/*ÅL*/ Resa i afrika med svensk guide. safari i uganda tanzania, gorillor o lejon

Anders Stora Ugandaresa  En safari med Afrikakännaren Anders Åkerlund. Detta är en upptäcktsresa som saknar motstycke i upplevelser som tar dig med till både öst, väst, syd och nordliga delarna av Uganda.

18 dagar med start den 15 januari 2023
Pris från 39. 900 sek/person
(+7000 kr i gorilla-permit). Internationellt flyg tillkommer.

Klicka här för intresseanmälan eller frågor

”En upptäcktsresa inte bara i det inre av Afrika, det vi kallar det Färgstarka Afrika,  utan ni gör också en egen inre resa med mycket skratt och glädje och även med tid till reflektion. Anders har har tillsammans med Afrikaresor satt ihop ett helt unikt äventyr som tar er djupt in i Ugandas själ och natur, alltifrån djupa bergsdjungler till vidsträckta savanner. I nationalparkerna kommer vi nära djuren såsom chimpanser, gorillor, giraffer, elefanter, lejon och mängder av fågelarter. Vi upplever kulturen, ett pulserande storstadsliv och får många oförglömliga möten och vänner för livet.

Vi färdas i fyrhjulsdrivna safaribilar genom landet och har regelbundet inslag av fotvandringar som alla kan delta i för att få nära upplevelser med djur, natur och människor.

 

Stora Ugandaresan

Dag 1
Ankomst till Entebbe. Anders och lokalguiden möter upp på flygplatsen. Vi påbörjar resan mot Ugandas zebraparadis -Lake Mburo. Boende på Rwakobo Rock. Viltsafari i parken på eftermiddagen. Förutom zebror finns här god chans att se många av savannens djur så som antiloper, giraffer, babianer, buffel mm. Lunch och middag ingår.

Dag 2
Efter frukost påbörjar ni resan till Lake Bunyonyi. Boende på Lake Bunyonyi Eco Resort som ligger på en liten ö mitt i den vackra kratersjön. Egna aktiviteter efter incheckning. Helpension.

Dag 3
Egna aktiviteter på förmiddagen. Den som vill kan utforska ön, paddla kanot, bada mm. Efter lunch åker vi till högre höjder mot Bwindis ogenomträngliga nationalpark, hem åt bergsgorillorna. Vägen dit är mycket vacker och vägarna slingrar sig i hårnålskurvor upp över berget. Väl framme checkar vi in på Broadbill Forest Camp och kan därefter ta en promenad i den närliggande byn innan middag serveras på lodgen. Helpension.

Dag 4
På morgonen beger de som vill ut på gorillavandring. Att komma så nära vilda bergsgorillor är verkligen ett minne som består. Vandringen kan vara tuff med branta upp- och nerförsbackar men vi går i långsam takt så att alla hinner med. Vi får spendera en timme tillsammans med gorillorna och hur nära vi kommer eller vad de gör just idag är omöjligt att sia om. Det blir en överraskning! Om du inte vill göra gorillavandringen så finns det gott om andra alternativ med besök i byar, vandring till vattenfall, marknad mm. På eftermiddagen åker vi vidare till Ishasha-sektorn i Queen Elizabeth nationalpark. Boende på Topi Lodge. Helpension.

Dag 5
Efter frukost beger vi oss ut på en spännande game-drive i Ishasha som är känd för sina trädklättrande lejon innan vi åker norrut mot de nordliga delarna av parken. På eftermiddagen åker vi på en båtsafari på Kazinga-kanalen som sammanbinder Lake George med Lake Edward. Där har vi stor chans att se flodhästar och nil-krokodiler på nära håll men även elefanter, bufflar och andra djur som kommer ner till vattnet för att dricka. På kvällen checkar vi in på Pumba Safari Cottages. Helpension.

Dag 6
Efter en stadig frukost är det dags för en vandring i Rwenzori Mountain nationalpark. Vi går intill Munyamubuli-floden genom en vacker, lummig och orörd skog. Håll ögonen öppna efter fåglar och fjärilar i regnbågens alla färger. Vi äter matsäck i skogen innan vi åker vidare till Kibale-skogen. Incheckning på Isunga Lodge. Helpension.

Dag 7
I Kibale nationalpark bor över 1500 lekfulla chimpanser och idag ska vi få möjlighet att träffa några av dem. Guiden tar oss med på en vandring genom skogen och berättar mer om de olika individerna. I skogen finns även chans att se många andra  primater. Vidare norrut till Hoima där vi sover på Kontik Hotel över natten. Helpension.

Dag 8
Vidare till Ziwa Rhino Sanctuary där vi går på en walking-safari och får komma väldigt nära noshörningarna som lever här. Planen med det här sanctuary är att återintroducera noshörningen till Uganda som helt försvann under Idi Amins styre. Det är väldigt spännande att få komma så nära de magnifika djuren. Boende på Ziwa Rhino Sanctuary Guesthouse. Helpension.

Dag 9
Idag tar vi sikte på giraffernas paradis, Murchison Falls nationalpark. Vi äter lunch på vägen och på eftermiddagen åker vi på en båtsafari på Nilen som rinner igenom parken. Stor chans att se flodhästar, nilkrokodiler, elefanter och mängder av färggranna fåglar. Väl framme vid fallen som gett nationalparken sitt namn går ni av båten och vandrar den sista vägen upp till toppen. Efteråt körs vi till Hornbill Bush Lodge för incheckning. Helpension.

Dag 10
Game-drive hela dagen i Murchison Falls nationalpark. Helpension.

Dag 11
Vi fortsätter norrut mot Kidepo Valley National Park. På vägen dit förändras omgivningarna till vidsträckta savanner och dramatiska berg. Kidepo är en av de mest spektakulära skyddsområdena i Afrika. Väl framme checkar vi in på Savannah Lodge innan vi beger oss ut på en game-drive längs Narus River Valley. Helpension.

Dag 12
”Walking safari” på morgonen. Game-drive och besök hos Karamajong-folket på eftermiddagen. Helpension.

Dag 13
Efter frukost är det dags att åka vidare till Pian Upe Wildlife Reserve. Game-drive på eftermiddagen. Boende på Pian Upe Bandas. Helpension.Dag 14

Till Sipi Falls som är det högsta vattenfallet i Uganda. Här går vi på en guidad tur som avslutas med en kaffeceremoni tillsammans med Sebei-stammen. Boende på Rafiki Lodge. Helpension.

Dag 15
Vi lämnar de vackra omgivningarna i Sipi Falls och åker söderut igen. Vi bör vara framme i Jinja vid lunchtid. Egna aktiviteter på eftermiddagen. Den som vill tar det lugnt vid poolen på hotellet, går på en upptäcktsfärd eller åker på en båttur på nilen. Helpension.

Dag 16
Egna aktiviteter på förmiddagen. Efter lunch går resan vidare till Ugandas huvudstad Kampala. Boende på Maries Royal Hotel. Helpension.

Dag 17
Stadssightseeing i Kampala. Vad vi besöker under dagen bestämmer gruppens intresse. Vidare färd mot Entebbe på eftermiddagen. Boende på 2 Friends Beach Hotel som ligger precis intill Victoriasjön. Helpension.

Dag 18
Transfer till flygplatsen för hemresa.

Pris och mer info

Pris per person: 39 900 kr (+ 7000 kr/person för gorillapermit)
Enkelrumstillägg: 6 000 kr

Då ingår:

Vad som tillkommer:

Det går även att följa med på delar av resan. Kontakta oss för mer info!

300230barnspringer
Följ med på Ditt Livs Resa! 

Klicka här för intresseanmälan eller frågor eller ring: 08-55922344