivet.

Bad på Zanzibar + safari i Selous

Dag 4-12
Kiganja Retreat Zanzibar ingår i vårt paket, ett litet familjärt hotell, i den lilla fiskebyn Matemwe, ligger bara 40 m från den milslånga stranden i Matemwe, har pool och A/C, frukost.
Sköna soliga dagar under någon palm på stranden och bad i Indiska Oceanen. Men många vill aktivera sig även här (efter en tids vila efter alla äventyr och upplevelser i Selous). Delfinsafari, snorkla, bada, åka på kryddtur, besöka StoneTown, kultur, äta gott och njuta under skuggan av en palm. Här är lugnt och skönt med härliga stränder. När det är ebb kan ni passa på att plocka vackra snäckor i det grunda vattnet eller vada ut till kvinnorna som skördar alger i lagunen.

 

 

Två olika stränder på Zanzibar
Det rekommenderas att ta två olika stränder på Zanzibar om ni stannar längre än 7 nätter.  Pris varierar förstås beroende på val av klass på boende. Kontakta oss för mer info och förslag!

Mafia Island
Dag 4 – 8 byts ut mot boende på Mafia Island Lodge. Ni flyger till Mafia efter Selous. Dag 8 flyger ni till Zanzibar för boende på vårt rekommenderade hotell dag 8-12. Vi lämnar pris inklusive inrikesflyg. Kinasi Lodge på Mafia är ett dyrare alternativ men också lika prisvärt dvs ni får extra wellcare och helpension där. PolePole är utmärkt för bröllopspar.
Vill man dyka mycket kan man vara på Mafia Island längre tid men annars rekommenderas max 4-5 nätter.

Pemba Island
Dag 4 – 12 byts ut mot boende på Manta Reef Resort på ön Pemba dvs den ngt mindre ön norr om huvudön i Zanzibar arkipelagen. Här ingår en SPA-behandling per dag  samt all inclusive. Mycket prisvärt även om det kostar en del i tillägg, vi lämnar pris inklusive inrikesflyg.

Stone Town
Många vill ha en – två nätter i Stone Town för shopping, folkliv och för att studera swahilikulturens arkitektur, Tillägg från ca 550 sek/pers/dag.

Uppgradering i Selous
Uppgradering till 4,5 – 5* i Selous på Rufiji River Camp  kostar från+9.500 sek/pers. Då flyger ni i båda riktningarna. Detta passar dem som vill kosta på sig lite extra.

 

Klicka här för intresseanmälan eller frågor
Ni kan också ringa tfn: 08-55922344