/*ÅL*/ Afrika med tåg. Rovos rail, blue train, sydafrika

I de länder vi erbjuder i Afrika finns sex tågkoncept: 1. Rovos Rail – Många rutter i södra och östra Afrika samt unika golfresor. 2. Shongololo Express: Sydafrika, Victoriafallen, Namibia, Botswana, golf.   3. Blue Train – Sydafrika.   4. Outeniqua Choo Tjoe – Garden Route nära Kapstaden   5. Kapstaden – Namibia (två turer 2017 – specialchartrade) samt 6. lokala tåg.  Klicka här för intresseanmälan el frågor

Nr 1, 2 och 5 är de som vi kvalitetssäkrat och varmt kan rekommendera. Men vi har både åkt själva och bokat andra på lokala tåg. Det är förstås ett äventyr i sig.
Ytterligare en tågsafari startar 2017. Kapstaden – Windhoek i Namibia – klicka här             OBS WORD dokument

Rovos Rail och andra tåg i Afrika

rovos-railmeny
P
å en resa med Rovos ingår många utflykter som exempel Big Five-safari på flera av rutterna.

ROVOS RAIL – EN SAGORESA GENOM AFRIKA

Att åka med Rovos Rail är som att kliva in i en film av Agatha Christie – utan mord men med det glada 20 talets vackra mystik, utmärkta service och romantiska design. I resan ingår det alltid utflykter, guidade turer och även viltsafari där så är lämpligt. Rovos Rail är verkligen inte bara en transport mellan A och B utan en helt unik reseupplevelse i sig.

Alla turer går i båda riktningarna och man väljer om man åker enkel väg eller tur och retur. På tåget ingår “allt”. Här finns en barvagn, en lounge för afternoon tea (eller kaffe&konjak, gin&tonic etc) och en restaurangvagn som är lika vacker som i en påkostad kostymfilm. Servicen är vad man kan förvänta sig – ypperlig och hytterna, eller rättare sagt sviterna, likaså. Hälften av vagnarna är personalvagnar så servicen är också 5 stjärnig.

Naturligtvis medför det inga extrakostnader att boka via oss – bara mer service och möjlighet att utöka med fler aktiviteter som vi kan hjälpa till med när det gäller upplevelserna i Afrika. Ni blir skyddade via “Lagen om paketresor” och vår avsatta Resegaranti på Kammarkollegiet.

Rovos Rail är en resa för den som vill unna sig något riktigt unikt!

RUTTER & SAFARI ALTERNATIV

Klicka för skiss på hytter, karta över RUTT ALTERNATIV och bilder

PRISER & AVGÅNGSTIDER för ROVOS TÅG

Mellan tummen och pekfingret kan man säga att priset är ca 4000 SEK pp per dygn i delat boende. Då ingår “allt”, gourmet mat, drycker, tvätt, utflykter….

Klicka för Rovos avgångstider samt priser för 2017

SNABBINFO om RUTTERNA / ROVOS SAFARI-er

Huvudstationen för ROVOS RAIL är i Pretoria som ligger alldeles vid Johannesburg. Rutterna utgår därför ofta från Pretoria. Alla rutter går t o retur (utom en del golfturer). Man kan alltså välja i vilken riktning man åker.
Det ingår alltid gourmet mat, utsökta viner, drinkar, te, kaffe…, personlig service, fina hytter och upplevelser i och utanför tåget.

VANLIGASTE RUTTERNA

1. Kapstaden inkl “diamantsafari”. I stället för att flyga eller åka bil Kapstaden – Johannesburg el J-burg – Kap är Rovos ett utsökt alternativ med mycket mervärden inklusive besök i diamantgruva.
2. Viktoriafallen – inkl viltsafari : Afrikas och en av världens vackraste vattenfall men också fullvärdig vilt safari ingår.
3. Namibiainkl många utflykter: Afrikas färgpalett Namibia med mängder av upplevelser inkl vilt safari. Upplev hela Namibia från tåg och safaribil.
4. Durban – inkl Afrikansk historia, vackra vyer, bad och viltsafari
5. Kapstaden – Dar Es Salaam: Kostar drygt 100′ pp men är förstås en enorm safari med tåg. Ni färdas drygt 5000 km genom en stor bit av Afrika! Viltsafari och andra lyxiga och fantastiska upplevelser genom 4:a av Afrikas vackraste länder. “Allt” finns ombord inklusive läkare.
5. Golfsafari med Rovos – unika lyxiga golfresor: Ett par turer att välja på där man stannar vid mycket vackra golfbanor. Du måste vara ute i tid, drygt ett år i förväg då dessa turer är fullbokade långt i förväg.

Det ingår alltså utflykter och för en del rutter Vilt Safari – Välj ut den/de rutter / tåg safari som ni kan tänka er. Återkom sedan så får ni detaljinfo eller broschyr om just den rutten. Alla utflykter är av yppersta kvalitet dvs 5-6 stjärnigt likt allt annat när det gäller Rovos.

Skriv till Mejl till Afrikaresor eller Ring 08-55922344

Här ingår ännu mer utflykter – inkl. med safaribilar – än med Rovos

Shongololo – det sköna alternativet till bussresa i Södra AFRIKA

Shongololos rutter och några fler utförs också med ROVOS tåg. Rovos är lyxigare men Shongololo är definitivt prisvärt och mer njutbart än konventionell bussresa. En fördel är också att man inte alltid behöver vara inpå varandra, utan kan få egen tid i sin hytt när man vill medan man å andra sidan kan mingla hur mycket man vill i lounge- o barvagnarna.

Shongololo ägs av  Rovos Rail vilket säkrar högsta kvalitet på allt (utom järnvägen förstås som är ok men där det händer förseningar pga dåligt underhållna järnvägar). Detta tåg har skapats av familjen Rovos för att erbjuda ett något billigare alternativ än deras lyxtåg Rovos. För de som tänkt sig en bussresa i södra Afrika råder det ingen som helst tvekan till att detta är ett klart bättre alternativ – speciellt om man vill ha lite privacy / integritet ibland.

Man äter och sover oftast på tåget medan det sakta rör sig genom det fantastiska Afrikanska landskapet dvs i huvudsak utgör tåget transporten mellan de olika Hot Spots som t ex olika nationalparker i Afrika. Utflykter sker sedan med bil och guide på plats. Mat ingår men inte dryck mm i motsats till Rovos Rail.

OBS Klicka här för att ladda upp word dokument med special version för 2017 som går från Kapstaden till Windhoek i Namibia med massor av utflykter och upplevelser.

RUTTER & SAFARI ALTERNATIV SHONGOLOLO

train-i-afrika-shongololorutter
De tre rutterna (som går i båda riktningarna) utgår från Johannesburg (Pretoria) till

VICTORIAFALLEN med kungadömet Swaziland, Krugerparken, nationalparker i Zimbabwe, kultur, historiska utflykter, naturscenerier, gepard- och vildhundspark mm – 12 dagar.

NAMIBIA med Orange River, världens näst största canyon, vildhästar, diamanternas Namibia, Skelettkusten, Kaokoland, Etosha nationalpark mm, 12 dagar

GOLF RESA – diamantgruva, Godahoppsudden, garden route mm mm och förstås GOLF

Klicka för mer info (hytter, karta över RUTT ALTERNATIV, priser och bilder)

Tveka inte att fråga om du undrar över något. Skriv,  Mejl till Afrikaresor eller Ring 08-55922344

Golf safari med tåg genom södra Afrika

Dessa turer som både Rovos och Shongololo har, saknar förstås motstycke i världen. Kostar en del men är också unika med mycket upplevelser, inte bara på exklusiva golfbanor. Måste bokas mer än ett år i förväg (om vi inte har tur och hittar en “lucka”). Kontakta oss med namn, när och hur många ni är får ni förslag på det som finns ledigt.

Blue Train

http://www.bluetrain.co.za/
Namnkunnigt lyxtåg i Sydafrika. Enligt oss har det inte Rovos charm och unika inredning. Mat och vin håller dock högsta klass. Kostar ungefär lika som Rovos, sett per dag, men turen är kortare så det blir något billigare. Blue Train har varit ute till försäljning. Den mest nyttjade rutten är Johannesburg till Kapstaden. Man startar på morgonen och är framme dagen efter kl 15:00. En utflykt ingår och förstås All Inclusive, Pris från ca 10 000 pp – beroende på ZAR kurs och säsong.

Nytt 2017 är att man kan ta detta lyxiga tåg till (eller från eller tur o retur med en dags safari) Kruger National Park i Sydafrika från Johannesburg. Går en dag i resp mars, juli och augusti i 2017. Kontakta oss för mer info. Pris ca 6500 tur o retur men det tillkommer boende med safaripaket i Kruger – finns flera prisklasser att välja på.

 

Outeniqua Choo Tjoe

train-i-afrika-outeniqua-choo-tjoe
Sydafrikas enda kvarvarande ångtåg som går hel sträcka. Ångtåg i sydvästra Sydafrika. En dagsutflykt i Garden Route. Man bör förstås åka t o retur om man har hyrbil. En rekommenderbar “vintage- tripp” under en dag i samband med besök i Kapstaden. Kan gott ersätta Garden Route med bil.

Outeniqua Choo Tjoe erbjuder sina passagerare en unik, pittoresk och naturskön, ca 5 mil lång resa på en bit av Garden Route. Spektakulär utsikt över Indiska oceanen som är unik eftersom järnvägen går där inga vägar finns. The George/Mossel Bay linjen öppnades officiellt av Sir Pieter Fraure den 25 september 1907, och drivs idag av Kap Regeringens Järnväg ( CGR).

Den går på morgonen från George (Outeniqua Transport Museum) till Mossel Bay, Santos Beach (Diaz Museum) och åter. En sträcka på 52 * 2 km, startar 10:00 och är åter 16:10 (kan förstås ändras) med två timmars uppehåll i Mosel Bay. Ni kan med fördel också stanna över en natt eller två i Mosel Bay för beachen el strosa i staden och äta god mat.

Lokala Tåg

Lokala tåg i Afrika är allt annat än lyx men förstås en “Real Africa” – upplevelse. Vi bokar och nyttjar dessa ibland (speciellt Dar Es Salaam – Zambia) men man får acceptera att tidtabeller inte på något vis kan garanteras. Det är inte ens säkert att tåget avgår.. Därför måste vi alltid ha redundans och säkra upp annan transport om det skulle behövas för att hålla tidplan. Har man ingen tidsplan t ex inga andra hotell eller safari bokat är det förstås ett unikt backpackers alternativ med ofta mycket upplevelser. Kostnaden är ringa. Mat finns att köpa – ofta lokala ambulerande säljare.

Klicka här för intresseanmälan el frågor
eller ring telefon 08-55922344