Safari i Ngorongoro, Serengeti och Victoriasjön

En utökad safari i storslagna Ngorongorokratern, Serengeti och vidare till Victoriasjön med privat guide. Resan avslutas med sol och bad på paradisön Zanzibar. Bekväma boenden med mycket safarikänsla.
Safarin går igenom Tanzanias två mest kända naturvårdsområden. Ni får gott om tid att utforska den enorma artrikedomen i Ngorongoro-kratern och Serengetis storhet, både i de centrala delarna och i den västra korridoren. Ni åker vidare till staden Mwanza som ligger vid Victoriasjöns strand för en båttur i solnedgången innan flyg till Zanzibar för några lata dagar vid Indiska Oceanen.

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst och färd mot Karatu

Dag 1: Ankomst Kilimanjaros internationella flygplats. Guiden möter upp på flygplatsen och ni påbörjar resan mot Karatu. Efter incheckning kan ni välja om ni vill utforska de vackra omgivningarna, gå på en vandring till ett vattenfall, besöka marknaden eller åka på viltsafari i Tarangire/Lake Manyara Nationalpark (tillkommer). Egna aktiviteter efter incheckning.
Boende: Tloma Lodge
Måltider: Lunch och middag

Dag 2: Viltsafari i Ngorongoro och Serengeti

Viltsafari i Ngorongoro-kratern på morgonen/förmiddagen. Kratern kallas för världens åttonde underverk och den gör verkligen skäl för namnet. Botten av kratern är knappt två mil i diameter och här hittar man i stort sett samtliga av Östafrikas naturtyper. Här finns också mängder av djur. Förhållandena i kratern är alltid bra, det finns tillgång till vatten och mat året om så många djur lämnar aldrig kratern. Här har ni chans att se alla i Big 5 inklusive noshörning som annars är väldigt ovanlig i Tanzania. Efter lunch intill en liten sjö i kratern fortsätter ni er resa mot savannernas savann – Serengeti.

Detta enorma område är hem åt fler stora däggdjur än något annat naturområde i världen. När ni når västra delen av bergsområdet i Ngorongoro så har ni en sagolik utsikt där man verkligen förstår hur Serengeti fått sitt namn “den oändliga slätten”. Grässavannen är den proteinmotor som driver Serengetis enorma ekosystem med sina miljoner däggdjur. Efter en dag på guppiga vägar och mängder av intryck kommer ni fram till campen för middag och en pratstund runt lägerelden om dagens upplevelser.

Boende: Kati Kati Tented Camp
Måltider: Helpension

Dag 3: Viltsafari i Serengeti

Viltsafari i Serengeti hela dagen. Stor chans att se lejon, gepard, leopard, hyenor, zebror, gnuer, antiloper, giraffer, bufflar, elefanter, flodhästar, krokodiler, massor av fågelarter och mycket, mycket mer. Er guide är duktig att hitta djuren och ni kommer att förvånas över hans hökblick.
Boende: Kati Kati Tented Camp
Måltider: Helpension

Dag 4: Västra Korridoren

Ni åker vidare västerut genom den Västra Korridoren. Här finns det alltid gott om djur då det alltid finns tillgång till vatten tack vare de två floder som rinner igenom. Incheckning på Mbalageti Serengeti som ligger på en höjd med makalös utsikt över savannen.
Boende: Mbalageti Serengeti
Måltider: Helpension

Dag 5: Vidare till Mwanza och båttur på Victoriasjön

Efter frukost kör ni mot Serengetis västra gate med en sista viltsafari på vägen.

Vidare till Mwanza där ni checkar in på Hotel Tilapia som ligger precis intill Victoriasjöns strand. På kvällen åker ni ut på en solnedgångstur med båt på Victoriasjön.

Boende: Hotel Tilapia
Måltider: Frukost och lunch

Dag 6: Flyg till Zanzibar och ett första dopp i Indiska Oceanen

Transfer till flygplatsen i Mwanza för att flyga vidare till Zanzibar med mellanlandning i Dar es Salaam. Väl framme hämtas ni upp en chaufför som kör er till hotellet som ligger i fiskebyn Jambiani på sydostkusten. Incheckning på hotellet och ett första dopp i havet.
Boende: Casa Beach Hotel
Måltider: Frukost

Dag 7-10: Sol och bad på Zanzibar

Totalt 5 nätter med sol och bad på Zanzibar.

För den som tröttnar på strandlivet finns det många utflykter/aktiviteter att välja mellan som:

 • Besök i Stone Town
 • Dykning/snorkling
 • Vattensporter
 • Vandring i Jozani Forest för att leta efter röd colobusapa som är endemisk för ön
 • Ta en promenad till Kuza Cave vilket är en vattenfylld grotta där ni kan ta ett bad och snorkla i det kristallklara vattnet.
 • Matlagningskurs
 • Segeltur i tradtionell dhow i solnedgången
Boende: Casa Beach Hotel
Måltider: Frukost

Dag 11 Kryddtur och hemresa

Inget besök på Zanzibar är komplett utan att stifta bekantskap med alla de kryddor som växer på kryddornas ö. På vägen till flygplatsen stannar ni till för ett besök hos Mr Spice som tar er med på en tur runt om i hans trädgård för att visa alla spännande frukter och kryddor som växer här. Bland annat vanilj, kardemumma, kanel och kryddnejlikor. Turen avslutas med en vegetarisk lunch med kryddor och grönsaker från trädgården.
Måltider: Frukost och lunch

 

Pris per person:

2 personer: 42 900 kr

4 personer: 34 200 kr

6 personer: 32 100 kr

Vad som ingår:

 • 5 heldagar med privat guide/chaufför i safarijeep med öppningsbart tak
 • Boende på specificerade lodger/hotell i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Krateravgift till Ngorongoro
 • Obegränsat med dricksvatten i safaribilen
 • Inrikesflyg mellan Arusha-Zanzibar
 • Transfer från/till flygplatsen i Zanzibar
 • Kryddtur hos Mr Spice

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum 50 USD/person
 • Dryck
 • Egna utflykter/aktiviteter på Zanzibar
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 20-25 USD/dag till guiden och några dollar per natt till tippingboxar på hotellen

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Barnrabatt för barn upp till 16 år  *  Högsäsongstillägg tillkommer över jul och nyår  *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar