/*ÅL*/ familje safari, resor till afrika för familjer, familjeresor, upplevelser, äventyr

Familjeresor / safari för familjer

Det kostar mycket för en familj att åka på safari så det måste ju bli så bra som möjligt. Klicka här för mejl till info@afrikaresor.se
Eller klicka här för mer info: Vi har säkrat de mest optimala boendena för höst- sport- och sommarlov samt under jul/nyår

Innehåll FAMILJERESOR

FAMILJESAFARI

elefant lion Selous

Safari, sol och bad på sportlovet…

Här under har vi listat två av våra resor som passar perfekt till exempel på sportlovet. Korta resor med mycket innehåll med både äventyr på savannen och sol och bad. Resorna passar både stora och små. I grundförslagen har vi räknat på budgetboende. För er som vill ha mer bekvämlighet så samarbetar vi med hotell och lodger i alla standarder.

Kontakta oss för mer info, exakta priser och eventuella uppgraderingar. Flygbiljetter från Sverige ingår inte i priserna men vi hjälper gärna till att boka dessa åt er.

Dag 1: Upphämtning på flygplatsen tidigt på morgonen av er guide (ankomst senast kl 07.00 annars tillkommer en natt på hotell i Nairobi). Tillsammans åker ni mot Kenyas och kanske Afrikas mest berömda viltreservat. Ni färdas dit genom Great Rift Valley, denna berömda sprickdal som om någon miljon år delat Afrika i två delar. Masai Mara, är hem för lejon med svart man. Här finns också leopard, statliga giraffer, zebra, elefanter, antiloper och andra savannlevande däggdjur. Ni anländer till er camp för en sen lunch. Efter lunchen åker ni ut på en eftermiddags safari. Boende på Mara Explorers Tented Camp, turistklass. Helpension.

Dag 2: Hela dagen kommer att ägnas åt savannens och skogarnas alla djur i Masai Mara Conservation Area. Det är ren vildmark så hur många av The Big Nine ni kommer att få se avgör ödet men vi törs nog ändå lova minst hälften av dem. Elefant, lejon, buffel, giraff, zebra, graciösa antiloper och mycket mer. På kvällen kommer ni att få njuta av middag och sedan en mysstund runt en sprakande lägereld med den afrikanska stjärnhimmeln ovan er. Mara Explorers Tented Camp/alternativt för de mer äventyrslystna camping inne i parken. Vi rekommenderar varmt campingen. Att sitta vid lägerelden vid solnedgången på gränsen till Serengeti ger mycket safarifeeling. Fina tält av kraftig canvasduk, madrass, beväpnad ranger vakar över er på natten. Grävd toalett på avskilt läge. Ni har kock, er guide och servicepersonal med er.  Helpension med picknick lunch.

Dag 3: Förutom savann och skog besöker ni vattendrag där flodhästar grymtar och vältrar sig. Krokodiler finns också. Det kan ligga någon riktig ”killing machine” vid vattnet. Mara Explorers Tented Camp eller camping inne i parken. Helpension.

Dag 4: Efter frukost åker ni på viltsafari, denna dag till gränsen. Åter campen och innan lunch passar ni på att duscha då vatten är bristvara i byn som ni skall till. Efter lunch följer ni alltså med vår masaj guide till hans by för en unik kulturell upplevelse. Du kommer att ha möjlighet att leva som en massaj, äta med dem och hjälpa till med deras dagliga aktiviteter och ni lär er mycket om deras kultur och tro. Ni får sedan övernatta i en traditionell ”Booma” med lerhydda. Innan natten får ni också lyssna och kanske bidra med historier kring lägerelden. Helpension

Dag 5: Efter frukost i masajbyn tillbringar ni en del av förmiddagen med fler aktiviteter  innan ni återvänder till campen. Tid för vila innan ni åker till staden Sekenani där middag baserad på lokala råvaror serveras. Helpension

Dag 6:  Efter frukost färd till Lake Naiviasha för lunch. Lake Naivasha är känd för ett enormt utbud av fågelliv inklusive afrikansk Fish Eagle men är också hem för många flodhästar. Och om ni har tur besökes sjön av de enorma flockarna med rosa flamningos. Ni upplever mycket under en timmes båttur innan ni återvänder till Nairobi med ankomst sen eftermiddag/tidig kväll. Transfer till flygplatsen. Flyg till Mombasa. Transfer vidare till Neptune Beach Resort på Bamburi Beach. Frukost och lunch ingår.

Dag 7–8: Sol och bad i Indiska Oceanen. All Inclusive.

Dag 9: Transfer till flygplatsen. Hemresa.

Prisförslag:

Två vuxna och ett barn under 12 år: ca 32 000 kr
Två vuxna och två barn under 12 år: ca 49 000 kr

I priset ingår:

 • Boende under hela resan
 • Parkavgifter
 • Alla marktransporter/guidning under tiden i Kenya
 • Måltider enligt program
 • Vad som tillkommer:
 • Visum
 • Internationella flygbiljetter
 • Dryck
 • Dricks till guide/chaufför

Dag 1: Ankomst Dar Es Salaam (före kl 12.00 annars tillkommer en natts boende i Dar Es Salaam), ni tas emot på flygplatsen av er chaufför som välkomnar er till Tanzania och tillsammans startar ni startar er färd mot Nyerere Nationalpark (tidigare Selous Game Reserve) som tar ca 5 timmar. Halvvägs kan ni, om det passar, stanna för lunch eller fika på lokalt ställe. Ni lämnar då huvudvägen mot Mozambique och styr rakt västerut ”in i Afrika”. Sedan blir det riktig safariväg genom omväxlande ödemarker täckt av skog, odlingar och små byar. Ni får alltså en fin glimt av Afrika utanför turistorterna. Ni får också gott om tid att diskutera och få information av er chaufför.

Väl framme väntar en middag vid Mbega Camp som ligger på randen av floden Rufiji. Flodhästar på flera ton syns, eller i alla fall hörs, medan ni njuter av den Afrikanska solnedgången då nattens alla ljud tar över här i Selous. Mbega Camp är en sk Tented Camp med fasta ”tält” vilket inte alls är några normala ”tält” utan rymliga stugor av kraftig canvasduk med stor säng, egen toa och dusch. Turistklass, dvs lite enklare men med perfekt läge. Det känns rätt fantastiskt att somna till  Afrikas alla ljud när ni för bara några timmar sedan lämnade norden. (middag ingår)

Dag 2-3: Ni vaknar till ett crescendo av fågelsång och får sedan en härlig frukost innan innan er viltsafari börjar. Ni åker i öppna jeepar där ni kommer riktigt nära djuren.  Artrikedomen är stor i Selous så djur ser ni så ni blir nöjda, det törs vi nog garantera även om detta är ren vildmark. Flodhäst, krokodil, många olika arter antiloper, giraff, elefant, zebra och lejon finns det mycket goda möjligheter att få se. Har ni tur också leopard och den så sällsynta afrikanska vildhunden. Ev gör ni en ”nature walk” med beväpnad ranger en av morgnarna. På en sådan ser ni saker som ni aldrig har en chans till annars: färglada insekter, spår, träd, örter.. många med intressanta egenskaper. (helpension)

Obs att viltsafarin för dag 2 och 3 planerar ni dag 1 i samråd med managern på Mbega Camp. Ni kan välja mellan hel-, halvdagars och walking. Upplägget beror på era intressen och på var djuren befinner sig.

Dag 4: Efter en härlig frukost med mycket frukt gör ni en spännande båtsafari på Rufiji River där ni garanterat ser flodhästar, kanske en och annan krokodil men också mycket fåglar inte minst färggranna kungsfiskare, svalor, storkar, rovfåglar mm. Tillbaks för lunch och sedan blir det transport till det lokala flygfältet där ert inrikes propellerplan väntar för transport till Zanzibar. (frukost och lunch ingår)

Flygbolaget vi nyttjar är säkert och tillförlitligt med mycket proffesionella flygare och moderna plan. Själva flygturen är en upplevelse i sig eftersom man inte flyger så högt. Man får en fin vy över landskap, staden Dar Es Salam och Indiska Oceanen med dess små lokala segelbåtar, sanddyner och korallrev innan ni landar på Zanzibars flygplats där ni förstås hämtas av vår representant för vidare transport till ert hotell på en palmbeströdd strand.

Efter alla äventyr får ni nu möjlighet att vila er och njuta av värmen. På ön finns mycket att uppleva för den som tröttnar på strandlivet. Boende på Ifa Beach Resort som ligger på stranden i Jambiani. Hotellet har AC på rummen och swimmingpool.

Dag 4–9: 5 nätters boende på Zanzibar. Sköna soliga dagar under någon palm på stranden och bad i Indiska Oceanen. Här finns även många aktiviteter som snorkling, åka på kryddtur, besöka Stone Town, kultur, äta gott och njuta under skuggan av en palm. Här är lugnt och skönt med härliga stränder. När det är ebb kan ni passa på att plocka vackra snäckor i det grunda vattnet eller vada ut till kvinnorna som skördar alger i lagunen. Transport till flygplatsen i Zanzibar ingår dag 12. (frukost ingår)

Pris:

Två vuxna och ett barn under 12 år: ca 38 000 kr
Två vuxna och två barn under 12 år: ca 47 000 kr

Deluxeerbjudande:

Uppgradering till Rufiji River Camp 3,5* i Selous och Flame Tree Cottages 4* på Zanzibar:

Två vuxna och ett barn under 14 år: ca 64 100 kr
Två vuxna och två barn under 14 år: ca 81 600 kr

Då ingår:

 • Alla marktransporter/gudining enligt program
 • Boende under resan på specificerade eller likvärdiga hotell
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Inrikesflyg Selous-Zanzibar
 • Båtsafari i Selous

Vad tillkommer:

 • Visum (50usd/person)
 • Internationella flygbiljetter (ca 5000-8000 kr/person – vi hjälper gärna till att boka)
 • Dryck: öl ca 20 kr, vin från 100 kr, läsk/vatten ca 10 kr
 • Måltider på Zanzibar: ca 175-300 sek/pers/dag
 • Egna utflykter: Tex kryddtur, snorkling/dykning, fiske, nationalpark med colobus apor, tur till Stone Town
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 50 – 100 usd/pers till guider och tippingboxar

För er som vill fokusera mer på sol och bad och bara någon dags safari rekommenderar vi en dagsutflykt från Zanzibar till Saadani Nationalpark. Här möter stranden bushen. Ni åker speedboat från Zanzibar tidigt på morgonen och ca en timme senare landar ni direkt i nationalparken. Saadani är den enda nationalparken i Östafrika som möter Indiska Oceanen.

I parken finns ett en stor mångfald av djur och växter. Det finns gott om primater, gräsätare och predatorer. Här finns chans att se giraffer, bufflar, vårtsvin, gnuer, olika sorters antiloper, elefanter, lejon, leoparder, hyenor och sjakaler mm.

En perfekt dagsutflykt för dig som vill se vilda djur i sitt rätta element men inte vill ta omvägen till de andra, större parkerna runt om i Tanzania.

Pris:

2 personer: 4700 kr/person
3 personer: 3200 kr/person
4 personer: 2360 kr/person
5+ personer: 2200 kr/person
Barn 0-5 år: gratis
Barn 6-12 år: 1740 kr

I priset ingår: Transfer med bil från/till ert hotell på Zanzibar till hamnen, båtransfer tur och retur Zanzibar, heldags-game drive i öppen jeep i Saadani Nationalpark, guide/chaufför, picknicklunch, parkavgifter

Det enda som tillkommer är dricks till guide/chaufför: ca 25 usd totalt för hela gruppen samt några dollar till kaptenen på båten.

SAFARI  i NORRA TANZANIA och ZANZIBAR för FAMILJER

En safari med allra högsta kvalitet i norra Tanzania och med avslut med sol och bad på Zanzibar. Safarin gör ni med privat guide/chaufför.

Dag 1 Ankomst Kilimanjaro Airport. Ni hämtas upp och körs till Arusha. Boende på Ilboru Lodge. Inga måltider ingår.

Dag 2 Tidig start till Ngorongoro för viltsafari i kratern,  som också kallas världens 8:e underverk. Här finns nästan alla Afrikas  naturtyper representerade och en mängd djur såsom lejon, noshörningar, flodhästar, elefanter, zebror, giraffer, bufflar  mfl. Har ni tur så kan ni pricka av många i Big 5 redan första dagen. Boende på Rhino Lodge. Helpension

Dag 3 Mot Tarangire Nationalpark för att fortsätta viltsafarin. Boende på mysiga Tarangire Safari Lodge som har en pool. Helpension

Dag 4 Viltsafari hela dagen i Tarangire. Helpension. Tarangire Nationalpark är känd för de enorma flockar elefanter som samlas i floddalen som er lodge ligger på kanten av. Gepard, leopard och lejon finns också förstås förutom mängden av gasellarter, giraff och zebra. Ni kommer garanterat att få se mängder av djur och minst hälften av the Big Nine.

Dag 5 Viltsafari på förmiddagen sedan åter Arusha för flyg till Zanzibar. Transfer från flygplatsen till hotellet. Frukost och lunch ingår.

Dag 5 – 10 Bad på Zanzibar. Boende på mysiga Kiganja Retreat som ligger i Matemwe på nordostkusten. Hotellet ligger ca 50 meter från stranden. På hotellområdet finns pool och solstolar. AC på rummen.  Vi har många andra förslag på hotell om ni vill uppgradera.

Dag 10  Transfer till flygplatsen för hemresa.

Pris: 23.800 sek/pers inkl landarrangemang enligt program, privat engelsktalande guide, parkavgifter, inrikesflyg Arusha-Zanzibar, måltider enligt program. Flyg från och till Sverige tillkommer

Vi jobbar mestadels med småskaliga hotell. Mer mys än lyx (vi kan såklart ordna detta om det efterfrågas). Ni bildar som familj en egen grupp och får egen bil och guide. Högsta kvalitet på allt. Boendena är noga valda med fokus på läge och safarikänsla. Ni får absolut mest ut av era pengar.

Zanzibar finns flera alternativ. Det större 4+ stjärniga Breezes Beach Club, trevliga 3,5* Zanzibar Retreat och Fun Beach Hotel brukar vara mycket uppskattat av familjer. Tillägg från 100 till ca 1500 SEK/person/natt beroende på rum, hotell och säsong. Även budgethotell finns med fläkt på rummet som är bra och gemytliga.

SAFARI i KENYA för familjer: TSAVO NATIONALPARK och BAD i MOMBASA

Ett tredje alternativ är att flyga tur och retur Mombasa med 2-4 dagars safari i Tsavo Nationalpark med viltsafari. Mycket smidigt och prisvärt. Kontakta oss och ange vilken klass på boendet ni vill ha!

STORA UPPLEVELSER till lägsta pris i KENYA

Safari i Masai Mara och Lake Naivasha. Enkelt boende i tented camp strax utanför Masai Mara och camping inne i parken. Ett riktigt äventyr för både stora och små. En natt kan man välja att bo i en massajby i en traditionell lerhydda.
Väldigt mycket safari för pengarna! Går bra att kombinera med sol och bad på Zanzibar eller i Mombasa.
Länk till dagsprogram

SAFARI i UGANDA

Familjesafari i Afrikas pärla Uganda bjuder på viltsafari och mycket mer. Ni kan välja att lägga till vandring, cykling, skolbesök, bybesök och mycket mer. Grundprogrammet tar er med på viltsafari i Queen Elizabeth och Lake Mburo Nationalpark och ett fotostopp vid ekvatorn. För familjer med lite äldre barn går det att lägga till chimpans- och gorillavandring i djunglen.
Länk till dagsprogram   Mycket prisvärt med safari i Uganda.

Be om förslag via e-mail

FAMILJERESOR under JUL/NYÅR

Under jul brukar de flesta vilja åka en längre tid än höst- och sportlov. Alla våra paket-förslag kan därför anordnas över jul/nyår. Högsäsongstillägg tillkommer vissa nätter för boende i parkerna – framförallt i norra Tanzania (ca 1000 – 2500 kr/person beroende på val av safari).

Dessa safari är mer omfattande och ännu mer upplevelser:

Kortare safari:

Alla våra resor kan skräddarsys helt efter era önskemål!

BARNRABATT

Barn under 12 år har rabatt på parkavgifter och på vissa hotell om de delar rum med sina föräldrar.  Vissa hotell har barnrabatt till och med 15 år. Vi optimerar baserat på  hur många ni är och ålder på barnen.  Klicka här för att maila Afrikaresor så skickar vi mer info.

SAFARI LÄMPLIGA FÖR FAMILJER – ALLMÄN INFO

De flesta resorna är upplagda för ca 2 veckors vistelse i Afrika. Detta är dock flexibelt. Antal nätter på Zanzibar kan ändras liksom klass på boendet. Det som ingår är gemytligt och passar de flesta. Flera alternativ finns förstås – från billigare med fläkt på rummet (men ändå rent och mysigt) upp till 6-stjärnigt.

Större mer avancerad safari för familjer

Det Genuina Afrika Ger minst en dimension till i upplevelserna. Viltsafari i världens mesta naturområde Serengeti och Ngorongoro men mycket mer upplevelser.

Skräddarsytt – Nära hälften av våra familjesafari är på något vis skräddarsydda men utgår från någon av våra färdiga program. De är väl designade in i minsta detalj. Det Genuina Afrika skräddarsys ibland så att man stryker de två första dagarna och åker direkt till staden Musoma vid Victoriasjön. Rutten har flera fördelar gentemot att åka den långa vägen fram och tillbaka till Arusha som brukligt är. Samma gäller Gorillor och Lejon. Man kan på den koncentrera sig på Serengeti och Ngorongoro också och korta ner vistelsen i Uganda.

Gorillor och lejon – Uganda+Tanzania  Precis samma här men dennna börjar i vackra Uganda i stället. För lägre budget skall ni skippa gorilla trekkingen som kostar 6000,- pp och som annars ingår.

Fler klassiska rutter som också inkluderar Zanzibar

Safari i Serengeti och Ngorongoro

Stor safari i norra Tanzania   Välkomponerad variant av ovan med mer viltsafari.

Stor safari i södra Tanzania Mindre kända nationalparker än de i norr men definitivt med högsta klass på safarin. Mindre känt = färre turister i parkerna.

Flying Safari (Katavi Selous Ruaha)  Om ni har dåligt med tid men vill hinna se mycket så kan flying safari vara ett alternativ. Många nationalparker har landningsbanor. På det här sättet sparar ni in på tiden det tar att åka mellan nationalparkerna.

Stor safari i Uganda  Uganda kallas för Afrikas pärla då det är vackert med ett böljande grönt landskap och mycket djur.

För lägre budget men ändå med högsta kvalitet på safarin

Afrikas pärla, familje- och sällskapsresa  i vackra Uganda med viltsafari i safaribil men också båt.

Safari i Selous  Vår populäraste safari för familjer pga priset. Bra och varierad safari.

Safari i Masai Mara  stora upplevelser för minsta möjliga pris

SOL och BAD

Klicka här för mer information om Zanzibar och andra badparadis

EKONOMI och INFO

Inte inkluderat i våra priser:

Barnrabatt

Något riktigt billigt familjeboende finns mycket sällan i parkerna men vi gör vad vi kan för att er safari skall bli så prisvärd som möjligt.  På Zanzibar finns en del hotell som är extra fördelaktigt för barnfamiljer. Vi optimerar med avseende på hur många ni är och vad ni önskar för klass på ert boende. I våra grundpaket ingår boende på Kiganja Retreat som ligger i Matemwe på nordoskuten. Hotellet ligger ca 50 meter från stranden och på hotellområdet finns pool och solstolar. AC på rummen. Nära till restauranger och aktiviteter. Fråga oss om andra alternativ om ni föredrar någon speciell strand eller vill upp/nedgradera boendet.

Titta igenom alternativen och se om något faller er i smaken. Det är inte alltid lätt att välja då allt är bra – så tveka inte att fråga oss om vad vi tror skulle passa er bäst. Det är bra för oss att veta er budget eller era önskemål om klass på hotellen för att det vi ska få fram ett så passande förslag som möjligt till er. En safariresa kostar mycket pengar och för många är det en ”once in a lifetime”-upplevlse. Det är det som är vårt kall – att göra allt vi kan för att ni ska få er drömresa. Inga frågor är dumma eller onödiga så bara att fråga på. Hos oss har ni en trygghetsförsäkring att allt blir optimalt utifrån er budget. Det är under våra aktiva 20 år ca 1000 barnfamiljer som arrangerat resor åt.

Kontakta oss om ni har frågor eller vill ha mer hjälp med att välja ut det som passar er bäst. Kontakta oss via email  Obs ange barnens ålder och den/de safari ni tänkt er i första hand samt som sagt eventuellt önskemål om boendeklass.