Stor safari i Norra Tanzania

Sex dagars safari i tre av Tanzanias mest kända nationalparker och reservat. Tarangire Nationalpark känd för sina många elefanter och baobabträd, det enorma Serengeti och världens åttonde underverk: Ngorongorokratern. Ni besöker även en massajby och gör en vandring över massajslätten.

På Zanzibar kan ni smälta alla intryck under en palm på stranden men också utforska ön med snorkling eller dykning vid korallreven, segling, vattensporter eller matlagningskurs.

12 dagar, pris från 34.800 kr

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst och viltsafari i Tarangire nationalpark

Ankomst Kilimanjaro på morgonen. Guiden möter upp på flygplatsen och ni påbörjar resan mot Tarangire Nationalpark. Parken är känd för sina stora elefanthjordar och många baobabträd. De stora elefanthjordarna brukar vara i parken mest mellan juli-oktober. Vid sidan om elefanterna finns där ett rikt djurliv med många olika däggdjursarter, bland dem de stora rovdjuren, och det mest artrika fågellivet bland de tanzaniska parkerna. Viltsafari i parken på eftermiddagen.

Boende: Maramboi Tented LodgeTarangire Safari Lodge
Måltider: Lunch och middag

Dag 2: Viltsafari och sundowner på massajslätten

Viltsafari i Tarangire på förmiddagen. Boende på Isoitok Camp Manyara som ligger ute på massajslätten. Sen eftermiddag går ni med en massajguide ut på en medicine walk där han visar och berättar om vad de använder för växter och träd till medicin, mat och verktyg. Promenaden avslutas med en sundowner på toppen av en kulle med utsikt över Lake Manyara och massajslätten.

Boende: Isoitok Camp Manyara
Måltider: Helpension

Dag 3: Mot den oändliga slätten – Serengeti

Tidigt på morgonen (innan det blir alltför varmt) besöker ni den intilliggande massajbyn. Chris som har startat Isoitok har nära relation till byn och har hjälpt dem med att bygga latriner och startat en skola dit närliggande byars barn får tillfälle att studera och i och med ert besök så bidrar ni till skolans fortlevnad.

Efter frukost påbörjar ni färden till Serengeti. Detta enorma område är hem åt fler stora däggdjur än något annat naturområde i världen. När ni når västra delen av bergsområdet i Ngorongoro så har ni en sagolik utsikt där man verkligen förstår hur Serengeti fått sitt namn “den oändliga slätten”.

Grässavannen är den proteinmotor som driver Serengetis enorma ekosystem med sina miljoner däggdjur. Efter en dag på guppiga vägar och massor av intryck kommer ni fram till lodgen för middag och en pratstund runt lägerelden om dagens upplevelser.

Boende: Kati Kati Tented Camp / Kubu Kubu Tented Lodge
Måltider: Helpension

Dag 4: Viltsafari i Serengeti

Viltsafari i Serengeti hela dagen. Stor chans att se lejon, gepard, leopard, hyenor, zebror, gnuer, antiloper, giraffer, bufflar, elefanter, flodhästar, krokodiler, massor av fågelarter och mycket, mycket mer. Er guide är duktig att hitta djuren och ni kommer att förvånas över hans “hökblick”.

Boende: Kati Kati Tented Camp / Kubu Kubu Tented Lodge
Måltider: Helpension

Dag 5: Östra Serengeti och Ngorongorokratern

Idag kör ni tillbaka österut till Ngorongoro Conservation Area. På eftermiddagen åker ni ner i Ngornongoro-kratern för viltsafari. Kratern kallas för världens åttonde underverk och den gör verkligen skäl för namnet. Botten av kratern är knappt två mil i diameter och här hittar man i stort sett samtliga av östafrikas naturtyper. Här finns också mängder av djur. Förhållandena i kratern är alltid bra, det finns tillgång till vatten och mat året om så många djur lämnar aldrig kratern. Här har ni chans att se alla i The Big Five inklusive noshörning som annars är väldigt ovanlig i Tanzania. Efteråt åker ni vidare till nattens boende för middag.

Boende: Tloma Lodge / Ngorongoro Serena Safari Lodge
Måltider: Helpension

Dag 6: Mot Zanzibar

Transfer till Arusha Airport för att flyga vidare till Zanzibar. Transfer till hotellet för incheckning.

Boende: Casa Beach Hotel 
Måltider: Frukost och lunch

Dag 6-12 Sol och bad vid Indiska Oceanen

Sex nätter på Casa Beach Hotel, Jambiani. För den som tröttnar på strandlivet finns det många utflykter/aktiviteter att välja mellan så som:

 • Besök i Stone Town
 • Dykning/snorkling
 • Vattensporter
 • Vandring i Jozani Forest för att leta efter röd colobusapa som är endemisk för ön
 • Besöka Kuza Cave vilket är en vattenfylld grotta där ni kan ta ett bad och snorkla i det kristallklara vattnet.
 • Matlagningskurs
 • Segeltur i tradtionell dhow i solnedgången

Boende: Casa Beach Hotel 
Måltider: Frukost ingår varje dag

Dag 12 Kryddtur hos Mr Spice och hemresa

Transfer till Zanzibars flygplats. Inget besök på Zanzibar är komplett utan att stifta bekantskap med alla de kryddor som växer på kryddornas ö. På vägen stannar ni till för ett besök hos Mr Spice som tar er med på en tur runt om i hans trädgård för att visa alla spännande frukter och kryddor som växer här. Bland annat vanilj, kardemumma, kanel och kryddnejlikor. Turen avslutas med en vegetarisk lunch med kryddor och grönsaker från trädgården.

Måltider: Frukost och lunch

Pris per person:

2 personer: 44 000 kr / 52 400 kr

4 personer: 36 500 kr / 44 400 kr

6 personer: 34 800 kr / 43 000 kr

Vad som ingår:

 • 5 heldagar med privat guide/chaufför i safarijeep med öppningsbart tak
 • Boende på specificerade lodger/hotell i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Krateravgift till Ngorongoro
 • Obegränsat med dricksvatten
 • Inrikesflyg mellan Arusha-Zanzibar
 • Transfer från/till flygplatsen i Zanzibar
 • Kryddtur hos Mr Spice
 • Flying Doctors Insurance

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum (50 usd/person)
 • Dryck
 • Egna utflykter/aktiviteter på Zanzibar
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 20-25 USD/dag till guiden och några dollar per natt till tippingboxar på hotellen

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Barnrabatt för barn upp till 16 år  *  Högsäsongstillägg tillkommer över jul och nyår  *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar