/*ÅL*/ paketresa Zanzibar + Pemba med SPA och sandstrand + Stonetown

Zanzibar och Pemba är det perfekta paradiset för de som gillar snorkling och dykning eller att bara ligga i skuggan av en palm vid det azurblå vattnet och njuta. De orörda korallreven som omringar ön Pemba är ett undervattensparadis. Staden Stone Town erbjuder alltifrån marknader, god mat, smala gränder med små butiker, swahilikultur, slavmarknadens historia och mycket mer.

Denna resa innefattar boende på gemytligt guesthouse B&B likväl som lyxigt boende med All Inclusive och avslutas med några dagar i Stonetown med sin unika atmosfär. Kostar från 16.600 sek/pers. Flyg från Skandinavien tillkommer.

Beach paket: UNGUJA dvs huvudön ZANZIBAR, PEMBA ISLAND och STONETOWN

Obs att allt är förslag men också väl genomtänkt. Antal nätter kan dock anpassas era behov liksom klass på boendet.

Paketets innehåll

Nedan följer en mer detaljerad resebeskrivning.

Detta är en resa för de som önskar det lilla extra av sin resa vid Indiska Oceanen.

ZANZIBAR

Dag 1 – 5 Ankomst Zanzibar (ev. Dar Es Salaam) Nu möts upp vid flygplatsen för resa med bil till ert boende på ostkusten med dess milsvida strand – den längsta på Zanzibar. Hör bor ni på Kiganja Retreat Zanzibar, ett mysigt, småskaligt  hotell, bara 40 m från stranden i Matemwe, har A/C och pool. Frukost ingår.

zanziflickr2

PEMBA ISLAND

Dag 5 – 10 Ni åker ett litet flyg till paradisön Pemba. Här bor ni på lyxiga Manta Resort– All Inclusive LYX där till och med SPA behandling ingår varje dag.

pemba3flickr

Pemba är det perfekta paradiset för de som gillar snorkling och dykning eller att bara ligga i det azurblå vattnet och njuta. Det orörda korallrev som omringar ön är som ett undervattensparadis. Vissa tider har ni goda chanser att se valar från båt strax utanför ön. Manta Resort har världens enda undervattensrum där ni bor fem meter under havsytan ute i korallrevet med panoramafönster ut mot reven. Detta rum är ritat av en svensk konstnär från Västerås.

massagepemba

Pemba Manta Resort  är allt inkluderat , med god mat och dryck och en SPA-behandling varje dag! Ni kan åka på kajak-utflykt, besöka den vackra Nzegi-skogen och promenera i en av världens äldsta regnskogar som finns på ön. En dag i veckan har man också möjlighet att besöka en av öns skolor under engelskaundervisningen för att ge barnen en möjlighet att träna sina språkkunskaper. Det går också att ordna turer med de lokala fiskmännen ut i solnedgången för att vara med om ett riktigt fiske-äventyr. De som aldrig snorklat tidigare kommer att upptäcka en ny värld, här kan ni fascineras och förundras över färgerna och mångfalden i havet! Dykningen är av högsta klass – det går även att dyka tandemdykning för den som aldrig dykt tidigare.
snorklingflickr

STONE TOWN

Dag 10 – 12 Efter 5 nätter på Pemba Island flyger ni åter till Zanzibar för 2 nätter i Stone Town. Staden erbjuder alltifrån marknader, smala gränder med små butiker, swahilikultur, slavmarknadens historia och mycket mer. På kvällarna njuter ni av middagen på någon takrestaurang eller direkt på stranden medan solen går ner över Indiska Oceanen. Boende på Emerson on Hurumzi med frukost.

Kontakta oss för rätt pris. Det varierar under året och beror också på val av rum.

 

TILLVAL och kortfattad information

Vi skräddarsyr resan efter era önskemål.

En resa till Zanzibar låter sig gärna kombineras med några dagars safari:

VILTSAFARI / FLYING SAFARI

Selous är Östafrikas största naturområde och ligger i södra Tanzania. Viltsafari i Selous i tre nätter är smidigt och ger en Safari-upplevelse av högsta kvalitet till lägsta pris. Med båtsafari, walking safari och / eller safari från öppna jeepar upplever ni akaciaskogens, flodens och savannens alla djur. Här bor ni 3 stjärnigt eller 5 stjärnigt med perfekt läge och helpension.

Med flying safari når man effektivt ännu mer svåråtkomliga och spännande nationalparker. Nationalparkerna Ruaha, Katavi, Mahale och Gombe. De två senare måste kombineras med nationalparken Ruaha,

 

Prisuppgifter

Vi planerar er resa tillsammans med er och ni väljer själva mellan paradisstränder och hotellstandard. Alla hotell vi erbjuder besöker vi regelbundet för kvalitetsbedömning och vi har goda kunskaper om var på Zanzibar specifika önskemål bäst tillgodoses.

Kontakta oss för info.
Klicka här för intresseanmälan eller frågor