/*ÅL*/ Resa i afrika med svensk guide. safari i uganda tanzania, gorillor o lejon

Anders Gorillor & Lejon   En safari med Afrika-kännaren ANDERS ÅKERLUND till hans hemtrakter i UGANDA och TANZANIA.Detta är en upptäcktsresa som saknar motstycke i upplevelser!

Pris från 28.600 sek/pers. Flyg från Sverige tillkommer.  Start:  9 januari 2020
Klicka här för intresseanmälan eller frågor

“En upptäcktsresa inte bara i det inre av Afrika, det vi kallar det Färgstarka Afrika,  utan ni gör också en egen inre resa med mycket skratt och glädje och även med tid till reflektion. Anders har har tillsammans med Afrikaresor satt ihop helt unika upplevelseäventyr som tar er djupt in i Afrikas själ och natur, till våra vänner mellan Victoriasjön och Rwanda men också till Ugandas lejon, elefanter, antiloper, flodhästar, schimpanser och gorillor. De som vill kan förlänga resan till världens mesta naturområde Serengeti och Ngorongoro och avsluta med Zanzibar.  

Följ med på min UPPTÄCKTSRESA till två av Afrikas vackraste länder. Väl Mött!” / Anders Åkerlund

“Anders har ett enormt kontaktnät i Afrika (en grupp möttes av 200 personer som kommit för att hylla honom). Resebeskrivningen kan därför inte beskriva allt som kommer att upplevas. För mer info om Anders se www.andersakerlund.se.    Safari Njema!” /Åke

 

Resa med Anders Åkerlund i Uganda och Tanzania

Dagsprogram:

9 jan Ankomst Entebbe

Ankomst till Entebbe / Kampala – En mycket dynamisk afrikansk storstad. Info av mig och mitt Afrika. På kvällen avnjuter vi en ”kunglig” middag med dans. Min vän Tony är av kunglig ätt och hans mamma lagar middag till oss (kan ej garanteras då mina vänner kan vara bortresta i sånt fall umgås vi på trevlig restaurang i staden eller besöker en professionell show med ugandiska danser). Pga osäkerheten ingår inte mat idag. Cassia Lodge, 4 stjärnigt.

10 jan Schimpansvandring mm
Vi fortsätter vår upptäcktsresa och åker mot Kibale Forest Nationalpark. Där vi på eftermiddagen går på en spännande schimpans-trekking i regnskogen. Dessa sociala och livliga djur kommer här i deras rätta element att fascinera oss. En verkligt minnesvärd upplevelse. Boende på Mist Camp eller motsvarande. (Frukost och middag ingår).

11 jan Passerar ekvatorn, båtsafari Queen Elisabeth nationalpark
Vi passerar ekvatorn och åker över savann och skog. Väl framme åker vi på en Båtsafari i Queen Elisabeth nationalpark. Här ser vi många av savannens djur komma ner för att äta och dricka: buffel, elefant, antiloper och flodhästar vältrar sig och “gäspar” i vattnet. Ha kameran redo! Boende på Pumba Safari Cottage. (Frukost och middag ingår)

12 jan Lake Bonyonyi och Bushara Island
På morgonen åker vi ut på viltsafari i parken samtidigt som färdas vi sydost genom ett vackert böljande kulturlandskap med stora djupgröna teodlingar samt småskaliga jordbruk där majs, ris, tomater och potatis odlas. Vi åker via Bwindi för att lämna av dem som ska gå på gorilla-trekking dagen efter innan vi anländer sjön Bonyonyi som ligger vackert belägen i Great Rift Valley – sprickdalen som om några miljoner år kommer att dela Afrika. På eftermiddagen tar vi en båttur till Bushara Island som ligger mitt i sjön. Sjön är full av små kräftor som de som vill kan äta till kvällsmat. Boende på Bunyonyi Eco Resort. (Frukost ingår)

13 jan egna aktiviteter på Kyahugye Island   / Gorilla-trekking
Egna aktiviteter och skön avkoppling/alternativt Gorilla-trekking – se nedan
Paddla kanot, lokal dansuppvisning, fågelskådning och inte minst bada i den svalkande sjön. (Frukost ingår)

14-15 jan Tanzania och Anders hemtrakter (Karagwe)
Vi åker söderut över gränsen till Tanzania mot Karagwe. I områden dit turister sällan sätter sin fot upplever vi det Färgstarka Afrika med så mycket livskvalitet och härlig energi. Vad vi får uppleva avgörs av vilka aktiviteter som förekommer i byarna.  Mina lokala vänner ger oss garanterat minnen för livet. Vi bor på ett lokalt hotell i Karagwe. (Frukost ingår)

16-17 jan  Bukoba – staden vid Victoriasjön
Här fick upptäcktsresande Speke inte komma iland – han saknade hud. Detta är min forna hemstad. Vad som händer och vad vi får uppleva beror mycket på mina vänner här. Staden är småskalig och gemytlig. Vi bor rent o bra på ELCT invid Victoriasjön. (Frukost ingår)

18 jan  Åter Kampala i Uganda för flyg hem på kvällen

Pris: 28.600,-/pers, flyg från Sverige tillkommer, del i dubbelrum, singeltillägg 2800,-/pers

Option: GORILLA-TREKKING
Möt den mäktiga silverryggen och hans familj på en gorilla-trekking i de dimhöljda bergen i Bwindi Nationalpark. Tillägg +6.500,-/person för gorilla-permit och boende på Gorilla Mist Camp (inklusive picknicklunch). Efter detta spännande möte åker ni till Lake Bunyonyi för att ansluta till övriga gruppen. Observera att det endast är ett fåtal personer varje dag som får besöka gorillorna och tillstånden går snabbt. Dessa måste bokas i förväg!

Som om ovan inte vore nog kan de som vill uppleva än mer:

Option: SERENGETI & NGORONGORO
18 jan: Flyg till Mwanza. Hämtning av er guide för transport till mysiga Kijereshi Tented Camp vid Serengeti Nationalpark. (Frukost och middag ingår)
19 jan: Viltsafarin fortsätter. Ni åker genom “den Västra Korridoren” som tack vare de två floderna som rinner igenom alltid är full av djur.  Dagen ägnas åt det enorma Serengetis djurliv. Ingen TV i världen kan återge detta “Världens Mesta Naturområdes” stor­slagenhet. Vi garanterar att ni ser mer än hälften av “The Big Nine”. Boende på  Kati Kati Tented Camp. (Helpension)
20 jan: Idag blir det viltsafari “on route” mot  Ngorongoro. Picknicklunch vid gränsen mellan parkerna och på eftermiddagen viltsafari i Världens Åttonde Underverk – Ngorongorokratern. Här har ni bland annat möjlighet att se noshörning, elefant, buffel, lejon , gepard och mycket mer.  Boende på Rhino Lodge. (Helpension)
21 jan: Flyg hem eller till Zanzibar eller varför inte klättring på Afrikas högsta berg – Kilimanjaro.
Ni blir väl omhändertagna av våra inhemska guider vilka guidat våra kunder i 15 år.
Pris ca 17.400,-/pers, vid min 4 pers – kontakta oss för exakt pris inkl flygtillägg.

Option: RUBONDU ISLAND NATIONAL PARK
Som alternativ (eller tillägg) till Serengeti och Ngorongoro finns Rubundu Island Nationalpark i södra delen av Victoriasjön. Här bor ni lyxigt och åker på viltsafari på ön som är full av elefanter, schimpanser, flodhästar, krokodiler och antiloper men även predatorer som leopard. Här kommer ni långt ifrån massturismen – helt i min anda!
18 jan : Ni körs ca 1,5 timme söderut och tar sedan en båt ut till ön ca 2 timmar.
18-21 jan: 3 nätter på myslyxiga Rubundu Island Lodge. Game-drive och andra aktiviteter anordnas av hotellet. (Helpension)
21 jan: Flyg eller båt till Bukoba eller Mwanza för vidare flyg eller bil till Entebbe, Arusha (via Serengeti/Ngorongoro – se ovan) eller Zanzibar.
Pris ca 13.900,-/pers, vid min 4 pers – kontakta oss för exakt pris inkl flygtillägg.

Option: SOL OCH BAD PÅ ZANZIBAR
Ni kan smidigt och till rimlig kostnad flyga till Zanzibar antingen efter ni varit i Bukoba eller efter Serengeti och Ngorongoro. Zanzibar erbjuder milslångs stränder, palmer, och turkost vatten i Indiska Oceanen men också aktiviteter som delfinsafari, kryddtur, snorkling, dykning båtturer, djuphavsfiske, swahilikultur och historia i Stonetown. Utflykter bokas enkelt och betalas på plats. 1 vecka på trivsamt hotell i turistklass (pool och AC på rummen): +ca 4.700,-/pers inkl alla transporter och frukost. Det går även bra att uppgradera, kontakta oss för exakt pris inkl flygtillägg.

Option: KILIMANJARO
är ett perfekt sätt att förlänga resan för dig som vill göra något riktigt strapatsrikt: Vandring till Uhuru Peak 5895 möh, pris från 15.800,-/pers inkl “allt”  – kontakta oss för exakt pris inkl flygtillägg.

Följ med på Ditt Livs Resa! 
300230barnspringer

Välkomna! Karibu!

Anmäl ditt intresse på: info@afrikaresor.se eller ring: 08-55922344