Safari i Lake Manyara, Ngorongoro och Tarangire

En kortare safari som passar perfekt för barnfamiljer såväl för er som planerar en kortare resa som vill se mycket djur men inte vill spendera alltför lång till med transporter mellan parker.
Trädklättrande lejon och vattenfall i Lake Manyara, The Big Five i världens åttonde underverk – Ngorongoro och stora elefanthjordar och baobabträd i Tarangire. Resan avslutas med sol, bad och lata dagar på Zanzibar.

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst och färd till Arusha

Ankomst Kilimanjaros internationella flygplats. Guiden möter upp på flygplatsen och ni påbörjar safarin mot Arusha. Väl framme checkar ni in på Ilboru Safari Lodge. Egna aktiviteter resten av dagen.
Boende: Ilboru Safari Lodge / Olerai Lodge
Måltider: Inga måltider ingår

Dag 1: Vidare till Karatu och viltsafari i Lake Manyara

Efter frukost hämtas ni upp av er guide för att åka vidare till staden Karatu som ligger intill Manyara-sjön. Väl framme är det dags för en första viltsafari i Lake Manyara. Parken är lite i jämförelse med till exempel Serengeti men här finns en stor biologisk mångfald och ett magnifikt landskap av akaciaskogar,  baobabströdda klippor, varma källor, träsk och själva sjön. Här finns 400 fågelarter och den största koncentrationen av babianer någonstans i världen. Andra arter att upptäcka är giraffer, zebror, gnuer, impala, vattenbock, vårtsvin,  utter och egyptiska mungos. Har ni tur så gästas sjön av tusentals flamingos, de berömda trädklättrande lejonen och stora familjer av elefanter syns ofta i skogen. På eftermiddagen checkar ni in på Tloma Lodge.

Boende: Bougainvillea Safari Lodge/ Kitela Lodge
Måltider: Helpension

Dag 3: Viltsafari i Ngorongoro och vidare till Tarangire nationalpark

Viltsafari i Ngorongoro-kratern på morgonen/förmiddagen. Kratern kallas för världens åttonde underverk och den gör verkligen skäl för namnet. Botten av kratern är knappt två mil i diameter och här hittar man i stort sett samtliga av Östafrikas naturtyper. Här finns också mängder av djur.

Förhållandena i kratern är alltid bra, det finns tillgång till vatten och mat året om så många djur lämnar aldrig kratern. Här har ni chans att se alla i The Big Five inklusive noshörning som annars är väldigt ovanlig i Tanzania. Efter lunch intill en liten sjö i kratern fortsätter ni er safari till Tarangire nationalpark. Viltsafari genom parken till Tarangire Safari Lodge för incheckning och kanske ett dopp i poolen innan middagen serveras.

Boende: Kirurumu Tarangire / Tarangire Safari Lodge
Måltider: Helpension

Dag 4: Viltsafari i Tarangire och flyg till Zanzibar

Viltsafari på förmiddagen. Tarangire är känt för sina spektakulära baobabträd, sin hisnande utsikt över Masai-stäppen och de vackra bergen i söder.

I parken finns granitåsar, floddalar, blandade vegetativa landskap och mängder av vilda djur. Under den årliga torrperioden är floden Tarangire en magnet för djuren som kommer dit för att släcka sin törst. Stora hjordar av elefanter och migrerande gnuer, zebror, bufflar, impalor, gaseller och elands samlas och inte helt överraskande följer rovdjuren dem. Tarangire är den enda parken i Tanzania där ovanliga antiloparter som oryx och gerenuk ses regelbundet.

Transfer till Arusha för att flyga vidare till Zanzibar. Väl framme hämtas ni upp och körs till hotellet för incheckning.

Boende: Al Hapa Beach Bungalows / Fun Beach Hotel
Måltider: Frukost och lunch

Dag 5-9: Sol och bad i Indiska Oceanen

Sex nätter med sol och bad på Zanzibar.

För den som tröttnar på strandlivet finns det många utflykter/aktiviteter att välja mellan som:

 • Besök i Stone Town
 • Dykning/snorkling
 • Vattensporter
 • Vandring i Jozani Forest för att leta efter röd colobusapa som är endemisk för ön
 • Ta en promenad till Kuza Cave vilket är en vattenfylld grotta där ni kan ta ett bad och snorkla i det kristallklara vattnet.
 • Matlagningskurs
 • Segeltur i tradtionell dhow i solnedgången
Boende: Al Hapa Beach Bungalows / Fun Beach Hotel
Måltider: Frukost

Dag 10: Kryddtur och hemresa

Inget besök på Zanzibar är komplett utan att stifta bekantskap med alla de kryddor som växer på kryddornas ö. På vägen till flygplatsen stannar ni till för ett besök hos Mr Spice som tar er med på en tur runt om i hans trädgård för att visa alla spännande frukter och kryddor som växer här. Bland annat vanilj, kardemumma, kanel och kryddnejlikor. Turen avslutas med en vegetarisk lunch med kryddor och grönsaker från trädgården.
Måltider: Frukost och lunch

 

Pris per person:

2 personer: 24 200 kr / 29 100 kr

4 personer:19 500 kr / 24 400 kr

6 personer: 18 400 kr / 23 300 kr

Vad som ingår:

 • Transfer från flygplatsen till Arusha
 • 3 heldagar med privat guide/chaufför i safarijeep
 • Boende i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Krateravgift till Ngorongoro
 • Dricksvatten i safaribilen
 • Inrikesflyg mellan Arusha-Zanzibar
 • Transfer från/till flygplatsen i Zanzibar
 • Kryddtur hos Mr Spice

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum 50 USD/person
 • Dryck
 • Egna utflykter/aktiviteter på Zanzibar
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 20-25 USD/dag till guiden och några dollar per natt till tippingboxar på hotellen

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Barnrabatt för barn upp till 16 år  *  Högsäsongstillägg tillkommer över jul och nyår  *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar