/*ÅL*/ Kapstaden, Besök Godahopps, Taffelberget, safari, vingård med vinprovning

Resa till Kapstaden

Hotspots Kapstaden

Klicka här för intresseanmälan el frågor

Boende Kapstaden + Viltsafari

Paketresa med 8 nätter centralt i Kapstaden +  vilt safari 2 dygn
Dag 1 Ankomst Kapstaden med flyg, hämtning

Dag 1 – 5 Kapstaden med utflykter som ordnas på plats. Boende på gemytligt och 3 stjärnigt guesthouse med frukost

Dag 5 – 7 Viltsafari i mysiga Inverdoorn ca 1,5 tim från Kapstaden. Möt de flesta av Afrikas djur i denna trevliga park med mysboende och helpension.

Dag 7 – 11 Åter Kapstaden för shopping, utflykter, gourmet utflykter.

Pris för ovan från 10.100 sek/pers. Transport till o från Inverdoorn tillkommer. Att det inte ingår beror på att många väljer att ta hyrbil vilket är mycket enkelt i Sydafrika.

Skräddarsytt – Fler/färre nätter/annat boende

Naturligtvis är ovan förslag helt flexibelt. Fler nätter kostar från 740 sek/pers/natt inkl frukost. Boendet som ingår default har liten pool. Det finns 5 stjärniga guesthouse med stor pool och lyx. De stora hotellen är enbart rekommenderbara för de som vill vara mer anonym. De saknar den service och engagemang som ni får på ”våra” guesthouse. Obs att det inte är frågan om enklare inackordering utan ett guesthouse är ett småskaligt hotell. De saknar dock oftast  kök för middag. Men maten skall upplevas i staden på några av Kapstadens alla gourmet krogar.

Vingård

Från 1400 pp inkl frukost för två nätter.

 

VALKUSTEN med HAJSAFARI o DYN-CYKLING

Den mäktiga västkusten har så mycket att erbjuda. För naturälskare är området som den här resan går till  fyllt med endemiska växter och djur att uppleva och fotografera. De mer äventyrliga resenärerna får ta de brantaste sanddynerna men obs att resan är till för alla som kan cykla, barn som äldre, och alltså inte någon stressande utmaning. Det handlar i stället om att få uppleva den fantastiska eftermiddagssolen och solnedgången från de böljande dynerna men samtidigt att få röra på sig på ett hälsosamt sätt

Turen avslutas med en spännande haj safari där man kan hoppa ned i en hajbur för att studera hajarna på nära håll.

–        med cykel, upp och ner för de röda sanddynerna vid havet
–        upplev Fynbos fantastiska landskap
–        Haj safari
3 dagar / 2 nätter, Pris  4 530 per person. Kontakta oss vad gäller pris för barn. Litet tillägg pga transporten för 1 eller 2 personer. 1 nov – 13 dec 2018 och jan 5 – 31 okt 2019.

I priset inkluderas:
– 3 dagars biluthyrning (obegränsat körsträcka. Bil med guide kan ordnas)
– 2 nätter bra boende i standardrum
– Frukost
– Guidad ”dynsafari” på cykel som inkluderar:
– Silverback Double Scoop Fatbike
– guide
– Hjälm
– Naturreservat fee
– Lätta förfriskningar – vatten och godis
– Video på Youtube av dig på cykeln – om du vill!

– Shark diving / Haj Dykning som inkluderar
– Våtdräkt o snorkel
– Drycker och snacks på båten, soppa och bröd

Exkluderar
Lunch och middagar, drycker, Personliga tillhörigheter t ex skor o kläder som lämpar sig för cykelturen

 

Kapstaden är också utmärkt att kombinera med

Ni finner en del av dessa längre ned på denna sida.  Kontakta oss gärna för frågor.

MER OM SYDAFRIKA / KAPSTADEN

Att Skräddarsy SYDAFRIKA / KAPSTADEN med SAFARI och VINBODEGA

Förslaget ovan är väl avvägt. Men det som passar en del passar inte alla och vi skräddarsyr ca 50% av våra resor..   Läs på vad som erbjuds och återkom sedan med era ideer och önskemål så hjälper vi er. Obs att Sydafrika är mycket västerländskt med en infrastruktur som ofta är effektivare än Europas. För oss är Sydafrika inte real Africa men det är ett vackert land med Kapstaden som ”måstet”.

KAPSTADEN

För att uppleva Kapstaden och dess omgivningar krävs min 5 nätter, helst  7 då staden bjuder också på fina matupplevelser och shopping. Vi bokar eller ordnar på plats enligt era önskemål.

VINGÅRD

Dagsutflykt eller boende  1 till 2 nätter.

På en mysig och anrik vingård kan ni skämma bort er med god mat och  vinprovning, vandringar i de vackra gröna, böljande omgivningarna och bad i poolen där sådan finns.

Default bokar vi in er på trevligt guesthouse på vingården Knorrhoek. På bodegan ordnas spontana aktiviteter t ex BBQ i trädgården varför maten också blir olika för varje dag därför har vi valt att inte inkludera mat förutom frukost.

Det finns förstås mycket lyxiga alternativ med helpension för de som vill kosta på sig mer.

Väljer ni en dagsutflykt ifrån Kapstaden i stället besöker ni 2 eller 3 gårdar med olika karaktär på vinet.

Sydafrika_Vingard

SAFARI  –  ”THE BIG FIVE”

Två nätter rekommenderas – inte mer för sedan är ni nöjda på dessa parker. www.inverdoorn.com  eller www.aquilasafari.com   för er som har barn då denna blir mysigare för just er. De som vill ha lite mer lyxigt åker i stället till  www.sanbona.com. Det tar knappa 2 tim att nå dessa parker. Alla välkomnar dock barnfamiljer och alla är bra.

Mysigt boende och spännande viltsafari, härlig unik miljö och god mat. Här upplever ni ett Afrika som det såg ut innan människorna spred sig över savannen. Privat inhägnat område, men mycket stort. Ni får spännande möten med savannens djur,  boende med safari feeling och god mat.

De skiljer sig åt något men så här kan det se ut: På savannen ser ni hjordar av zebra, giraffer och antiloper, du ser andra djur såsom  lejon, elefant och flodhäst, er guide/ranger berättar anekdoter om djuren och området, innan ni återvänder till er lodge för en läcker lunch  som serveras i en utsökt trädgård under skuggan av något träd. Oväntade spännande ”gäster” kan besöka trädgården medan ni äter lunch.

SAVin150

På er ”soluppgångs-” och ”solnedgångs-safari” är djuren som livligast så ni är garanterade att se mycket djur. Att se buffel eller noshörning upplyst av den stigande solen på en sval Karoo (ung. grässavann) morgon, eller en gepard jaga i solnedgången är en syn som för alltid etsar sig fast på näthinnan.

Denna lyxiga och unika dag är inte slut med kvälls safarin. En fem-rätters middag serveras er medan bushens alla ljud sakta tonas ner och mörkret tätnar i vildmarken.

3 – 5 -stjärnigt, mysigt boende, AC, alltid egen toa & dusch.  Privat veranda och eldstad i de lyxigare alternativen. Tented Camp ger mest safari feeling.

GODAHOPPSUDDEN

Exempel på vad som kan upplevas på en dagstur hit: på vägen kan ni studera de skojiga pingvinerna som leker i vattnet och  som på sitt lustiga sätt spatserar på klipporna. Det är också vanligt att babianer söker sig till parkeringsplatser efter vägarna. Sista sträckan innan udden utgörs av nationalpark med unik flora och fauna. Här kan ni få se flockar av antiloper mm.

Vid Godahopps udden där Indiska Oceanen kysser Atlanten är havet mäktigt och oroligt. På egen hand spatserar ni runt i omgivningarna där apor, massor av sjöfågel och inte minst sälar ofta håller till.

TAFFELBERGET

Ni kan prova den fina Hope-on-Hope-off-bussen som tar er till Taffelberget, det ingår ibland också en tur- och retur-biljett med linbanan upp på berget. Här uppe promenerar ni i det bördiga området och  inte minst njuter av den sagolika utsikten.  Bussbiljetten kan sedan nyttjas resten av dagen, så finns krafter kvar är det bara att åka vidare.

KÅKSTAD + ROBBEN ISLAND

Att uppleva en av Sydafrikas berömda kåkstäder är rekommenderbart – med guide.  Allt utfört på ett helt säkert sätt – dont worry.

Robben Island

Här satt Mandela under sin långa fängelsevistelse. Den här guidade turen lär er mycket om både ön och Sydafrikas historia.. Bör bokas i förväg

Fler Aktiviteter ni inte bör missa i Kapstaden

och som ni enkelt besöker på egen hand. Extra nätter i Kapstaden kostar 550 till 1300 sek/pers/natt inkl frukost – beroende på klass på ert boende. De som vill kan förstås bo på Hilton i staden också men vi bokar i 1:a hand in er på mer mysiga, småskaliga guesthouse. De dyrare a dessa är rätt lyxiga.

Waterfront

Kapstaden på egen hand. Ni spatserar runt i det stora mycket gemytliga och välskötta köp och evenemangscentret Waterfront vid hamnen. Här finns mycket fint hantverk, kläder, mysiga fik och god mat. I hamnen leker massor av sälar. En heldag här är det inga problem med.

Ett besök till Botaniska Trädgården strax utanför staden är också rekommenderbart. Här finns ett otal växter bevarade.

Stadens kulturliv bjuder på mycket. Ert guesthouse vet vad som är ongoing.

Kapstaden är också känt för sin gastronomiska kultur så passa på att smaka av Sydafrikas eller världens mat. Utsökta viner, färskpressad juice, välbryggt öl ger mer upplevelser för gommen.

HopeOnHopeOff bussarna bör ni absolut prova. Man köper enkelt en biljett på några av stadens alla turistcenter – eller så hjälper er värd på plats till. Sedan kan ni åka runt i distriktet och hoppa av där ni vill (vid Garden Centre, i  någon av småstäderna runt Kapstaden,  på badstranden, vid mysig restaurang….) för att sedan åka vidare med nästa HopeOnHopeOff buss. De går riktigt ofta så detta är mycket smidigt.

 

ROVOS RAIL

De flesta flyger hem via Johannesburg. Men i stället för att flyga Kap – Johannesburg skall ni, om budgeten klarar det, ta Rovos Rail i stället. The Blue Train är fortfarande namnkunnigt men i jämförelse är det tåget ingenting mot den upplevelse Rovos Rail ger er. Blue Train är lyxigt men har inte den upplevelse som Rovos har. Rovos är än mer lyxig med gammal kolonial charm och med engelsk wellcare ”at it’s best”. Det är som att stiga in i 20 talets glada och vackra balsalar och middags soaréer. I turen ingår besök i diamantgruva mm. Lyx när den är som allra bäst. Dyrt..? Ja visst men ”värt varje krona”. Det tycker alla som fått möjlighet att prova. Allt ingår: Utsökt mat, stor vinlista med professionellt valda utsökta viner, en konjak till kaffet, en Gin&Tonic eller färskpressad juice i ”biblioteksvagnen”. Åter tåget efter de utflykter som ingår möts man av den stilfullt klädda personalen med champagne eller rättare sydafrikanskt mousserande. Inga detaljer är missade för att man skall känna sig lyxigt omhändertagen.

Rovos Rail är ofta fullbokat och måste bokas i tid!

KRUGER PARKEN

Här finns mycket djur men den är ganska buskig och enormt  stor så man har svårt att se djuren. Man ser normalt mycket färre djur än i de mindre parkerna nära Kapstaden som föreslås ovan.  Rekommenderas endast för de med egen (hyr)bil och som har gått om tid för en egen rundtur i östra Sydafrika. Absolut inte värt som enda mål att åka den långa sträckan från Johannesburg (tycker vi).

GARDEN ROUTE

Frågar också en del efter.  Inget fantastiskt alls för oss nordbor men  en trevlig tur med bil – som en bilsemester i Norden – men lite mer exotiskt  så långt hemifrån förstås. En del riviera liknande badorter med  mycket (motor-)aktiviter och shoppinggata, någon ap-zoo  mm.  De som har tid och vill hyra bil är det en mysig sträcka på 3 – 6 dagar.  Dock inget för en guidad tur – inte värt kostnaden  (tycker vi).

Klicka här för intresseanmälan el frågor
Tfn. 08-55922344