Det stora Kenyaäventyret

En utökad safari som tar er med till både kända och okända nationalparker i centrala och norra Kenya. 

Ni åker till de vidstäckta slätterna i Masai Mara, åker på en båttur i Lake Naivasha, besöker noshörningar i Ol Pejeta och avslutar safarin med besök hos Samburustammen och letar efter ovanliga djurarter i Samburu och Shaba nationalpark. Bekvämt boende med mycket safarikänsla.

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst till Nairobi och färd mot Masai Mara

Upphämtning på flygplatsen eller hotell i Nairobi tidigt på morgonen av er guide för att påbörja er safari mot Kenyas och kanske Afrikas mest berömda viltreservat – Masai Mara som är en förlängning av Serengeti – den enorma grässavann som mestadels ligger i Tanzania. Masai Mara utgör den norra mer bördiga delen av detta stora ekosystem som hyser miljontals gräsbetare och predatorer som lever på dem.

Masai Mara har alltid en stor koncentration av däggdjur. Även under migrationen som sker normalt från nov – juni har reservatet mycket djur och alla arter tack vare att Masai Mara är bördigare än slätterna i söder. Här finns under årets alla månader alla Big Five och förstås antiloper, zebra, giraff, flodhäst, krokodil och mängder med fågelarter. Lejonen har ofta svart man vilket gör dem ännu mer fotogenetiska. Viltsafari genom parken på vägen till nattens boende för incheckning och lunch. Viltsafari på eftermiddagen.

Boende: Basecamp Mara/ Ashnil Mara Camp
Måltider: Lunch och middag

Dag 2: Viltsafari i Masai Mara

Hela dagen kommer att ägnas åt savannens och skogarnas alla djur i Masai Mara Conservation Area. Ni är i vildmarken så hur många av The Big Nine – elefant, lejon, noshörning, leopard, buffel, zebra, giraff, flodhäst och gepard ni kommer att få se avgör ödet men vi törs nog ändå lova minst hälften av dem. På kvällen njuter ni av middag och sedan en pratstund runt en sprakande lägereld med den afrikanska stjärnbeströdda himlen ovanför er.

Boende: Basecamp Mara/ Ashnil Mara Camp
Måltider: Lunch och middag

Dag 3: Båttur på Lake Naivasha

Viltsafari på morgonen innan ni fortsätter resan mot Lake Naivasha genom The Great Rift Valley, denna berömda sprickdal som om någon miljon år kommer att dela Afrika i två delar och som innehåller så mycket unik natur.

Lake Naivasha är känd för ett enormt utbud av fågelarter, inklusive afrikansk skrikörn och pelikaner men är också hem för många flodhästar. Och om ni har tur besökes sjön av de enorma flockarna med rosa flamningos. På eftermiddagen åker ni på en båttur på Naivasha-sjön för att leta efter flodhästar och fåglar.

Boende: Elsamare Lodge / Simba Lodge
Måltider: Helpension

Dag 4: Mount Kenya och noshörningar i Ol Pejeta

Efter frukost fortsätter ni mot Kenyas högsta berg, Mount Kenya. På vägen passerar ni små byar där man säljer grönsaker och frukt och ju närmare Mount Kenya ni kommer ju bördigare blir trakterna. Stora vetefält täcker de vackra kullarna.

Väl framme vid Ol Pejeta Conservancy åker ni på viltsafari genom parken till Serena Sweetwater Lodge för incheckning innan lunchen serveras. Sweetwater är en lyxig tältlodge som ligger intill ett vattenhål dit många djur kommer för att dricka sig otörstiga, och med utsikt över det mäktiga Mount Kenya.

På eftermiddagen åker ni på viltsafari i reservatet. Området är litet i jämförelse med de stora parkerna men här finns gott om vilt och framförallt många noshörningar.

Boende: Serena Sweetwater Camp
Måltider: Helpension

Dag 5: Norrut till Samburu national reserve 

Idag väntar en vacker färd över savann och genom byar till  Samburu National Reserve. Av Kenyas alla nationalparker är Samburu och Shaba kända inte bara för dess skönhet utan speciellt med tanke på flera unika arter: främst den större och i övrigt sällsynta Grevys Zebra samt den ännu mer sällsynta Reticulated giraff.  Parken inhyser många fler unika arter inklusive gerenuk, östafrikansk oryx och somalisk struts.

Samburu är också ett fågelparadis med mängder av fågelarter, inte minst rovfåglar. Pulsådern i området är Ewaso Nyiro River.

På kvällen njuter ni av en god middag och senare en skön säng. Ni somnar till vildmarkens alla ljud.

Boende: Samburu Simba Lodge / Elephant Bedroom
Måltider: Helpension

Dag 6: Viltsafari i Samburu, Shaba och Buffalo Springs

Hela dagen ägnas åt Samburu, Shaba och eventuellt också Buffalo Springs Game Reserve helt beroende på var djuren är. Hela regionen har en magisk skönhet. Leoparder ses ofta i skymningen. Att vid solnedgången se leoparden starta sin nattliga jakt längs floden med palmernas siluetter mot den röda himlen är minnen som består.

Boende: Samburu Simba Lodge / Elephant Bedroom
Måltider: Helpension

Dag 7: Hemresa eller sol och bad på Kenyas kust eller Zanzibar…

Viltsafari på morgonen innan ni tar sikte på Nairobi igen. Transfer till flygplatsen för hemresa eller vidare färd till kenyanska kusten eller Zanzibar.

Måltider: Frukost och lunch

 

Pris per person:

2 personer: 31 800 kr / 37 700 kr

4 personer:  25 700 kr / 31 500 kr

6 personer: 23 600 kr / 29 400 kr

Vad som ingår:

 • 7 heldagar med privat guide/chaufför i safarijeep med öppningsbart tak
 • Boende på specificerade lodger/hotell i dubbelrum
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Båttur på Lake Naivasha
 • Besök hos Samburu-folket 
 • Obegränsat med dricksvatten i safaribilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum 50 USD/person
 • Dryck
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 20-25 USD/dag till guiden och några dollar per natt till tippingboxar på hotellen

Beräknat på dollarkurs: 10,3                Barnrabatt för barn upp till 12 år. Kontakta oss för mer information!                Högsäsongstillägg tillkommer 1/7-20/3 och över jul och nyår!

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar