/*ÅL*/ Stor Namibia safari inkl Etosha, Sossusvlei, Kalahari, Swakopmundt

Klassiska Namibia

Pris: 31.500 sek/person   Klicka här för intresseanmälan eller frågor

Datum för avfärd 2022: 8/1, 12/2, 12/3, 9/4, 7/5, 11/6, 2/7, 16/7, 30/7, 13/8, 27/8, 10/9, 1/10, 15/10

En  lyxig safari genom ett av Afrikas vackraste länder. På den här resan utforskar ni de nakna slätterna i Namib Desert nationalpark, Sossusvleis aprikosfärgade sanddyner, den romantiska kuststaden Swakopmund, den grova dramatiska terrängen i Damaraland och åker på viltsafari i den världsberömda och viltrika Etosha National Park. Boende och mat är mycket bra.

Dagsprogram:

Dag 1: ankomst och stadsrundtur
Ankomst till Hosea Kutako (Windhoek International) flygplats, där du möts av din guide som hjälper dig med incheckningen på  ert hotell, varefter ni gör en guidad stadsrundtur. Windhoek är en stad med många kontraster. Moderna skyskrapor blandas med historiska byggnader från sekelskiftet. Flera byggnader från den tyska kolonialtiden har bevarats och restaurerats. Vissa av de sevärdheter som du kommer att se på din tur är Ride Memorial, Old Fort, parlamentsbyggnaden (även känd som ”Ink Place”), den Lutherska kyrkan, järnvägsstationen och många fler. Övernattning Villa Violet eller likvärdigt. Ingen mat denna dag.

Dag 2: mot Kalahariöknen
Efter frukost kör ni via Rehoboth, genom den röda sanddynerna i Kalahariöknen till Bagatelle Kalahari Game Rach. På eftermiddagen en guidad safaritur där ni får lära er mer om Kalahariöknens unika växt och djurliv. Övernattning på Bagatelle Kalahari Game Ranch. Frukost och middag ingår.

Dag 3: vidare via Namiböknen
Resan fortsätter söderut mot det lägre liggande slättlandet i Namibiöknen via Maltahöhe till Desert Quiver Camp där ni checkar in för natten.
Frukost och middag ingår.

Dag 4: röda sanddyner och dramatiska canyons
Mot Sossusvlei och dess fantastiska färger och landskap. Det är omgivet av några av de högsta sanddynerna i världen. Här finns endast vatten under de år då exceptionellt mycket regn kommer (i snitt var 12:e år). Vi besöker Sesriem Canyon. Har det inte regnat så gör ni en promenad ner i canyon. I små vattensamlingar brukar lungfisk plaska runt. Sesriem är afrikaan och betyder sex bälten. Det sägs att kanjonen fick sitt namn under tiden då man använde oxkärror för att dra upp vattnet från botten och man fick skarva sex st bälten av skinn (oryx-) innan hinken nådde botten.

(Tsauchab rivier har under årmiljonerna mejslat fram denna kanjon ur den sedimenterade sandstenen.  Floden är en säsongsflod som sällsynt skapar en sjö här i öknen. De åren har man svårt att se sanddynerna men desto mer spekulativ är då Sesriem Canyon med sin rytande flod. Floden är endast 10 mil lång. Uppsamlingsområdet är Naukluft Mountains i öster. (Bergen utgör Namib Naukluft National Parks östra gräns. De vackra bergen hyser många djur, inte minst mountain Zebra och leopard!)
Övernattning på Desert Quiver Camp. Frukost och middag ingåt.

Dag 5: månlandskap och Swakopmund
Idag går färden norrut via Kuiseb Canyon till Swakopmund. Ni åker genom ett fantastiskt ”månlandskap” och har möjlighet att se ökenväxter såsom , ”Welwitschia mirabilis”. Swakopmund är en pittoresk ökenstad med en avslappnad atmosfär, gammaldags charm och frodiga gröna gräsmattor och palmer. Här ingår inte middag just för att ni själva skall kunna hitta er egen favorit resturang som vanligtvis serverar något från den rika Atlanten utanför. Restaurangbesök kostar mycket litet jämfört mot motsvarande i Sverige. Övernattning på Swakopmund Guesthouse. Frukost ingår.

Dag 6: Sälkryssning med ostronlunch
Tidigt på morgonen görs en kryssning på Walvis Bay Lagoon. Pelikaner och sälar upplevs absolut. Den unika och stora klumpfisken och delfiner finns chans att se . I turen ingår en lättlunch bestående av plockmat och gott sydafrikanskt ”bubbel”. Ät så mycket ostron du vill! Eftermiddagen på egen hand. Den vetgirige kan boka Ökensafari och få mer kunskap om detta 400 miljoner år gamla ekosystem.
Övernattning på Swakopmund Guesthouse. Frukost ingår.

Dag 7 och 8 Skelettkusten och sälkoloni och Damaraland
Från Swakopmund går färden norrut längs Atlantkusten. Hedmarkerna nära Wlotzkas besöks innan ni fortsätter till semesterorten Henties Bay och vidare till sälkolonin vid Cape Cross. Resan fortsätter via Ugabmund till södra skelettkusten för att titta ett skeppsvrak. Tidig eftermiddag går färden via Springbokwasser, där naturen förändras från öken till Damaralands högland med dess imponerande kuperade landskap. En annan höjdpunkt på din vistelse vid Grootberg Lodge blir noshörningsutflykten.
Två övernattningar på Grootberg Lodge. Frukost och middag ingår.

Dag 9 mot Etosha nationalpark
Resan fortsätter via Grootberg Pass till Kamanjab och vidare mot Etosha National Park dit ni ankommer på eftermiddagen. I hjärtat av denna nationalpark ligger Etosha Pan, en enorm, oftast torr, alltid grund fördjupning. Tillfälliga källor bildar vattenhål som lockar en myriad av djurarter. Att ni kommer att se mycket djur törs man garantera trots att detta är ett enormt viltområde. Ödet avgör vad som händer och vad ni spekulativt får uppleva. Övernattning i bungalow i Hobatere Lodge. Frukost och middag ingår.

Dag 10 viltsafari i Etosha
Idag är det safari hela dagen i Etosha nationalpark, här finns en stor mångfald av djur- och fågelarter speciellt runt de många vattenhålen. Flera av dessa är endemiska dvs unika för landet. Övernattning i bungalow i Talene Etosha Village. Frukost och middag ingår.

Dag 11 viltsafari i Etosha
Ytterligare en dag för äventyr i den afrikanska bushen i Etosha nationalpark medan ni sakta rör er österut via Halali och Namutoni till Mushara Bush Camp.
Övernattning i bungalow på Mushara Bush Camp. Frukost och middag ingår.

Dag 12 via Okahandja till flyget
Återresa till Windhoek via Okahandja. Okahandja är ett viktigt centrum för träsnidare. De utövar sina forntida färdigheter som träsnidare på marknaden bredvid huvudvägen. Här är ett bra tillfälle för att köpa souvenirer. Transport till Hosea Kutako flygplats för hemresa.
Många stannar en – tre nätter extra i Windhoek för bra mat och dryck, billig shopping och uppleva en trevlig småskalig huvudstad. Det går också bra att lägga till en natt vid Okonjima Africat foundation som ger fina möjligheter att se både leopard och gepard på nära håll.

Vad som ingår:
– Alla transporter enligt resplanen
– Boende i delat dubbelrum
– Måltider som anges i resplanen, dryck tillkommer
– Aktiviteter och parkavgifter enligt resplanen
– Mineralvatten i bilen
– Safaribil av högsta klass
– Kunniga och trevliga engelsktalande lokalguider

 Klicka här för intresseanmälan eller frågor
eller ring telefon 08-55922344