Gorillor och Lejon i uganda och tanzania

En utökad safari som tar er med över landgränsen, både på och utanför turiststråken i Uganda och Tanzania med besök i de mest kända nationalparkerna.

Under resan stiftar ni bekantskap med shimpanser och gorillor i Kibaleskogen och Bwindi nationalpark, åker på viltsafari i Queen Elizabeth i Uganda och över den oändliga slätten i Serengeti i Tanzania. På den här resan får ni uppleva både djur, natur, kultur och mycket annat.

12 dagar, pris från 46.900 kr/person

 

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst och Victoriasjön

Ankomst Entebbe. Transfer från flygplatsen till hotellet som ligger precis intill Victoriasjön. Om ni ankommer på förmiddagen besöker ni botaniska trädgården eller Mbamba Swamp för att leta efter den sällsynta träskonäbben.

Boende: Tilapia Lodge
Måltider: Middag

Dag 2: Mot Kibaleskogen och kratersjöarna

Mot Kibale Forest och inkvartering nära regnskogen. På eftermiddagen kan ni gå på en vandring intill kratersjöarna eller göra ett besök i någon av de intilliggande byarna.

Boende: Isunga Lodge
Måltider: Helpension

Dag 3: Chimpansvandring och båtsafari på Kazingakanalen

Ni börjar morgonen med att gå på schimpansvandring i regnskogen. Oftast kommer man väldigt nära dem men kan inte garanteras – ni är där på deras villkor. Ni får, oberoende hur nära ni kommer, uppleva deras ofta bekymmerslösa liv. Schimpansernas lekfullhet och sociala beteende får en att känna sig mer nära naturen än någonsin och samtidigt slås de flesta av hur lika oss de är. Ni fortsätter resan mot Queen Elisabeth nationalpark. På eftermiddagen åker ni på båtsafari på Kazingakanalen som sammanbinder Lake George med Lake Edvard. Här har ni stor chans att se flodhästar, krokodiler och mängder med fåglar men även andra djur som kommer ner till kanalen för att dricka vatten.

Boende: Pumba Safari Cottages
Måltider: Helpension

Dag 4: Till de dimhöljda bergen i Bwindi nationalpark

Ni åker genom Queen Elizabeth nationalpark ner till parkens södra delar som är känd för sina trädklättrande lejon. Vidare mot Bwindis Ogenomträngliga Nationalpark. Väl framme checkar ni in på lodgen och kan därefter gå på en promenad till den intilliggande byn innan middagen serveras.

Boende: Gorilla Mist Camp
Måltider: Helpension

Dag 5: Gorillavandring och Lake Bunyonyi

Tidigt upp för att starta gorillavandringen. Större delen av dagen ägnas åt vandring i Bwindis bergsområde, med lummig regnskog medan ni spårar bergsgorillorna. Detta magnifika djur utstrålar stor kraft och samtidigt ett sådant fredligt lugn. Tiden ni får stanna hos familjen är begränsad men ni hinner uppleva deras vardag där barnen leker, de äldre vilar, äter eller putsar varandra. På eftermiddagen styr ni färden mot Lake Bunyoni. Ni åker båt ut till ön där ni ska spendera de närmaste nätterna.

Boende: Lake Bunyonyi Eco Resort
Måltider: Helpension

Dag 6: Egna aktiviteter i Lake Bunyonyi

Egna aktiviteter i Lake Bunyonyi.
Ni kan hyra kanot (stadiga urholkade stockar) och ta ett bad i sjön, utforska ön eller bara ta det lugnt och få tillfälle att smälta de senaste dagarnas äventyr.
Runt Lake Bunyonyi finns fina vandringsleder för den som vill utforska mer av omgivningarna.
Lake Bunyonyi är full av kräftor som planterats in för många decennier sedan. Dess kräftstjärtar serveras i restaurangen på alla tänkbara sätt.

Boende: Lake Bunyonyi Eco Resort
Måltider: Helpension

Dag 7 Mot Tanzaniska gränsen

Efter morgondopp lämnar ni Uganda och styr mot staden Bukoba som ligger intill Victoriasjön i Tanzania. Humphrey Bogart bodde här under inspelningen av Afrikas Pärla. Hela staden är vacker och mycket kan besökas, t ex katedralen med tegelsten från Uppsala domkyrka.

Boende: ELCT Bukoba
Måltider: Frukost och lunch

Dag 8 Victoriasjön

På morgonen körs ni till flygplatsen för att flyga över Victoriasjön tillI Mwanza. Ni hämtas upp av er guide och resan går vidare till ert hotell för natten som ligger vackert på Viktoriasjöns strand strax utanför Serengeti.

Boende: Serenity On The Lake
Måltider: Helpension

Dag 9 Genom västra korridoren i Serengeti

Direkt efter frukost startar färden och ni åker genom den västra korridoren i Serengeti. Här är det alltid gott om djur tack vare de två floder som rinner här. Vi garanterar att ni får syn på minst hälften av ”de nio stora”. Under dagen äts medhavd picknicklunch och ni ägnar er helt åt det fantastiska djurlivet. När solen börjar gå ner västerut och lägger ett rött skimmer över savannen med sina akacior tar kvällens och nattens predatorer över. När lejonen eller hyenorna vrålar ute i den afrikanska natten känner man sig liten.

Boende: Kati Kati Serengeti
Måltider: Helpension

Dag 10 Viltsafari i Serengeti

Strax före soluppgången åker ni ut på viltsafari. Nu är det lejonens, hyenornas, gepardernas och leopardernas tid. Tillbaks till lodgen för frukost före innan färden går vidare österut. Ni åker nu över det område som gett Serengeti dess namn. Grässavannen är den proteinmotor som driver Serengetis fantastiska ekosystem med sina miljoner däggdjur. Gräsbetarna vandrar i en cirkel som startar från grässlätten, när torkan sätter in i juni, västerut mot västra korridoren, sedan norrut längs med eller över parkgränsen i öster mot Masai Mara i Kenya där de stannar tills nästa regnperiod. Regnet driver i september upp det näringsrika korta gräset på Serengetis sydöstra slätt, detta känner djuren. I en massvandring drar de sig dit och cirkeln är sluten, en sträcka på 60 mil. Strax efter gränsen till Ngorongoro naturvårdsområde ligger en dalsänka, Olduvai Gorge. Här finns ett museum som visar fossil av våra ättlingar och av sedan miljoner år utdöda djur (önskas besök betalas detta på plats). Efter Olduvai Gorge ser ni enstaka masaiherdar med sina getter och boskap. Där slätten tar slut börjar färden upp mot Ngorongoro kraterns kant.

Boende: Rhino Lodge
Måltider: Helpension

Dag 11 Världen åttonde underverk – Ngorongorokratern

Efter en tidig frukost åker ni ner i Ngorongorokratern för viltsafari. Kratern kallas för världens åttonde underverk och den gör verkligen skäl för namnet. Botten av kratern är knappt två mil i diameter och här hittar man i stort sett samtliga av Östafrikas naturtyper. Här finns också mängder av djur. Förhållandena i kratern är alltid bra, det finns tillgång till vatten och mat året om så många djur lämnar aldrig kratern. Här har ni chans att se alla i Big 5 inklusive noshörning som annars är väldigt ovanlig i Tanzania.
På eftermiddagen åker ni upp ur kratern igen och fortsätter er safari till den lilla staden Karatu som ligger vid Lake Manyaras strand för ett dopp i poolen eller en promenad i kaffeplantagerna innan middag.

Boende: Tloma Lodge
Måltider: Helpension

Dag 12 Hemresa eller vidare resa mot Zanzibar

Efter frukost besöker ni en massajby innan ni tar ni sikte på Kilimanjaros flygplats för hemresa.

Tillägg Zanzibar: avsluta er spännande safari under en palm med kritvit sand mellan tårna vid Indiska Oceanen. 5 nätter på strandnära hotell från +5500 kr/person.

Måltider: Frukost och lunch

Pris per person:

2 personer: 59 400 kr

4 personer: 49 700 kr

6 personer: 46 900 kr

Vad som ingår:

 • Privat guide/chaufför i safaribil med öppningsbart tak
 • Bensin och vägskatter
 • Alla parkavgifter och krateravgift till Ngorongorokratern
 • Boende i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Båtsafari på Kazingakanalen
 • Chimpans- och gorillavandring
 • Obegränsat med dricksvatten
 • Inrikesflyg Bukoba-Mwanza
 • Obegränsat med dricksvatten i safaribilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter

 • Visum (50USD/person/land)

 • Dryck

 • Dricks till guide/chaufför: ca 15-20 USD/dag/guide i Uganda och ca  20-25/dag/guide i Tanzania. Utöver det några USD/person till specialguider under chimpans-/gorillavandring samt några USD/natt till dricksboxar på lodgerna

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Barnrabatt för barn upp till 16 år  *  Högsäsongstillägg tillkommer över jul och nyår  *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar