/*ÅL*/ Safari resa till Serengeti och ngorongoro via Victoriasjön med kultur

Det Genuina Afrika

Resan Det Genuina Afrika inkluderar safari i Serengeti & Ngorongoro och mycket mera. Det är en unik resa med många upplevelser som tar er långt utanför turiststråken och till de mest namnkända nationalparkerna.

Klicka här för intresseanmälan eller frågor
Resan börjar med transfer genom Kenya till den Tanzaniska gränsen. Här bor ni i Kuria-stammens bergsområden och får uppleva det genuina och färgstarka Afrika som få andra turister ser.
Därefter väntar fler upplevelser vid vackra Victoriasjön och safari genom det storslagna Serengeti och i Ngorongorokratern innan resan avslutas med sol och bad i Indiska Oceanen på Zanzibar.
Pris 35,900 sek/pers. Internationellt flyg tillkommer.

Reser man enbart två så tillkommer 10 000 sek/person för egen bil och guide.

 

Resebeskrivning – Det Genuina Afrika

(Landar ni på kvällen blir detta ”dag 0”. Ni hämtas för transport till ert boende i Nairobi, + 900 sek/pers för boende och hämtning.)

Dag 1:
Tidig ankomst till Nairobi flygplats eller dagen före. Ni hämtas av vår duktiga engelsktalande guide som är van vid skandinaver för färd mot Tanzania och byn Tarime några mil från Victoriasjön. Bilresan är lång men mycket vacker. Efter ca en timme når ni Great Rift Valley som breder ut sig nedanför er. Här får ni för första gången uppleva det storslagna afrikanska landskapet och en serpentinväg tar er ner i dalen. Ni passerar massajer som i sina färgglada skynken vallar sina boskap på savannen och chansen att se zebraflockar och andra vilda djur är stor redan denna dag. Tre timmar senare åker ni sakta upp ur den torra Rift Valley till de bördiga bergen i västra Kenya. Böljande dalar och berg täcks av skog och teodlingar med sin djupgröna färg. Efter ytterligare någon timme når ni gränsen till Tanzania och strax därefter Tarime. Här blir ni inkvarterade på Mogabiri Extension Centre, ett litet utbildningscenter för lokala bönder. Nu befinner ni er i kuriastammens bördiga bygd långt ute på landet och ni kommer att få uppleva Afrika som få andra turister får göra. Det kommer att vara sen eftermiddag/kväll när ni anländer och vandrarhemmet väntar med middagen, som ingår.

mangofrukt Tanzania möten med människor Tanzania

Dag 2
Under resans andra dag vandrar ni i de vackra bergiga omgivningarna och ges möjlighet att besöka bönder som stolt visar upp sina gårdar. De lokala guiderna tolkar åt er när ni vill samtala med familjerna. Picknicklunch ätes på något passande ställe, ofta i skuggan under ett mango- eller fikusträd. På kvällen åker ni tillbaka till centret för vila. Efter mörkrets infall ringer matklockan till middag. Maten är lokal och består av kokbanan, ugali, ris, potatis (är mer en lyxig grönsak här än en basföda), lokala grönsaker, fisk och/eller kyckling. Helpension med lokal mat (kokbanan, ris, kokt el grillat kött, frukter mm.). Vill ni prova den lokala basfödan ugali så säg till i förväg.

”Jambo” (hej) och ”Habari” är ord ni kommer att få höra många gånger om. Hälsningsprocedurerna är viktiga så lär ni er lite är det bra. Hör man habari så svarar man nzuri ”ntsori” (bra). Habari betyder ”hur är det” och följs ofta av något såsom ya njumbani (med hemmet) eller zu azubu’hi (på morgonen). Bwana och mama (herrn och frun) används alltid ungefär som fransmännen använder titlarna. ”Shikamon” kommer ni att höra här utanför städerna så öva på att svara ”maraha’ba” på detta då det är en mycket vördnadsfull hälsning och ”kräver” svar. Barnen säger det ofta så försynt så man hör bara sch – ljudet.

Dag 3
Lokala aktiviteter och besök i omgivningarna. Före färd vidare mot Musoma äter ni lunch på centret och tar farväl av era värdar. Aktiviteterna i Kuriabergen varierar beroende på vad som pågår i området. Det är fattiga områden men här finns samtidigt mycket livskvalitet och glädje som snabbt smittar av sig.
Den lilla staden Musoma ligger nere vid Viktoriasjöns strand och här möts ni av ett helt annat afrikanskt landskap. Staden är liten och trevlig, påminner något om en ”cowboystad” med sina låga byggnader och småskalighet. Här tar ni in på Matvilla Beach Lodge som ligger vid stranden av Victoriasjön. Kvällen är fri för vila eller en kort promenad på stranden för att se solen gå ner över den fantastiska Victoriasjön. Prova gärna den lokala fisken Tilapia. Den serveras hel, knaperstekt eller som fiskfilé. Frukost och lunch ingår.

Dag 4
Dagen börjar med båttur på Victoriasjön. En sjösäker träbåt tar er till ögruppen Rukoba där ni kan studera fiskörn, utter och det fantastiska landskapet. Picknicklunch ingår och ni kommer att få en mycket vacker naturupplevelse.
På eftermiddagen kan ni besöka en skola eller någon av de många projekt som pågår i staden för att hjälpa barn genom utbildning till ett tryggare liv.

Ni hinner också med ett besök på den lokala grönsaksmarknaden som ligger mitt i Musoma stad. Färgprakten från alla bönor, frukt och grönsaker är fantastisk. Här finns även handflätade korgar, sisalrep, kläder och skor till mycket låga priser. Frukost och picknicklunch ingår idag.

Dag 5
På morgonen startar färden mot Den Ändlösa Slätten – Serengeti. Ni åker genom den Västra Korridoren av Serengeti som normalt inte besöks av lika många turister som övriga delar av nationalparken. Boende på Mbalageti Safari Camp. Efter incheckning väntar en härlig middag. Helpension.

Serengeti, Tanzania resa  Strutsar i Tanzania - Safari i Serengeti 

Dag 6
Idag fortsätter den natursköna viltsafarin! Här är det alltid gott om djur tack vare de två floder som rinner igenom parken. Under dagen äts picknicklunch i det gröna. På kvällen bor ni på Kati Kati Tented Camp* där middag och en skön säng väntar. Eventuellt hinner ni dessutom med ytterligare en viltsafari innan middagen. När solen börjar gå ner västerut och lägger ett rött skimmer över savannen med sina akacior och fikusar tar kvällens och nattens predatorer över. När lejonen ryter eller hyenorna vrålar ute i den afrikanska natten känner man sig liten. Storslaget! Helpension.

Dag 7
Tidigt på morgonen när djuren är som mest aktiva åker ni ut på viltsafari. Nu är det lejonens, hyenornas, gepardernas och, innan dagsljuset, också leopardernas tid. Ni hinner tillbaka lagom till frukost och sedan går färden österut. Ni åker över det område som gett Serengeti (= den ändlösa slätten) dess namn. Strax efter gränsen till Ngorongoro naturvårdsområde ligger en dalsänka, Olduvai Gorge. Här finns ett museum som visar fossil av våra ättlingar Australipitecus och av sedan miljoner år utdöda djur. Om ni vill gå in betalas det på plats (ca 30-40 USD/pers). Efter Olduvai George ser ni enstaka massaiherdar i sina rödrutiga plädar. Där slätten tar slut börjar färden upp mot Ngorongorokraterns kant. Boende på Rhino Lodge. Helpension.

Dag 8
Ni äter en tidig frukost innan ni startar nerfärden i kratern där förmiddagen ägnas åt viltsafari. Vad ni får uppleva denna dag, det vill säga vad vildmarken och savannen har att erbjuda, går inte att förutse men ni får garanterat se många av de vilda djur kratern hyser. Efter kraterturen åker ni till Tloma Lodge för incheckning. Här kan ni vila upp er vid poolen efter de senaste dagarnas äventyr och upplevelser. Helpension.

Dag 9
Idag bär det av till Zanzibar med flyg. Om vädret är bra kan ni se det mäktiga berget Kilimanjaro på nära håll ifrån flygplansfönstret. Ni landar på Zanzibar flygplats och där väntar en taxi för att ta er till ert hotell.

Dag 9 – 15 Bad och sol på Zanzibar
Ni bor på Kiganja Retreat Zanzibar som är ett litet familjärt hotell, bara 40 meter från den milslånga stranden vid Matemwe, hotellet har pool och A/C, frukost ingår.

   

Zanzibar Här smälter ni alla intryck från safarin med sköna, lata dagar under skuggande palmer och härliga bad i Indiska Oceanen. Vissa tider är lagunen så uppvärmd att vattnet värmer er när ni går i! En promenad ut till yttre korallrevet är skönt vid ebb. Då kan ni också studera och hälsa på kvinnorna när de skördar de alger de odlar i lagunen. Ni kan också ta er runt på egen hand på ön. Kryddturen tycker de flesta är ett måste men snorkling, delfinsafari, apsafari i regnskog och en tur till Stone Town är också att rekommendera.

Dag 15
En taxi tar er till Zanzibars flygplats för hemresa – fyllda med, vad vi hoppas och tror, massor av upplevelser och med ökad livsglädje och kunskap.

Hotellalternativ finns för uppgradering.

Ring eller maila oss för mer information:
Tfn. 08-55922344
Klicka här för intresseanmälan eller frågor