Safari i Nyerere nationalpark

En kortare, safari med enklare boende med mycket safarikänsla, utan avkall på service och upplevelser.

Nyerere nationalpark som ligger i södra Tanzania bjuder på utmärkt viltsafari med chans att se många av savannens djur och om ni har tur, även den afrikanska vildhunden som är väldigt ovanlig i Tanzania.

Resan avslutas med en veckas sol och bad på Zanzibar.

 

12 dagar, pris från 19.900 kr/person

 

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst och transfer till Nyerere Nationalpark

Ankomst Dar Es Salaam. Ni tas emot på flygplatsen av er chaufför som välkomnar er till Tanzania. Färden till Nyerere tar ca 5 timmar. Halvvägs kan ni, om det passar, stanna för lunch eller fika på någon lokal restaurang. Efter några timmar lämnar ni huvudvägen mot Mozambique och styr rakt västerut ”in i Afrika”. Sedan blir det riktig safariväg genom omväxlande ödemarker täckt av skog, odlingar och små byar. Ni får en fin glimt av Afrika utanför turistorterna. Ni får också gott om tid att diskutera med och få information av er chaufför.
Väl framme väntar en middag vid campen som ligger på randen av floden Rufiji. Flodhästar på flera ton syns, eller i alla fall hörs, medan ni njuter av den Afrikanska solnedgången då nattens alla ljud tar över här i Nyerere. Boendet under safarin är i en tented camp med fasta stugor av kraftig canvasduk med stor säng och badrum. Det är en fantastiskt känsla att somna till Afrikas alla ljud när ni för bara några timmar sedan lämnade norden.

Boende: Mbega Camp / Rufiji River Camp
Måltider: Middag

Dag 2-3: Viltsafari

Ni vaknar till ett crescendo av fågelsång och får sedan en härlig frukost innan innan er viltsafari börjar. Ni åker i öppna jeepar tillsammans med campens övriga gäster där ni kommer riktigt nära djuren. Artrikedomen är stor i Nyerere så djur ser ni så ni blir nöjda, det törs vi nog garantera även om detta är ren vildmark. Flodhäst, krokodil, många olika arter av antiloper, giraff, elefant, zebra och lejon finns det mycket goda möjligheter att få se. Har ni tur också leopard och den så sällsynta afrikanska vildhunden. Viltsafarin för dag 2 och 3 planerar ni i samråd med managern på på campen. Upplägget beror på era intressen och på var djuren befinner sig.

Boende: Mbega Camp / Rufiji River Camp
Måltider: Helpension

Dag 4: Båttur på Rufijifloden och flyg till Zanzibar

Efter en härlig frukost med mycket frukt åker ni på en spännande båtsafari på Rufiji River där ni garanterat ser flodhästar, en och annan krokodil och mängder med fåglar såsom färggranna kungsfiskare, svalor, storkar, rovfåglar och mycket mer.

Tillbaka till campen för lunch och sedan blir det transport till det lokala flygfältet där ett propellerplan väntar för transport till Zanzibar. Ni får en fin vy över landskapet, staden Dar Es Salam och Indiska Oceanen med segelbåtar, sanddyner och korallrev innan ni landar på Zanzibars flygplats där ni hämtas upp av en chaufför för vidare transport till Kiganja Retreat som ligger 100 meter från stranden den lilla fiskebyn Matemwe. Efter alla äventyr får ni nu möjlighet att vila er och njuta av värmen. På ön finns mycket att uppleva för den som tröttnar på strandlivet.

Boende: Kiganja Retreat
Måltider: Frukost och lunch

Dag 5-11: Sol och bad på kryddornas ö – Zanzibar

Egna aktiviteter på Zanzibar.

För den som tröttnar på strandlivet finns det många aktiviteter att välja mellan:

 • Besök i Stone Town
 • Dykning/snorkling
 • Vattensporter
 • Vandring i Jozani Forest för att leta efter röd colobusapa som är endemisk för ön
 • Besöka Kuza Cave vilket är en vattenfylld grotta där ni kan ta ett bad och snorkla i det kristallklara vattnet.
 • Matlagningskurs
 • Segeltur i tradtionell dhow i solnedgången

Boende: Kiganja Retreat
Måltider: Frukost och lunch

Dag 12: Kryddtur hos Mr Spice och hemresa

Transfer till Zanzibars flygplats för hemresa.

Inget besök på Zanzibar är komplett utan att stifta bekantskap med alla de kryddor som växer på kryddornas ö. På vägen stannar ni till för ett besök hos Mr Spice som tar er med på en tur runt om i hans trädgård för att visa alla spännande frukter och kryddor som växer här. Bland annat vanilj, kardemumma, kanel och kryddnejlikor. Turen avslutas med en vegetarisk lunch med kryddor och grönsaker från trädgården.

Måltider: Frukost och lunch

Pris per person:

2-6 personer: 19 900 kr / 26 600 kr

Vad som ingår:

 • Transfer från Dar Es Salaam till Nyerere Nationalpark
 • 4 x halvdagar/2 heldagar med viltsafari tillsammans med campens övriga gäster i öppna safaribilar
 • Båtsafari på Rufijifloden
 • Boende i dubbelrum på specificerade lodger/hotell
 • Måltider enligt program
 • Inrikesflyg Selous-Zanzibar
 • Transfer från/till flygplatsen samt mellan hotellen på Zanzibar
 • Kryddtur hos Mr Spice

Vad som tillkommer:

 • Flygbiljetter
 • Visum (50usd/person)
 • Dryck
 • Måltider och aktiviteter på Zanzibar
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 10-15 USD/dag till guiden och några dollar per natt till tippingboxar på hotellen

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Barnrabatt för barn upp till 12 år  *  Högsäsongstillägg tillkommer över jul och nyår samt 1/7-31/10  *     

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar