Rovos Rail – Pretoria till Kapstaden

Stig ombord på ”världens lyxigaste tåg” och gör samtidigt en tidsresa tillbaka till 20-talets lyx och flärd.

Under era dagar ombord kommer ni att få uppleva fantastisk variation av landskap, från de gröna kullarna och slätterna i Pretoria till de dramatiska bergskedjorna i Drakensbergen och de spektakulära kusterna vid Kapstaden. Under resan stannar ni till vid några av Sydafrikas mest ikoniska sevärdheter, inklusive diamantgruvan i Kimberley och den pittoreska kuststaden Matjiesfontein.

4 dagar, pris från 19,000 kr/person

 

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ombordstigning på världens lyxigaste tåg

Vid ankomst till Rovos Rail Station i Pretoria välkomnas ni av tågvärdarna med välkomstdrinkar och tilltugg. Ni kan efter incheckning sitta ner i den bekväma loungen för att vänta på avgång eller besöka det lilla museét för att lära er mer om Rovos Rails historia.
När det är dags för ombordstigning visas er värdinna till kupén som kommer att vara ert hem de kommande dagarna. Det finns tre olika standarder på kupéer ombord. Samtliga med stora bekväma sängar, badrum, garderob en välfylld minibar och snacks.

Efter att ni har installerat er i kupén bjuds det på en första lunch i restaurangvagnen medan tåget i långsam takt börjar sin resa söderut.

Resten av dagen njuter ni av utsikten utanför fönstren, förstklassig service och fantastiskt god mat och dryck.

Klädkod till middagen: formell

Boende: Rovos Rail
Måltider: All Inclusive

Dag 2: Diamantgruvan i Kimberly

Ni har under natten tagit er ner till de centrala delarna av Sydafrika. Efter att en stärkande frukost med mycket gott att välja mellan serverats i restaurangvagnen är ni framme i den gamla gruvstaden Kimberly där ni går av för att gå på en guidad rundvandring i den gamla gruvstaden och lära er mer om dess rika historia. I Kimberly känns det som att tiden har stått stilla sen diamantrushen. Ni besöker även The Big Hole som är det gigantiska gruvskaktet där diamanterna bröts.

Efter rundvandringen tar ni tillbaka till tåget igen för lite förfriskningar innan ni rullar vidare genom de karga omgivningarna i halvöken Karoo. Resten av eftermiddagen kan ni spendera genom att beundra landskapet från observationssalongen, loungen eller ifrån er kupé.

Klädkod till middagen: formell

Boende: Rovos Rail
Måltider: All Inclusive

Dag 3: Matjiesfountain

Tåget färdas genom Karoo, ett stort halvökenområde som en gång var ett enormt inlandshav. Under miljontals år har vulkaniskt material slipats ner och avsatts i form av skåror på havsbottnen för att bilda det som geologerna kallar Karoo-systemet.

Efter lunch kan de som kliva av tåget vid Whitehill Siding och gå de 5 km till Matjiesfountain. Eller så åker ni med tåget hela vägen fram till den charmiga lilla staden där tåget stannar till i några timmar medan ni utforskar Matjiesfountains vackra byggnader och besöka dess sevärdheter, såsom det berömda Lord Milner Hotel, som en gång var en populär mötesplats för brittiska officerer under Boerkriget, och den historiska järnvägsstationen som används än idag.

Både lunch och middag serveras gourmetmåltider i tågets restaurangvagn. Ni kan välja mellan en mängd olika rätter, alla tillagade med färska lokala råvaror och serverade med de finaste sydafrikanska vinerna.

Klädkod till middagen: formell

Boende: Rovos Rail
Måltider: All Inclusive

Dag 4: Ankomst till Kapstaden

Samtidigt som tåget passerar genom Hex River Valley serveras en sista dignande frukost ombort på tåget. Ni anländer Rovos Rail Station i Kapstaden mitt på dagen.

Tågresan är slut men vi rekommenderar varmt att ni stannar några nätter i Kapstaden för att utforska alla dess sevärdheter, restauranger, vingårdar och vackra natur.

Måltider: Frukost

Pris per person:

Pullman Suite: 19 000 kr

Deluxe Suite: 27 500 kr

Royal Suite: 19 900 kr

Vad som ingår:

  • Välkomstdrink vid ankomst till stationen
  • 3 nätter i vald kupékategori
  • All Inclusive under hela resan – all mat och dryck ingår
  • Utflykter/aktiviteter enligt program

Vad som tillkommer:

  • Internationella flygbiljetter
  • Boende/aktiviteter/transfer innan och efter tågresan. Vi hjälper gärna till att ordna detta helt efter era önskemål
  • Dricks: ca ZAR100-300 (ca 60-200 SEK) person/natt

Beräknat på randkurs: 0,57 

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar