/*ÅL*/ Safari i södra Tanzania i Selous + zanzibar, båtsafari, lejonsafari, big five

Safari i Selous och Zanzibar

Safari i Selous är vår billigaste safarin i Tanzania med högsta kvalitet på upplevelserna.

Pris från 27.600 sek/person inklusive internationella flygbiljetter. Rabatt för barn under 12 år.

Klicka här för intresseanmälan eller frågor

Selous erbjuder en fantastisk viltsafari i Afrikas största viltvårdsområde. Pris inklusive inrikesflyg och boende på Zanzibar. Inga tillägg om man är färre än tre personer.

Vi har optimerat allt och turerna har fördelaktigt pris även om man bara är två. Campen i Selous är väldigt enkel men välskött, har helt perfekt läge på randen av Rufiji River och med mycket safarikänsla. Lyxigare alternativ finns för de som vill kosta på sig lite extra.

Resebeskrivning:  Safari i Selous och bad på Zanzibar

Dag 1 20/25 december
Avresa från Stockholm (Göteborg eller Köpenhamn)

Dag 2 21/26 december
Ankomst Dar Es Salaam, ni tas emot på flygplatsen av er chaufför som välkomnar er till Tanzania. Ni påbörjar färden mot Selous som tar ca 5 timmar (ni kan också välja att flyga inrikes för +1000 kr/person). Halvvägs kan ni stanna för lunch eller fika på lokalt ställe. Ni lämnar då huvudvägen mot Mozambique och styr rakt västerut. Därefter blir det riktig safariväg genom omväxlande ödemarker täckt av skog, odlingar och små byar. Ni får en fin glimt av Tanzania utanför turistorterna. Ni får också gott om tid att diskutera och få information av er chaufför.
Väl framme väntar en middag vid Mbega Camp som ligger på randen av floden Rufiji. Flodhästar på flera ton syns, eller i alla fall hörs, medan ni njuter av solnedgången då nattens alla ljud tar över. Mbega Camp är en “Tented Camp” med rymliga stugor av kraftig canvasduk med stor säng, egen toa och dusch. Turistklass – enkelt boende men med perfekt läge. Det brukar kännas kittlande att somna till Afrikas alla ljud när ni för bara några timmar sedan lämnade norden.

Dag 3 22/27 december
Ni vaknar till ett crescendo av fågelsång och får sedan en härlig frukost innan dagens äventyr, viltsafarin börjar. Artrikedomen är stor i Selous så djur ser ni så ni blir nöjda, det törs vi nog garantera även om detta är ren vildmark. Helpension.

Dag 4 23/28 december
På morgonen kan ni med beväpnad ranger gå på en “nature walk”. Under promenaden ser ni sådant som är svårt att se från bilen såsom färgglada insekter, spår, träd och blommor. Frukost får ni efter återkomst till campen. Sedan blir det viltsafari från öppna jeepar igen där ni kommer riktigt nära djuren.
Viltsafarin för dag 3-4 planerar ni i samråd med managern på Mbega Camp vid ankomst. Ni kan välja mellan hel-, halvdagarssafari. Upplägget beror på era intressen och på var djuren befinner sig.
Flodhäst, krokodil, många olika arter antiloper, giraff, elefant, zebra och lejon finns det mycket goda möjligheter att få se. Har ni tur också leopard och den sällsynta afrikanska vildhunden.
Kanske vaknar ni någon gång på natten och hör lejonen ryta. Från Mbegas restaurang hör och ser ni flodhästar och kanske också någon krokodil på sandbankerna på andra sidan floden. Helpension

 

Dag 5 24/29 december
Efter en härlig frukost åker ni på en spännande båtsafari på Rufiji River där ni garanterat ser flodhästar, krokodiler och mängder av fåglar – färggranna kungsfiskare, svalor, storkar, rovfåglar och mycket mer. Tillbaka till campen för lunch innan transport till det lokala flygfältet där ert propellerplan väntar för flyg till Zanzibar.
Själva flygturen är en upplevelse i sig eftersom ni inte flyger så högt. Ni får en fin vy över landskap, staden Dar Es Salaam och Indiska Oceanen med dess små segelbåtar, sanddyner och korallrev innan ni landar på Zanzibars flygplats där ni hämtas av vår representant för vidare transport till ert hotell på en palmskuggad strand. Efter alla äventyr får ni nu möjlighet att vila er, smälta intrycken och njuta av värmen. På ön finns mycket att uppleva för den som tröttnar på strandlivet.

Bad på Zanzibar + safari i Selous

Dag 5-14 24/29 december-2/7 januari
9 nätter med sol, bad och aktiviteter på Zanzibar. Frukost ingår varje dag (det går att köpa till halvpension).

Dag 14 2/7 januari
Transfer till Stone Town. På vägen dit stannar ni till hos Mr Spice som tar er på en kryddtur i sin trädgård. Ni får smaka mängder av frukter och kryddor. Turen avslutas med en god vegetarisk lunch innan ni fortsätter till Stone Town. Incheckning på Tembo Hotel som ligger precis intill vattnet. Egna aktiviteter resten av dagen. Sent på natten mellan 1-2/1 hämtas ni upp och körs till flygplatsen. Flyget hem lyfter kl 04.45. Frukost och lunch ingår.

Dag 15 3/8 januari
Hemkomst.

 

Priser:

Med boende på Al Hapa Beach Bungalows (2,5*), Jambiani, Zanzibar:
2 personer: 31 600 kr/person
4-6 personer: 27 600 kr/person

Med boende på White Sand Bungalows (3*) Jambiani, Zanzibar:
2 personer: 30 900 kr/person
4-6 personer: 29 600 kr/person

Med boende på Fun Beach Resort eller Casa Del Mar (3*) i Jambiani, Zanzibar:
2 personer: 31 300 kr/person
4-6 personer: 30 100 kr/person

Med boende på Kiganja Retreat (3*) i Matemwe, Zanzibar:
2 personer: 33 000 kr/person
4 personer: 31 800 kr/person

Med boende på Zanzibar Ocean Blue (3*) i Paje, Zanzibar:
2 personer: 33 200 kr/person
4-6 personer: 31 900 kr/person

Med boende på Zanzibar Retreat (3,5*) i Matemwe, Zanzibar:
2 personer: 37 500 kr/person
4-6 personer: 36 200 kr/person


Två olika stränder på Zanzibar

Det rekommenderas att ta två olika stränder på Zanzibar om ni stannar längre än 7 nätter.  Pris varierar förstås beroende på val av klass på boende. Kontakta oss för mer info och förslag!

Uppgradering i Selous
Uppgradering till 4* i Selous på Rufiji River Camp  kostar +8 000 sek/person.

 

I priset ingår:

Vad som tillkommer:

Klicka här för intresseanmälan eller frågor
Ni kan också ringa telefon: 08-559 223 44