/*ÅL*/ Resor till Sierra Leone * Afrikaresor

Sierra Leone

9 dagar i Freetown

Dag 1:

Ankomst Lungi Airport. Ni hämtas upp utanför flygplatsen och körs till hamnen för att ta en färja över till Freetown. Väl framme hämtas ni upp och körs till ert hotell. Boende på Family Kingdom som ligger alldeles intill den milslånga stranden Lungley Beach. Efter stranden finns mängder av restauranger och barer. Egna aktiviteter efter incheckning.

Dag 2:

Efter frukost hämtas ni upp av er guide för att åka på stadssightseeing. På eftermiddagen åker ni till chimpans-sanctuary Tacugama. Hit kommer chimpanser som tidigare har bott hemma hos familjer och på djurparker. Här paras de ihop med passande individer och får i slutändan återintroduceras till regnskogen igen. De kan aldrig släppas helt vilda igen då risken för bråk mellan andra chimpansfamiljer är för stora och att de, på grund av att de varit tillfångatagna inte har lärt sig hur man samlar föda. Tacugama har stora inhängande skogar där chimpanserna får ett så bra liv som det bara går. Tillbaka till hotellet på eftermiddagen. Frukost ingår.

Dag 3:

Transfer till hamnen för att ta en båt ut till den gamla slavkolonin Bunce Island. Hit kom slavarna för att säljas till Amerika. Idag finns bara ruiner kvar av de tidigare fängelsen. Guiden berättar och visar mer om de grymma förhållanden som slavarna levde under. Tillbaka till hotellet på eftermiddagen. Frukost ingår.

Dag 4:

Idag åker ni utanför Freetown till River no 2 beach. Stranden är oftast nästintill folktom. Ni kan ta en promenad efter den kritvita stranden eller ta ett bad i vågorna. På stranden finns en liten restaurang/bar som serverar läckerheter från havet. På eftermiddagen kan ni välja om ni vill gå till ert hotell vilket är en promenad på ca 30-40 min eller åka båt dit (båt ingår inte i priset utan betalas på plats). Ert bagage finns redan på hotellet när ni kommer fram. Boende på The Place Resort. Frukost ingår.

Dag 5–8:

Egna aktiviteter på Tokeh Beach. Om ni lessnar på sol och bad så kan ni boka utfärder till Banana Island eller surfstranden Bureh Beach.

Dag 9:

Ni hämtas upp på hotellet och körs till färjeläget. Första delen av färden går på väldigt dålig väg. Ni kan välja om ni vill gå tillbaka/åka båt (ingår ej i priset) till River no 2 beach och ta bil därifrån för att undvika detta. Färja över till Lungi. Transfer till flygplatsen. Hemresa.

Pris:

2 personer: 23 200 kr/person
4 personer: 19 000 kr/person
6 personer: 17 400 kr/person

I priset ingår:

Vad som tillkommer: