NAMIBIA, BOTSWANA och VICTORIAFALLEN

10-20 april 2024

En resa med liten grupp och svensk reseledare som går landvägen från Namibia till Botswana och Victoriafallen i Zimbabwe.

Resan börjar med boende på en farm i Witvlei i Namibia och fortsätter sedan till Botswana med besök hos San-folket innan viltsafari i Okavangodeltat, Caprivi Strip och Chobe nationalpark och avslutas vid de mäktiga Victoriafallen.

11 dagar, pris från 39.500 kr/person

 

Detaljerat dagsprogram

DAG 1: Ankomst till Namibia och transfer till Witvlei

Ankomst till Windhoek. Thomas hämtar upp oss på flygplatsen för färd till sin farm, här gör vi oss hemmastadda i deras gästrum (på detta boende finns gemensam dusch och toalett i korridoren) och vi inbjuds att ta ett dopp i poolen innan middagen serveras. Middag ingår.

Boende: Spandau Farm
Måltider: Middag

Dag 2: Livet på farmen i Witvlei

Vi äter frukost tillsammans med familjen på morgonen. Thomas och Sabine kommer under vår vistelse på Spandau Farm visa och berätta om hur en namibisk farm drivs. Vi får följa dem ut på ägorna och de svarar på alla era nyfikna frågor. Här finns, förutom nötkreatur, flera vilda djur som tar sig in på ägorna och ”samsas” med farmens boskap på 12 000 hektar.

Boende: Spandau Farm
Måltider: Helpension

Dag 3: Över gränsen till Botswana

De morgonpigga följer med Sabine och hundarna på en morgonpromenad innan vi fortsätter vi vår resa genom Namibia mot gränsen till Botswana. Målet för dagen är Ghanzi som brukar kallas Kalahariöknens huvudstad. Här bor vi på Grassland Bushamn Lodge som drivs av det lokala San-folket. Beroende på vilken tid vi kommer fram så kan vi gå på en promenad i bushen med några vägvisare från San-folket som berättar och visar sina jaktfärdigheter, hur de gör upp eld och hittar undervattenskällor. Under promenaden kommer ni att samla ätbara växter och få lära er mer om deras egenskaper och hur de används. På kvällen serveras middag och efteråt får ni njuta av en dansshow.

Boende: Tautona Lodge 
Måltider: Helpension

Dag 4: Till våtmarkerna i Okavangodeltat

Tidig start för resa norrut mot Okawanga-deltat. När vi börjar närma oss Guma Lagoon som är vårt mål för dagen förändras plötsligt vegetationen från ökenlandskap till lummig regnskog. Vi har nu nått Okavango-deltats västra delar. Ganska snart får vi genom den täta vegetationen en första glimt av det kristallklara vattnet i Guma Lagoon. Lagunen är känd för sitt utmärkta fiske och sitt fågelliv. Boende på Guma Lagoon Camp. Här sover vi i canvasstugor med utsikt över lagunen.

Boende: Guma Lagoon Camp
Måltider: Helpension

Dag 5: Kanottur djupt in i deltat för viltsafari

Nu är vi i flodfolket Bayei och Banoikas värld så den här morgonen låter vi bilen stå och tar oss istället djupt in i deltat i Mokoros (urgröpt trädstam). Mokoros-kanoter är perfekt utformade för att ta sig igenom även de smalaste kanalerna och tillåter oss att komma längre in än några moderna färdmedel. Vi äter lunch på en av öarna i deltat och efter det kan de som vill gå på en guidad tur på ön. Vi är tillbaka vid campen på eftermiddagen.

Boende: Guma Lagoon Camp
Måltider: Helpension

Dag 6: Tillbaka över gränsen till Caprivi Strip, Namibia

Idag fortsätter vi färden vidare norrut. Vi kommer än en gång in i Namibia. När vi är klara vid gränsövergången kör vi igenom Caprivi Strip som är en lång landremsa som ligger mellan Botswana, Angola och Zambia. På vägen har vi stor chans att se vilt så som elefanter, flodhästar, krokodiler, antiloper av olika slag, zebror, impalas och över 400 olika fågelarter. Boende på Camp Kwando som ligger precis intill Kwandofloden. Här bjuds vi på god middag medan solen går ner över flodbanken.

Boende: Camp Kwando
Måltider: Helpension

Dag 7: Besök hos Lizaulifolket och vidare till Chobe nationalpark

På morgonen gör vi ett besök i en traditionell Lizauli-by där vi får lära oss mer om deras seder och bruk. Här finns även chans att besöka byns healer. Vi fortsätter mot Namibias ostligaste stad Katima Mulilo där vi än en gång korsar gränsen över till Botswana. Vi åker in i Chobe Nationalpark som bland annat inhyser världens största population av afrikansk elefant. På vår väg till den lilla byn Kasane har vi stor chans att se både dem och annat storvilt.

Boende: Chobe Safari Lodge
Måltider: Helpension

Dag 8: Viltsafari i flodbåt

Tidig viltsafri när djuren är som mest aktiva. Tillbaka till lodgen för lunch innan vi på eftermiddagen fortsätter vårt viltskådande från en flodbåt.

Boende: Chobe Safari Lodge
Måltider: Helpension

Dag 9: Till ”The Smoke That Thunders” – Victoriafallen

Idag korsar vi gränsen vid Kazangula till Zimbabwe och fortsätter mot de spektakulära Victoriafallen beläget i Zambezifloden som utgör gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Fallen, som är ett av de största i världen, beskrivs av det lokala Kololo-folket som ’Mosi-oa-Tunya’ – The smoke that thunder. Boende på Shearwater Explorers Village som ligger endast 400 m ifrån fallen och är det perfekta baslägret för allt vad området har att erbjuda.

Boende: Shearwater Explorers Village
Måltider: Frukost

Dag 10: Egna aktiviteter i Victoriafallen

En dag för egna utfärder. Området bjuder på många olika aktiviteter så som kryssning i solnedgång, helikoptertur över fallen, kanottur i övre Zambezi och forsränning. Den lilla staden Victoria Falls erbjuder även marknader med lokala hantverk och trevliga restauranger och caféer.

Boende: Shearwater Explorers Village
Måltider: Frukost

Dag 11: Hemresa

Efter frukost körs vi till Victoria Falls Internationella flygplats för att flyga hemåt igen.

Måltider: Frukost

Pris per person:

39 500 kr

Enkelrumstillägg: 5800 kr

Vad som ingår:

 • Transfer från Windhoeks flygplats till Spandau Farm av Thomas som driver farmen
 • Aktiviteter på Spandau Farm
 • Alla marktransporter med 4×4 safaribil från dag 3-9
 • Privat engelsktalande guide dag 3-9
 • Boende i delat dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Aktiviteter och parkavgifter enligt program
 • Anders Åkerlund med som reseledare/ciceron under hela resan
 • Dricksvatten i bilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum till Zimbabwe (50USD/person)
 • Måltidsdryck
 • Aktiviteter i Victoriafallen
 • Dricks till guide/chaufför

Beräknat randkurs 0,57 i Namibia och på dollarkurs: 10,3 i Botswana och Zimbabwe

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Anders Åkerlund, reseledare

Reseledare Anders Åkerlund

Anders är en mycket aktiv och nyfiken person. Han var tidigare ledamot i rådet för WWF och är ledamot i Svenska Kyrkans Internationella råd. Anders är även Swahili-tolk, populär föredragshållare och reseledare på alla kontinenter med många år i Afrika.

Den här resan är mer än en vanlig safari - det är en unik upptäcktsresa. Med Anders får ni tid för mycket skratt och upplevelser och även tid för reflektion. Den inre resan är lika viktig som den yttre!

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar

KONTAKTA OSS

Vid frågor: info@afrikaresor.se
Telefonnummer: 08-55922344
Måndag till fredag 09.00-17.00

FÖLJ OSS