/*ÅL*/ Info angående Coronaviruset * Afrikaresor

Info angående Coronaviruset

Uppdaterat 20-03-24:

Uppdaterade om/avbokningsregler under Coronaviruset:

I och med den osäkra framtiden så har vi uppdaterat våra av- och ombokningspolicies. De gäller tillsvidare under tiden för UD’s avrådan för resor:

För dig som redan har en bokad resa med Afrikaresor:

Slutbetalning för resan framflyttad till 14 dagar före avresa. Fram tills dess så kan du avboka din resa i sin helhet så länge avrådan från att resa kvarstår. Om du avbokar tidigare än 14 dagar gäller våra vanliga avbokningsregler för anmälningsavgifter. Du får tillbaka hela anmälningsavgiften utom 680 kr/person för administrativa kostnader.

Ni kan också välja att boka om er resa. Ni behöver inte bestämma datum förrän ni känner er säkra på att åka. Om ni väljer att åka en annan säsong så kan priset komma att förändras detta gäller även valutaförändringar och eventuella prishöjningar i Afrika.

För dig som funderar på att boka en resa nu, om inte annat för att få något att se fram emot tills när Coronavågen är över så har ni fri ombokning. Vid bokning betalar ni 2000 kr/person i anmälningsavgift. Om situationen med avrådan från att resa fortfarande kvarstår när det börjar närma sig avresedatum så kan ni fritt boka om till annat datum/avboka.

Uppdaterat 20-03-01:

Angående Coronaviruset och hur det påverkar er som har bokat en resa med Afrikaresor

I dagsläget finns en knapp spridning i Sydafrika, 1 bekräftat fall i Kenya och i övriga länder dit våra resor går har ännu inga fall.

I östra Afrika har flera länder infört rekommenderad och i vissa fall även obligatorisk hemkarantän i 14 dagar för resande ifrån högriskländer, däribland Sverige.

Med anledning av Coronaviruset så har vi uppdaterat våra Resevillkor för landarrangemang. Om ni har bokat eller bokar en resa med oss så får ni omboka den kostnadsfritt om den rådande situationen kvarstår. Ombokningen kan göras tidigast 14 dagar före avresa.

Hur långt fram i tiden som resan kan ombokas är lite olika på olika destinationer så jag rekommenderar er att kontakta oss om din specifika resa.

Flygbiljetter:

De allra flesta flygbolag har uppdaterat sina ombokningsregler på grund av Coronaviruset. De allra flesta biljetter kan ombokas men hur långt fram i tiden skiljer sig från flygbolag till flygbolag. Detta gäller även alla flygbiljetter som bokas från och med nu.  Kontakta oss för mer information!

Så länge som det inte finns någon avrådan från UD så gäller våra vanliga regler gällande avbokning av resa. Se våra resevillkor här: https://www.afrikaresor.se/resevillkor/

Situationen med Coronaviruset uppdateras kontinuerligt och därför är det svårt att så här ge detaljerad information om varje enskilt land. Vi på Afrikaresor håller oss löpande uppdaterade om situationen i de olika länderna dit vi arrangerar resor. Vi rekommenderar dig som resenär att kontakta oss om din resa för mer information så ska vi göra allt vi kan för att lösa allt på ett så smidigt sätt som möjligt!

Ta hand om er och varandra!

Vänligen,

Madelene Segelöv, VD