/*ÅL*/ Lyxiga safari, lyxig resa till Afrika, fem 5 stjärnig safari

Först och främst. Vi sysslar inte med massturism. Allt är mycket småskaligt och noga planerat in i minsta detalj. Alla upplevelser är unikare och därför lyxigt även om själva boendet varierar från 3 till 4+ stjärnigt.

1. Migration Safari är särskilt lyxig då vi på den bokar en tältsafari av yppersta klass med 6 stjärnig service. En safari för dig som vill kosta på dig något riktigt extra med extra stor safari feeling. Se under Tanzania.
2. Våra safari med svenska guider ger lyx i form av helt unika upplevelser. Se Anders  resor under Tanzania resp Namibia.
3. I Kenya har vi lyxig safari till oslagbart pris: http://www.afrikaresor.se/safari-resor/safari_i_kenya/stor-safari-kenya/
4. Rovos Rail ger er tåg safari i Afrika på ett unikt och lyxigt sätt. Pris från 17 000 till 120 000 pp (3 – 14 dagar). Se http://www.afrikaresor.se/safari-resor/kilimanjaro-temaresor-rovos/train-i-afrika-inkl-rovos/
5. Zanzibar och andra paradisöar erbjuder 5 – 6 stjärnigt för 2500 till 9000 pppnatt inkl ”allt”.

 Kontakta oss via mejl  eller läs mer här.

6. Dessa safari har noga utvalt 4 stjärnigt boende. Men 5 stjärnigt med All Inclusive finns också – med samma optimala läge:

Motsvarande boende som  default ingår i ovan safari kallas av andra resebolag i Sverige för Lyxig Safari! I viss mån har de rätt för boendena är rätt lyxiga och läget och servicen är 5 stjärnig. Vi kan enkelt uppgradera till 5 stjärnigt boende med All Incl.

Vi håller oss ajour med vad som fungerar bäst och håller den kvalitet man kan kräva för att kallas Lyxig Safari så kontakta oss och ange lite vad ni tänkt er så får ni förslag eller offert: Kontakta oss

Här kommer också ett konkret skräddarsytt förslag:

LYXIG SAFARI  i AFRIKA

Det är verkligen inte självklart vad som menas med lyxig safari. Är det

Är det  lyxigare boenden ni vill ha i de säkra parker som erbjuder spännande möten med Afrikas alla djur så kontaktar ni oss för pris och förslag. Följande är också viktigt på en lyxig safari MAT, DRYCK, BOENDE, LÄGE, SÄNG, STÄDNING, PERSONAL och något man kan kalla SAFARI FEELING.

Obs att för att få unika upplevelser kan det krävas mycket enklare boenden. En unik 5 stjärnig upplevelse kanske kräver att ni bor på en skola en natt el två. Se Anders resor.

Unika safari – UPPLEVELSER ni inte visste fanns

Eftersom alla våra medarbetare har bott i Afrika kan vi erbjuda safari som har formen av upptäcktsresor. Här ligger lyxen i känslan av att få vara med om något unikt. Boendena kan variera mellan 2 och 4 stjärnigt.  Exempel:

Namibia är alltid rätt lyxigt. Att få allt det fantastiska förklarat på ett trevligt sätt ger förstås mervärden. Inte bara diamanter och andra ädla stenar förklaras utan man får en inblick i jordens utveckling.  Se  http://www.afrikaresor.se/dokument/ResebeskrivningErik.docx   OBS Word dokument.

Anders Åkerlund har bott och verkat i Afrika i många år. Hans kontaktnät där är enormt och i och med att han tar er långt ut på landsbygden till det vi kallar det Färgrika Afrika får ni upplevelser som garanterat är unika. De flesta av dessa är ospecificerade dvs spontana. En gång kom 200 personer och mötte den lilla gruppen på 10 personer. De hörde att deras vän Anders var på väg till dem och ville häls honom välkommen – han är sedan decennier ”en av dem”.

Han är om ni vill er ciceron i både Namibia, Tanzania och Uganda

Klassiska Namibia

Anders Safari. En upptäcktsresa till Uganda och Tanzania

Med inhemsk guide erbjuder

Safarin ”Det genuina Afrika”

Gorillor och Lejon

upplevelser ni inte visste fanns!

 

 

Lyxiga PRIVATA parker

Timbavati Private Game Reserve nära Kruger National Park i Sydafrika med Tanda Tula’s lodge är exempel på lyxiga privata parker som det finns ett dussintal av i södra Afrika.

Mycket åtkomligare nära Kapstaden finns 5 stjärniga: Sanbona och Gondwana wildlife reserves och 4 stjärniga Inverdoorn

Dessa boenden och parker erbjuder god mat, fina viner och en vilt safari för förstagångs resenären till Afrika som är mycket bra. Safarin utgör förstås inte den vildmark som vi på Afrikaresor annars erbjuder men man upplever ändå djuren och savannen på ett mycket bra och spännande sätt. Att parkerna har namn på alla sina djur och allt är imhägnat märker man inte så mycket av.

Pris från ca 6000 pp inkl helpension och tillräckligt omfattande safari.

 

Lyxiga boenden i ÖSTAFRIKA’s national parker.

Seronera har lodger med högsta klass på allt från personal till mat och rum.

Sopa Lodge seglar i en klass under men är bra. Speciellt i Ngorongoro har de bra läge och blir prisvärt.

 

Lyxiga småskaligare s.k. TENTED CAMPS

Gurumeti River Camp, Kirawira och Mbalageti Safari Camp erbjuder det där småskaliga wellcare som nog de festa uppskattar på en safari. Dessa kvalitetssäkras årligen av oss.

Detsamma gäller Ruaha River Cap och Rufiji River Camp i södra Tanzania. De håller ca 4,5 stjärnig standard. I denna ”familj” ingår också 5+ stjärnigt ytterst småskaliga tented camps. Dessa 5+ stjärniga har vi dock inte besökt och kan därför inte avgöra om de motsvarar merkostnaden i service, boende och mat.

Mahale Mountains National Park har ett av Afrikas vackrast belägna boende. (citat också av våra resanden).

Lyxiga TOUR OPERATORS

AndBeyond erbjuder en unikt lyxig safari i både Kenya och Tanzania. Begär info genom att kontakta oss. Det är som alltid billigare och säkert att boka via oss. Vi har samarbetat i snart 20 år och vi ordnar också lämpliga options som hämtningar, besök masaj boma och sköna bad.

Att åka med AndBeyond är att få 6 stjärnig service långt ute på den viltrika savannen. En upplevelse man önskar fler fick uppleva men det är förstås få förunnat får ”det kostar”..

De flesta länder med högkvalitativ safari är representerade. Botswana, Tanzania förstås, Kenya, Uganda .. Läs mer på:

http://www.andbeyond.com/safaris-bespoke-tours/safari-s-bespoke-tours.htm