Gruppresa: Fotokurs och safari i Kenya

3-10 februari 2024

Välkommen på en kombinerad fotokurs och safari i Kenya tillsammans med fotograf Peter Löfqvist. Under denna resa djupdyker ni i Kenyas mångfasetterade kultur och rika natur. Ni åker på cykeltur i Hells Gate, besöker byar och möter lokalbefolkningen där ni får en fin inblick i deras vardag, utforskar Menegikratern, åker på båttur på Lake Naivsha och på viltsafari i Lake Nakuru nationalpark och Masai Mara. Resan kombineras med kurser i fotografi och ni kommer att få många tillfällen att praktisera era nyfunna kunskaper.

8 dagar, pris från 28.900 kr/person

 

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Cykeltur i Hells Gate och vidare mot Nakuru

Tidig ankomst till Nairobi. Guiden möter upp oss utanför flygplatsen vi påbörjar resan mot Nakuru. Uppskattningsvis tar färden ca 5-6 timmar men vi stannar på vägen, och redan första dagen kastas vi in i den Afrikanska verkligheten. På vägen mot Nakuru passerar vi Lake Naivasha och Hells Gate där vi tar en liten omväg för en cykeltur genom Hells Gate så vi får sträcka på benen efter att ha suttit länge i bilen och på flyget. Här finns det chans att se zebror, giraffer och andra fritt strövande djur. Ha kameran i beredskap!

Efter cykelturen tar vi oss den sista biten till 
Nakuru och anländer till vårt boende på Kambi Amani på eftermiddagen, där vi installerar oss i våra rum och blir sen bjudna en stärkande middag.

Efter maten samlas vi för att ha en första kurstillfälle i grundläggande insikt i inställningar av kameran och hantering.

Boende: Kambi Amini Eco Camp
Måltider: Lunch och middag

Dag 2: Besök i byar och 7M-projekt

Efter frukost beger vi oss ut till byarna som 7M-projektet är involverad i och för att lära oss mer om vad detta har betytt för människorna som lever där. Vi besöker flera olika byar där vi möter människor och får ta del av deras vardag och livshistorier. Det brukar bli en dag med starka känslor och bestående minnen.

Vi besöker också Ekvatorn och får möjlighet att bokstavligen stå med en fot på var sida om halvklotet. Här möter vi Ekvatorkvinnorna som gör fina hantverk och vi får möjlighet att köpa dessa till bra priser.

När vi är tillbaka i campen och har fått mat i magen är det tid för nästa Kurstillfälle som går in lite djupare på övriga inställningar och Komposition, ljussättning och hur man modifierar ljus. Dessutom går vi in på naturfoto eftersom vi närmar oss den delen av kursen där de kunskaperna kommer att komma väl till pass.

Boende: Kambi Amini Eco Camp
Måltider: Helpension

Dag 3: Viltsafari i Lake Nakuru nationalpark

Tidigt på morgonen, när djuren är som mest aktiva, blir vi upphämtade av en safarijeep som tar oss med till Lake Nakuru nationalpark för viltsafari. Parken sjuder av liv och här har vi stor chans att stöta på vita och även svarta noshörningar och den ovanliga Rothschild-giraffen tillsammans med många andra av savannens vilda djur. Nakuru-sjön är ett populärt tillhåll för sjöfåglar av alla dess slag. Vi har med oss packad lunch som vi äter på en rastplats inne i parken. Idag får ni verkligen ett ypperligt tillfälle att öva på era nyfunna kunskaper i naturfotografering.

På eftermiddagen åker vi tillbaka campen för lite vila och en pratstund kring lägerelden med den afrikanska stjärnhimlen ovanför er.

Boende: Kambi Amini Eco Camp
Måltider: Helpension

Dag 4: Menengi-kratern och Lake Naivasha

Tidig morgon för dom som vill fånga soluppgången över Lake Nakuru.
Denna dagen tillägnas ett besök vid Menengi crator , en vulkan som faktiskt fortfarande är aktiv såtillvida att man kan se vulkanånga stiga upp ibland från botten som numera är beväxt med buskar och träd. Det är en storslagen vy och ger möjlighet till några fantastiska bilder.
Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi påbörjar resan mot Lake Naivasha.

Boende på Elsamere Lodge som Joy och George Adamsons, författare av Born Free och pionjärer till bevarandet av natur och vilda djur och upprättandet av de första reservatens, tidigare hem. Lodgen ligger i en grönskande trädgård precis nere vid stranden av Lake Naivasha. Hit kommer det ofta både flodhästar, zebror och giraffer ofta på besök. På eftermiddagen åker ni ut på en båttur på sjön för att spana efter flodhästar och fåglar. Här finns även ett litet museum med memorabilia från Joy och Georges spännande liv.

Boende: Elsamare Lodge
Måltider: Helpension

Dag 5: Båttur på Lake Naivasha innan färd till Masai Mara

Tidigt på morgonen åker ni ut på en båttur på Naisvashasjön för att se när dagen vaknar till liv. Under båtturen har ni stor chans att se flodhästar och mängder med fågelarter så som afrikansk fiskörn och pelikaner. Tillbaka till lodgen för frukost innan ni tar sikte på savannernas savann – Masai Mara.

Resan dit tar ca 4-6 timmar beroende på trafiken. Väl framme installerar ni er i era bekväma tältstugor på Basecamp Mara innan ni går med en massajguide ut på en vandringssafari. På eftermiddagen finns även möjlighet att besöka en närliggande massajby för de som vill.

Boende: Basecamp Mara
Måltider: Helpension

Dag 6-7: Viltsafari i Masai Mara

Två heldagar som helt ägnas åt savannens och skogarnas alla djur i Masai Mara Conservation Area. Ni lägger upp hur dagarna ska se ut tillsammans med guiden. Se till att ha kamerorna redo och extrabatterier och minneskort med!

Ni kan välja att åka ut på en tidig morgonsafari, åka tillbaka till campen för lunch och vila under de varmaste timmarna och åka ut igen på eftermiddagen. Eller så åker ni ut på en heldagssafari och tar med er lunchpaket.

Det är ren vildmark så hur många av The Big Nine ni kommer att få se avgör ödet men vi törs nog ändå lova minst hälften av dem. Elefant, lejon, buffel, gepard, giraff, zebra, mängder av graciösa antiloper och har ni riktig tur även noshörning och leopard. Förutom savann och skog med alla dess djur besöker ni vattendrag där flodhästar grymtar och vältrar sig och krokodiler ligger på span.

Boende: Basecamp Mara
Måltider: Helpension

Dag 8: Tillbaka till Nairobi för hemresa

Idag får vi lite sovmorgon innan det är dags återvända till Nairobi för hemresa eller kanske vidare för lite sol och bad vid Kenyas kust eller Zanzibar.

Måltider: Frukost och lunch

Pris per person:

28 900 kr/person

Enkelrumstillägg: 3000 kr/person

Vad som ingår:

 • Fotokurs Afrika
 • Boende i dubbelrum
 • Alla transporter som nämns i programmet
 • 3 heldagar med guide/chaufför i safarijeep i Lake Nakuru nationalpark och Masai Mara
 • Fotograf Peter Löfqvist med som sakkunnig/reseledare under hela resan
 • Måltider enligt program
 • Alla parkavgifter
 • Alla aktiviteter/besök som nämns i programmet

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum: 51 USD/person
 • Dryck: öl ca 20 kr, vin från 100 kr, läsk/vatten ca 10 kr
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 3-5 usd/person/dag till guiden och några usd per dag till dricksboxar på hotellen.

*  Beräknat på dollarkurs: 10,3  *  Minimumantal för att resan ska bli av: 6 personer  *  20% av vinsten går till 7M-projektet  *

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Peter Löfqvist, reseledare på afrikaresor

Peter Löfqvist

Reseledare

Peter Löfqvist är en passionerad fotograf med mångårig erfarenhet i flera olika inriktningar. I sin studio i södra Skåne jobbar han med porträtt, familj, bröllop, produktfotografi mm. Med ett nu 30-tal Afrikaresor bakom sig med fokus på kultur, natur och djurfotografi har Peter byggt upp inte bara stor erfarenhet i miljöerna utan också god kännedom och goda relationer med lokalbefolkningen som möjliggör unika möjligheter att komma nära människor i deras egna miljö och oförglömliga upplevelser i vildmarken. Peter delar frikostigt med sig av sin egen och andras stilar och hans expertis finns till hans under hela resan så att svar kan ges i den stund frågorna kommer upp.

En engagerad förespråkare för bevarande av naturen, och dess arv.

Och inte minst ett stort engagemang för människors lika värde och rätt till lika förutsättningar.

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar