/*ÅL*/ Namibia, Botswana och Victoriafallen med Anders Åkerlund. 19-29 September 2022 * Afrikaresor

Namibia, Botswana och Victoriafallen med Anders Åkerlund. 19-29 September 2022

Pris: 39.500 sek/pers.   Klicka här för intresseanmälan eller frågor


Dagsprogram:

Dag 1:
Ankomst till Windhoek. Thomas hämtar upp oss på flygplatsen för färd till sin farm, här gör vi oss hemmastadda i deras gästrum (på detta boende finns gemensam dusch och toalett i korridoren) och vi inbjuds att ta ett dopp i poolen innan middagen serveras. Middag ingår.

Dag 2:
Vi äter frukost tillsammans med familjen på morgonen. Thomas och Sabine kommer under vår vistelse på Spandau Farm att berätta om hur en tysk-namibisk farm drivs. Vi får följa dem ut på ägorna och de svarar på alla era nyfikna frågor. Här finns, förutom nötkreatur, flera vilda djur som tar sig in på ägorna och ”samsas” med farmens boskap på 12 000 ha. Helpension.

Dag 3:
De morgonpigga följer med Sabine och hundarna på en morgonpromenad innan vi fortsätter vi vår resa genom Namibia mot gränsen till Botswana. Målet för dagen är Ghanzi som brukar kallas Kalahariöknens huvudstad. Här bor vi på Tautuna Lodge. Beroende på vilken tid vi kommer fram så kan vi gå på en promenad i bushen med några vägvisare från San-folket som berättar och visar sina jaktfärdigheter, hur de gör upp eld och hittar undervattenskällor. Under promenaden kommer ni att samla ätbara växter och få lära er mer om deras egenskaper och hur de används. På kvällen serveras middag och efteråt får ni njuta av en dansshow. Frukost och middag ingår.

    

Dag 4:
Tidig start för resa norrut mot Okavango-deltat. När vi börjar närma oss Guma Lagoon som är vårt mål för dagen förändras plötsligt vegetationen från ökenlandskap till lummig regnskog. Vi har nu nått Okavango-deltats västra delar. Ganska snart får vi genom den täta vegetationen en första glimt av det kristallklara vattnet i Guma Lagoon. Lagunen är känd för sitt utmärkta fiske och sitt fågelliv. Boende på Guma Lagoon Camp. Här sover vi i canvasstugor med utsikt över lagunen. Helpension.

Dag 5:
Nu är vi i flodfolket Bayei och Banoikas värld så den här morgonen låter vi bilen stå och tar oss istället djupt in i deltat i Mokoros (urgröpt trädstam). Mokoros-kanoter är perfekt utformade för att ta sig igenom även de smalaste kanalerna och tillåter oss att komma längre in än några moderna färdmedel. Vi äter lunch på en av öarna i deltat och efter det kan de som vill gå på en guidad tur på ön. Vi är tillbaka vid campen på eftermiddagen. Helpension.

Dag 6:
Idag fortsätter vi färden vidare norrut. Vi kommer än en gång in i Namibia. När vi är klara vid gränsövergången kör vi igenom Caprivi Strip som är en lång landremsa som ligger mellan Botswana, Angola och Zambia. På vägen har vi stor chans att se vilt så som elefanter, flodhästar, krokodiler, antiloper av olika slag, zebror, impalas och över 400 olika fågelarter. Boende på Camp Kwando som ligger precis intill Kwandofloden. Här bjuds vi på god middag medan solen går ner över flodbanken. Helpension.

Dag 7:
På morgonen gör vi ett besök i en traditionell Lizauli-by där vi får lära oss mer om deras seder och bruk. Här finns även chans att besöka byns healer. Vi fortsätter mot Namibias ostligaste stad Katima Mulilo där vi än en gång korsar gränsen över till Botswana. Vi åker in i Chobe Nationalpark som bland annat inhyser världens största population av afrikansk elefant. På vår väg till den lilla byn Kasane har vi stor chans att se både dem och annat storvilt. Boende på Chobe Bush Lodge som ligger intill Chobefloden. Helpension

   

Dag 8:
Tidig game-drive när djuren är som mest aktiva. Tillbaka till lodgen för lunch innan vi på eftermiddagen fortsätter vårt viltskådande från en flodbåt. Helpension

Dag 9:
Idag korsar vi gränsen vid Kazangula till Zimbabwe och fortsätter mot de spektakulära Victoriafallen beläget i Zambezifloden som utgör gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Fallen, som är ett av de största i världen, beskrivs av det lokala Kololo-folket som ’Mosi-oa-Tunya’ – The smoke that thunder. Boende på Shearwater Explorers Village som ligger endast 400 m ifrån fallen och är det perfekta baslägret för allt vad området har att erbjuda! Frukost och lunch ingår

Dag 10:
En dag för egna utfärder. Området bjuder på många olika aktiviteter så som kryssning i solnedgång, helikoptertur över fallen, kanottur i övre Zambezi och forsränning. Den lilla staden Victoria Falls erbjuder även marknader med lokala hantverk och trevliga restauranger och caféer. Frukost ingår.

Dag 11:
Efter frukost körs vi till Victoria Falls Internationella flygplats för att flyga hemåt igen. Frukost ingår.

Pris: 39.500 kr/person

Då ingår:

Vad tillkommer:

Förslag på tillägg för dig som vill förlänga resan: Kapstaden, Viltsafari och sanddyner i Namibia, sol och bad på Zanzibar eller vid kusten av Mozambique. Kontakta oss för mer information och priser.

 Klicka här för intresseanmälan eller frågor  eller ring på telefon 08-55922344