Gruppresa: Kultur och vilda djur i Norra Tanzania

19 februari – 2 mars 2024

Upplev en unik safari- och kulturresa genom norra Tanzania som går via den spektakulära Lake Natron genom Serengeti till staden Mwanza som ligger intill Victoriasjön där vi bekantar oss med den lokala kulturen och reseledaren tar oss med till sina favoritställen. Vi avslutar på Zanzibar med sol, bad, kryddtur, dhowsegling och vi får en inblick i vardagslivet på ön.
Häng med på en upplevelse för livet! 

Liten grupp med max 12 deltagare och svensktalande reseledare

Pris: från 38 500 kr/person

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst och färd mot Arusha

Ankomst till Kilimanjaros internationella flygplats. Utanför flygplatsen möts vi upp av vår guide och tillsammans påbörjar vi resan mot Kutoka Lodge för första natten innan vi startar vår safari. Som mångkulturell stad vibrerar Arusha av liv och färger. Här får vi vår första bekantskap med tanzaniansk vänlighet och vitalitet.

Boende: Kutoka Lodge
Måltider: Lunch och middag

Dag 2-3: Lake Natron

Vi fortsätter safarin längs Great Rift Valleys sluttningar mot Lake Natron. På vägen ser vi gaseller, zebror, giraffer, babianer, gamar och strutsar i ett spektakulärt skiftande landskap och med berget Ol Doinyo Lengai som magnifik bakgrundskuliss.
De kommande två dagarna vandrar vi längs med sjön, ser flamingos och ett nästan överjordiskt landskap av bubblande underjordiska källor. Vi gör även en kort vandring upp till Engare Sero-ravinen med forsar och vattenfall. Området är hem för många masajer och här får vi en glimt av deras vardag.

Boende: Maasai Giraffe Eco Lodge
Måltider: Helpension

Dag 4-6: Det storslagna Serengeti

Efter frukost startar vi färden mot den ändlösa slätten – Serengeti för tre nätter i vildmarken.Vi kör från norr till söder och du kommer att få uppleva det storslagna med denna park; vi passerar ett varierande landskap samtidigt som horisonten i fjärran driver oss vidare.

Vi korsar parken och kör västerut mot Mwanza och här chanserna att se vilt förträffliga året runt tack vare de två floder som rinner genom området. Vi har stor chans att se giraffer, zebror, elefanter, lejon, leoparder, geparder, flodhästar, krokodiler, gnuer och colobus apor för att nämna några. Har vi riktigt tur kanske vi även får syn på en noshörning långt bort i fjärran.

Boende: Serengeti View Camp North
Måltider: Helpension

Dag 7-8: Victoriasjön vid Mwanza

Efter frukost dag 7 åker vi vidare mot Mwanza via Ndabaka gate. Under safarin får vi uppleva en riklig biodiversitet och ett omväxlande landskap.
Mwanza ligger vid Victoriasjön och här råder en avslappnad stämning. Karakteristiskt för staden är ett fascinerande landskap av gröna kullar med stora stenblock kringströdda mellan husen. Vi får bekanta oss med livet vid Victoriasjön, med kulturen, maten, människorna och med lokal organisations samhällsarbete.

Boende: Hotel Tilapia
Måltider: Helpension

Dag 9-13: Sol och bad på Zanzibar

Transfer till Mwanza Internagional Airport för flyg till Zanzibar. Under de kommande fyra dagarna får ni uppleva detta öparadis i Indiska Oceanen. Hotellet ligger på den sydöstra kusten, nära byn Jambiani. Aktiviteter som vi erbjuder här är seglingar med dhow, snorkling/dykning, se delfiner, kryddturer och rundturer till fots. Vi samarbetar med Marine Culture, ett institut som ger oss information hur arbeta mot ekologiskt hållbara aktiviteter. Du får möta en lokal grupp kvinnor som skördar tång och natursvamp och får en närmare bild av deras liv.

Det finns även möjlighet att tillbringa en natt i Stone Town, med en spännande mix av kultur, vindlande gator, forntida arkitektur och historia är fängslande och i det närmaste magisk.

Boende: Zanzistar Lodge
Måltider: Frukost

Pris per person:

4-6 personer: 41 400 kr

6-12 personer: 38 500 kr

Enkelrumstillägg: 5 500 kr

Vad som ingår:

 • 8 dagar med engelsktalande guide/chaufför i safarijeep
 • Svensk reseledare dag 1-9
 • Boende i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Aktiviteter enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Obegränsat med dricksvatten i safaribilen
 • Inrikesflyg mellan Mwanza-Zanzibar
 • Transfer från/till flygplatsen i Zanzibar

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum: 50 USD/person
 • Dryck
 • Utflykter/aktiviteter på Zanzibar
 • Måltider på Zanzibar
 • Dricks: ca 5 USD/person/dag under safarin

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Barnrabatt för barn upp till 16 år  *  Minimum-antal för att resan ska bli av 4 personer  *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

reseledare Lena Johansson

Lena Johansson

Reseledare

Lena Johansson är hemma från Österbotten i Finland och finlandssvensk. Med en bakgrund i resebranschen, en passion för resor och en internationell masters i kulturantropologi vill hon skapa minnesvärda reseupplevelser, kunskap om och närhet till kulturen och det lokala vardagslivet. Lena besöker Tanzania regelbundet och har därmed lokalkännedom och en speciell känsla för landet, för dess människor, natur och många kulturer. 

Lena kommer att vara med som reseledare Arusha – Serengeti – Mwanza. 

För varje såld resa doneras en summa till Mwembe/Mwanza Street Project som stöder barn till utbildning i Mwanza, Tanzania sedan 2011 i samarbete med lokal organisation.

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar