Safari i Serengeti och Ngorongoro

Safari i storslagna Serengeti och Ngorongorokratern. Boende med mycket safarikänsla och avslut på kryddornas ö – Zanzibar.

Safarin går igenom Tanzanias två mest kända naturvårdsområden, storheten på den ändlösa slätten i Serengeti och artrikedomen i världens åttonde underverk, Ngorongorokratern. Resan avslutas med lata dagar på vita stränder och turkost hav på Zanzibar.

11 dagar, pris från 27.800 kr/person

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst och färd mot Karatu

Dag 1: Ankomst Kilimanjaros internationella flygplats. Guiden möter upp på flygplatsen och ni påbörjar resan mot Karatu. Om ni ankommer på morgonen så kan vi lägga till viltsafari i Tarangire eller Lake Manyara Nationalpark på eftermiddagen. Egna aktiviteter efter incheckning.

Boende: *Bougainvillea Safari Lodge / **The Retreat
Måltider: Lunch och middag

Dag 2: Viltsafari i Ngorongoro och Serengeti

Viltsafari i Ngorongoro-kratern på morgonen/förmiddagen. Kratern kallas för världens åttonde underverk och den gör verkligen skäl för namnet. Botten av kratern är knappt två mil i diameter och här hittar man i stort sett samtliga av Östafrikas naturtyper. Här finns också mängder av djur. Förhållandena i kratern är alltid bra, det finns tillgång till vatten och mat året om så många djur lämnar aldrig kratern. Här har ni chans att se alla i Big 5 inklusive noshörning som annars är väldigt ovanlig i Tanzania. Efter lunch intill en liten sjö i kratern fortsätter ni er resa mot savannernas savann – Serengeti.

Detta enorma område är hem åt fler stora däggdjur än något annat naturområde i världen. När ni når västra delen av bergsområdet i Ngorongoro så har ni en sagolik utsikt där man verkligen förstår hur Serengeti fått sitt namn “den oändliga slätten”. Grässavannen är den proteinmotor som driver Serengetis enorma ekosystem med sina miljoner däggdjur. Efter en dag på guppiga vägar och mängder av intryck kommer ni fram till campen för middag och en pratstund runt lägerelden om dagens upplevelser.

Boende: *Kati Kati Tented Camp / **Kubu Kubu Tented Lodge
Måltider: Helpension

Dag 3: Viltsafari i Serengeti

Viltsafari i Serengeti hela dagen. Stor chans att se lejon, gepard, leopard, hyenor, zebror, gnuer, antiloper, giraffer, bufflar, elefanter, flodhästar, krokodiler, massor av fågelarter och mycket, mycket mer. Er guide är duktig att hitta djuren och ni kommer att förvånas över hans hökblick.

Boende: *Kati Kati Tented Camp / **Kubu Kubu Tented Lodge
Måltider: Helpension

Dag 4: Östra Serengeti och vandring på massajslätten

Idag kör ni tillbaka till Ngorongoro Conservation Area. Viltsafari på vägen.  Boende på Bougainvillea Safari Lodge. Väl framme hinner ni med ett dopp i poolen innan middagen serveras. 

Alternativt boende på Isoitok Camp som ligger på massajslätten, strax bortanför Lake Manyara. Efter incheckning går ni med en massaj ut på en medicine walk, guiden berättar om och visar vilka växter, örter och träd de använder till både medicin, mat och redskap. Vandringen avslutas med en sundowner på en kulle med utsikt över slätten och Lake Manyara.

Boende: *Bougainvillea Safari Lodge / **Isoitok Camp Manyara
Måltider: Helpension

Dag 5: Besök i Massajby och vidare till Zanzibar

Vid boende på Bougainvillea: Efter frukost besöker ni en massajby och om det är vardag och termin även den intilliggande skolan.

Vid boende på Isoitok: Tidigt på morgonen besöker ni den intilliggande massajbyn. Chris som har startat Isoitok har nära relation till byn och har hjälpt dem med att bygga latriner och startat en skola dit närliggande byars barn får tillfälle att studera och i och med ert besök så bidrar ni till skolans fortlevnad. Om det är en vardag så kan ni även besöka skolan.

Transfer till Arusha flygplats för att flyga vidare till Zanzibar. Väl framme hämtas ni upp av en chaufför och ni körs till den lilla fiskebyn Jambiani för incheckning på Casa Beach Hotel som ligger precis intill den milsvida stranden.

Boende: Casa Beach Hotel
Måltider: Frukost och lunch

Dag 5-11: Sol och bad på Zanzibar

Sex nätter med sol och bad på Zanzibar.

För den som tröttnar på strandlivet finns det många utflykter/aktiviteter att välja mellan som:

 • Besök i Stone Town
 • Dykning/snorkling
 • Vattensporter
 • Vandring i Jozani Forest för att leta efter röd colobusapa som är endemisk för ön
 • Ta en promenad till Kuza Cave vilket är en vattenfylld grotta där ni kan ta ett bad och snorkla i det kristallklara vattnet.
 • Matlagningskurs
 • Segeltur i tradtionell dhow i solnedgången

Boende: Casa Beach Hotel
Måltider: Frukost

Dag 11 Kryddtur och hemresa

Inget besök på Zanzibar är komplett utan att stifta bekantskap med alla de kryddor som växer på kryddornas ö. På vägen till flygplatsen stannar ni till för ett besök hos Mr Spice som tar er med på en tur runt om i hans trädgård för att visa alla spännande frukter och kryddor som växer här. Bland annat vanilj, kardemumma, kanel och kryddnejlikor. Turen avslutas med en vegetarisk lunch med kryddor och grönsaker från trädgården.

Måltider: Frukost och lunch

 

Pris per person:

2 personer: *35 700 kr / **52 400 kr

4 personer: *29 300 kr / **44 400 kr

6 personer: *27 800 kr / **43 000 kr

Vad som ingår:

 • 5 heldagar med privat guide/chaufför i safarijeep med öppningsbart tak
 • Boende på specificerade lodger/hotell i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Krateravgift till Ngorongoro
 • Obegränsat med dricksvatten i safaribilen
 • Inrikesflyg mellan Arusha-Zanzibar
 • Transfer från/till flygplatsen i Zanzibar
 • Kryddtur hos Mr Spice

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum 50 USD/person
 • Dryck
 • Egna utflykter/aktiviteter på Zanzibar
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 20-25 USD/dag till guiden och några dollar per natt till tippingboxar på hotellen

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Barnrabatt för barn upp till 16 år  *  Högsäsongstillägg tillkommer över jul och nyår  *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar