Fly-in Safari Masai Mara & kenyas kust

En kortare safari med mycket innehåll där ni flyger in till Masai Mara i safariplan. Boende i fin tältcamp med utomordentlig service och bästa läge för viltskådning.

Masai Mara kännetecknas av ändlösa slätter med utspridda akaciaträd och magiska solnedgångar. Ni har chans att se samtliga i The Big Nine och mellan juli-oktober uppehåller sig de miljontals gnuerna och zebror som utgör migrationen här.

Resan avslutas med sol och bad i Indiska Oceanen.

 

Detaljerat dagsprogram

Dag 1: Ankomst Nairobi och flyg vidare till Masai Mara

Ankomst Nairobi tidig morgon. Transfer till Wilson Airport för att flyga till Masai Mara. Väl framme hämtas ni upp av en chaufför som kör er till Basecamp Mara/Entomoto Safari Camp.

På eftermiddagen åker ni ut på en första safaritur i öppen safaribil tillsammans med campens övriga gäster. Tillbaka till campen för en sundowner intill lägerelden och senare middag.

Boende: Basecamp Mara / Entumoto Safari Camp
Måltider: Lunch och middag

Dag 2-3: Viltsafari i Masai Mara

Basecamp: 4 x halvdagar med viltsafari i Masai Mara tillsammans med campens övriga gäster. Ni åker ut på en första tur tidigt på morgonen när det brukar vara som mest aktivitet på djuren.  Tillbaka till campen för lite vila under dagens varmaste timmar och ut på viltsafari igen på eftermiddagen.
Intill Basecamp finns Enjoolata Awareness Center som är väl värt ett besök under din tid där. Där får ni stifta bekantskap med Massaj-kulturen genom möten och utställningar. Ni kan läsa mer om centret här: https://www.basecampexplorer.com/kenya/enjoolata-centre/

Entumoto: 2 x heldagar/4 x halvdagar med viltsafari/walking safari/besök i massajby tillsammans med campens övriga gäster. Entumoto ligger i ett privat reservat intill Masai Mara National Reserve. I och med att det är ett privat reservat så är det färre andra turister som får åka i reservatet och man är tillåten att göra lite andra aktiviteter så som walking safari och nattsafari. Viltsafarin sker både i reservatet och i Masai Mara.
Ni har god chans att se samtliga i ”The Big Nine” – elefant, buffel, noshörning, leopard, lejon, flodhäst, giraff, zebra och gepard, antiloper, hyenor, babianer och många andra djur. Ni åker tillbaka till campen för lunch och lite vila under dagens varmaste timmar. Viltsafari igen på eftermiddagen tills dess att solen går ner. Middag och lägereld under den afrikanska stjärnhimlen. Helpension.

Ni kan läsa mer om aktiviteterna här: https://www.entumoto.com/activities

Tillägg: luftballongsafari över Masai Mara i soluppgången. Ni spenderar ca 1 timme i luften där ni får möjlighet att se de ändlösa slätterna ur ett nytt perspektiv. Efter ballongfärden bjuds ni på bush-frukost med mousserande vin innan ni körs tillbaka till lodgen igen. Pris: ca 5000 kr/person (betalas på plats men bör förbokas).

Boende: Basecamp Mara / Entumoto Safari Camp
Måltider: Helpension

Dag 4: Viltsafari i soluppgången och vidare till Kenyas kust

Viltsafari tidigt på morgonen innan ni körs till Keekorok airstrip för att flyga vidare till kusten via Nairobi. Väl framme hämtas ni upp av en chaufför som kör er till valt hotell.

Eleven Pearl ligger vid Diani Beach som liger söder om Mombasa. Vid Diani Beach finns det väldigt många hotell, mestadels stora All Inclusive-resorter. Det är en vacker, lång strand men på grund av alla hotell så är där många strandförsäljare. Eleven Pearl ligger på en lugnare del av stranden men det kan komma en del försäljare dit också. Aktiviteter förutom sol och bad som erbjuds är: dykning/snorkling, vattensporter, tennis, golf, utflykt till Mombasa.

Kobe Suites ligger i Watamu som ligger lite längre norrut på kusten. Här är det inte lika många hotell som i de södra delarna och det är generellt lugnare på stranden. Utanför Watamu ligger en marin nationalpark som erbjuder finfin dykning/snorkling. Förutom det finns aktiviteter som kajakpaddling, SUP, besök i Malindi.

 

Dag 4-8: Sol, bad och lata dagar vid Indiska Oceanen

Egna aktiviteter vid kusten. För den som tröttnar på strandlivet finns många andra aktiviteter. Dessa bokar ni lätt på hotellet. Förslag på aktiviteter:

 • Dykning/snorkling
 • Vattensporter
 • Dagsutflykt till Mombasa
 • Tennis
 • Golf
 • Yoga
 • Ridning

Dag 9: Hemresa

Transfer till flygplatsen i Mombasa för hemresa.

Måltider: Frukost

Pris per person:

Med boende på: Basecamp Mara: 25 000 kr

Entumoto Toto Camp: 34 000 kr

Entumoto Main Camp: 37 000 kr

Vad som ingår:

 • Safariflyg Nairobi-Masai Mara, Masai-Mara-Diani Beach
 • 3 nätters boende på Basecamp Mara/Entumoto i dubbelrum
 • 4 nätters boende på Eleven Pearl
 • Måltider enligt program
 • Safariaktiviteter enligt program
 • Alla park- och reservatsavgifter
 • På Entumoto ingår även dryck (vatten, läsk, juice, kaffe/te, öl, vin och vissa spritsorter) samt tvättservice

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum 50 USD/person
 • Dryck (ingår på Entumoto)
 • Egna utflykter/aktiviteter på kenyanska kusten
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 5-15 USD/person/dag till guiden och några dollar per natt till dricksboxar på hotellen

  * Beräknat på dollarkurs: 10,3 * Barnrabatter för barn upp till 12 år * Högsäsongstillägg tillkommer juli-oktober och över jul och nyår *

  Jag finns här för att svara på dina frågor!

  Madelene Segelöv

  Välkommen du också!

  Boka en oförglömlig resa med oss!

  Kenya

  Tanzania

  Uganda

  Kilimanjaro

  Sydafrika

  Namibia

  botswana

  Paradisöar