Söker du resesällskap?

Resenärer önskar sällskap följande datum:

221212 - 121212

221212 - 121212

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Namibia, Botswana och Victoriafallen

Upplev det bästa av södra Afrika på denna oförglömliga resa! Med starten i Windhoeks pulserande hjärta, utforska Kalahariöknen med San-folket och förundras över Sossusvleis massiva sanddyner. Njut av Swakopmunds koloniala charm, beundra uråldriga runristningar i Twyfelfontein och spana efter Afrikas ”Big Five” i Etosha National Park. Följ Okavangodeltats slingrande kanaler i en traditionell mokoro, skåda det saltkristalliserade månlandskapet vid Makgadikgadi, och avsluta resan med den mäktiga bruset från Victoriafallen. 

20 dagar, pris från XX.XXX kr/person

 

 

Detaljerat dagsprogram

Giraff i Kalahari
Gazeller i Sesriem
Ökenlandskap i Sossusvlei
View of Swakopmund in the evening light with coastline and waves
Sälkoloni i Cape Cross
Twyfelfontein
Elefanter i Etosha
Noshörningar i Etosha
Zebra i Etosha
Fågel i Guma Lagoon
Vy från mokoro
Fågel flyger i Okovangodeltat
Flodhäst i Chobe
Kudu i Kasane
Victoriafallen
Twyfelfontein

Dag 1 – 2: Kalahari Namibia

Ankomst till Windhoek. Er guide möter upp er utanför flygplatsen och ni börjar med en stadsrundtur i Windhoek innan ni tar av söderut mot Kalahariöknen. Landskapet kännetecknas av en stor halvtorr sandig savann som är draperad över ett mjukt böljande hav av sand som täcker större delen av Botswana och stora delar av Namibia och Sydafrika.

Dag två går ni på en vandring genom öknen tillsammans med det lokala Sanfolket och på eftermiddagen åker ni ut på safari.

Boende: Bagatelle Kalahari Game Ranch
Måltider: Dag 1: Lunch och middag, Dag 2: Helpension

Dag 3 – 4: Sesriem

Resan fortsätter mot de röda sanddynerna i Sossusvlei. Eftersom det inte finns något boende i Sossusvlei får besökare till denna ökenvildmark bo i Sesriem, ca 65 kilometer bort, där camper och lodger fungerar som bas för att utforska de magnifika sanddynerna. Sesriem Canyon, en djup ravin som vatten har skurit ut i klipporna, är ett slående naturelement i området som bäst utforskas till fots. Klippväggar reser sig skarpt upp på båda sidor av kanjonen, medan fåglar häckar på dess klippor och ödlor skuttar längs avsatserna.

Boende: Desert Camp
Måltider: Helpension

Dag 5 – 6: Swakopmund

Färden går norrut via Kuiseb Canyon till Swakopmund. Ni åker genom ett fantastiskt månlandskap och har möjlighet att se ökenväxter såsom, ”Welwitschia mirabilis”.

Swakopmund är en pittoresk ökenstad med en avslappnad atmosfär, gammaldags charm och frodiga gröna gräsmattor och palmer. Här ingår inte middag för att ni själva ska få möjlighet att hitta er egen favoritrestaurang. Restaurangbesök kostar väldigt lite i jämförelse med motsvarande i Sverige.

Dag sex ägnas åt egna aktiviteter, exempelvis fyrhjulingskörning, ridning, skärmflygning, fiske, sightseeing och fascinerande ökenturer.

Boende: Hansa Hotel
Måltider: Dag 5: Frukost och lunch, Dag 6: Frukost

Dag 7: Twyfelfontein

Avresa från Swakopmund och längs Atlantkusten norrut. På vägen stannar ni till vid den stora sälkolonin vid Cape Cross och gör ett besök på Damara Living Museum. Boende på Twyfelfontein Country Lodge.

Boende: Twyfelfontein Country Lodge
Måltider: Helpension

Dag 8: Palmwag

På morgonen besöker ni grottorna i Twyfelfountain för att se de uråldriga runristningarna innan ni fortsätter mot Palmwag. Väl framme åker ni ut på en tur i den vackra naturen i Palmwagreservatet med en öppen safaribil.

Boende: Palmwag Lodge

Måltider: Helpension

Dag 9 – 10: Etousha South

Resan fortsätter via Grootberg Pass till Kamanjab och vidare mot Etosha National Park dit ni ankommer på eftermiddagen. I hjärtat av denna nationalpark ligger Etosha Pan, en enorm, oftast torr, fördjupning. Tillfälliga källor bildar vattenhål som lockar en myriad av djurarter. Att ni kommer att se mycket djur törs vi garantera trots att detta är ett enormt viltområde. Viltsafari på eftermiddagen.

Dag tio bjuder på viltsafari i Etosha nationalpark där det finns en mångfald av djur- och fågelarter, speciellt runt de många vattenhålen. Flera av arternna är endemiska till området.

Boende: Okaukuejo Resort

Måltider: Helpension

Dag 11: Etousha East

Idag tar ni sikte på de östra delarna av Etosha med dess vidsträckta öppna slätter och åker på viltsafari på vägen till Namutonireservatet. 

Boende: Namutoni Resort

Måltider: Helpension

Dag 12: Rundu

Ni åker på viltsafari tidigt på morgonen innan ni fortsätter resan till Rundu som ligger intill the mäktiga Okavangodeltat. På vägen kan ni, om ni vill, stanna till vid vattenfallen Popa Falls (inträde betalas på plats).

Boende: n’Kwazi Lodge and Camping Site

Måltider: Helpension

Dag 13 – 14: Guma Lagoon

Dag tretton är det dags att korsa gränsen till Botswana och efter gränsövergången tar ni sikte på Guma Lagoon Camp.

Efter frukost dagen därpå möter ni upp den guide som tar er med på en tur djupt in i deltat. Ni åker i en mokoro, en traditionell urgröpt kanot, genom de lugna kanalerna som förbinder det omfattande flodslättssystemet med huvudfloden. Det finns gott om näckrosbäddar, palmöar och papyrus, vilket gör det till en mycket vacker upplevelse. På en av de större öarna får ni tid för lunch och en guidad promenad. Det finns alltid en chans att se stora hjordar av röda lechwe som springer genom vattnet och elefanter som äter bland den frodiga våtmarksvegetationen. Efter lunch åker ni tillbaka till där ni startade mokoroturen och avslutar med en kort tur med motorbåt tillbaka till campen.

Boende: Guma Lagoon Camp

Måltider: Helpension

Dag 15: Maun

Efter frukost, dag 14, fortsätter ni mot Botswanas tredje största stad Maun. Viltsafari en bit på vägen. Väl framme checkar ni in på Discovery Hotel som ligger i utkanten av staden intill Thamalakane River. Om tid finns åker ni på en liten rundtur i staden.

Boende: Discovery Bed & Brekfast

Måltider: Helpension

Dag 16: Gweta

Ni åker vidare till Gweta som ligger intill Makgadikgadi saltöken. Då aktiviteterna i Gweta är beroende av vädret bokas dessa på plats.

Boende: Planet Baobab

Måltider: Helpension

Dag 17 – 18: Chobe River Front

På morgonen utforskar ni det karga landskapet i Ntwetwe Pan där ni upptäcker de unika, ökenanpassade arter som lever här, bland annat den populära surikaten. Mitt på dagen tar ni sikte på Kasane som ligger intill Chobefloden. 

Dag 18 tar ni avsked av er guide som återvänder till Namibia. Ni åker sedan på viltsafari i öppna safaribilar i Chobe nationalpark tillsammans med lodgens övriga gäster. På eftermiddagen åker ni ut på en båtsafari på Chobefloden.

Boende: Chobe River Lodge

Måltider: Helpension

Dag 19 – 20: Victoriafallen

Efter frukost hämtas ni upp av en chaufför som kör er över gränsen till Zimbabwe och vidare till de mäktiga Victoriafallen. Efter att ni checkat in på ert boende får ni ägna restan av dagen till agna aktiviteter.

Resans tjugonde dag ägnas åt egna aktiviteter i Victoria Falls, till exempel: flodbåtsfärder, sceniska flygningar, forsränning, bungee jumping och kajakpaddling.

Boende: Shearwater Explorers Village

Måltider: Frukost

Dag 21: Resans slut

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Pris per person:

2 personer: ?? kr

4 personer: ?? kr

6 personer: ?? kr

Vad som ingår:

 • 17 heldagar med privat engelsktalande chaufför/guide i 4×4 Toyota Forturner
 • Disel och vägskatter
 • Boende på specificerade lodger i dubbelrum
 • Alla parkavgifter
 • Måltider enligt program
 • Aktiviteter enligt program
 • Obegränsat med dricksvatten i safaribilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum (50 USD/person)
 • Dryck: öl ca 25 kr, vin från 150 kr, läsk/vatten ca 15 kr
 • Övriga utflykter/aktiviteter
 • Dricks: Räkna med ca 25 USD/dag till guiden och några USD/natt i dricksboxar på hotellen.

Beräknat på dollarkurs: 10,3                Barnrabatt för barn upp till 12 år. Kontakta oss för mer information!

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar