Kenya

Jambo!

Välkommen till Kenya, landet som räknas som Östafrikas kommersiella och finansiella nav. Huvudstaden Nairobi är verkligt kosmopolitiskt och här görs affärer både på swahili och engelska, Kenyas två officiella språk.

Skillnaden mellan Kenya och Sverige kunde inte vara större. Trots att de två länderna till ytan är ungefär lika stora, så är naturen väsensskild. Flora och fauna varierar stort och med en lång kuststräcka mot Indiska oceanen, oändliga savanner och sjösystem i de centrala delarna, är Kenya som ett Afrika i miniatyr. Om ni någon gång drömt om att få se The Big Five (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel) då är detta destinationen för er.

Till landets fascinerande miljö bidrar människorna med skiftande kulturer. Kenya är känt för sina många folkstammar, där massajerna sannolikt är den mest bekanta. Detta stolta folkslag lever framför allt i naturskyddsområdet Masai Mara och möter oss under de kortare safariturerna. Vid längre turer till norra Kenya finns möjlighet att besöka andra stammar såsom Samburufolket och Turkanastammen.

I våra olika reseprogram kan ni välja att kombinera med strand och hav vid den kenyanska kusten eller på paradisön Zanzibar. Vi har möjlighet att optimera din vistelse utifrån önskemål och plånbok – varför inte kombinera safari, stränder och storstadsliv?

Jambo!

Välkommen till Kenya, Östafrikas finansiella hjärta med den kosmopolitiska huvudstaden Nairobi. Här möter vild och varierande natur från Indiska oceanens stränder till savanner och sjöar, ett perfekt ställe för att se The Big Five. Landet är även rikt på kulturell mångfald, med kända stammar som massajerna i Masai Mara. Våra reseprogram erbjuder allt från safari till strandliv, anpassade efter dina önskemål och budget.