Gruppresa: Safari i Botswana och Victoriafallen

Det finns få naturupplevelser i världen som går upp mot en resa genom Botswanas vildmark. Denna klassiska färdväg erbjuder en kombination av boende på lodger och lyxig campingsafari med viltskådning i världsklass. Lodgerna är vackert inredda, bekväma och ger en fantastisk äventyrssafari genom de världsberömda parkerna Chobe nationalpark och Okavangodeltat. Ni reser tillsammans med en liten grupp med max 8 deltagare. Startdatum för resan finns under hela året.

11 dagar, pris från 39 900 kr/person

 

Detaljerat dagsprogram

Okavango River

Dag 1: Ankomst Maun

Vid ankomst till Mauns flygplats möts ni upp av en chaufför som kör er till hotellet för incheckning. På kvällen möter ni upp resten av gruppen för en första middag där ni får en introduktion till ert stundande äventyr och får träffa era medresenärer.

Boende: Sedia Hotel
Måltider: Inga måltider

Dag 2-3: Okavangodeltat

Okavangodeltat är ett vidsträckt våtmarksparadis i mitten av Kalahariöknen, som matas av floder från Angolas högland och säsongsbetonade regn. Det är ett ständigt föränderligt kalejdoskop av vattenvägar, vassbäddar, öar som växer och krymper varje säsong som en levande organism och ger liv åt en imponerande mängd vilda djur så som flodhästar, elefanter, lejon och bufflar, den blyga Sitatungaantilopen och det rika fågellivet.

Resan från Maun till lodgen tar runt fem timmar. De kommande dagarna utforskar ni deltat från kanot och motorbåt. För den som vill går det även att boka in en helikoptertur över det imponerande området.

Boende: Guma Lagoon Camp
Måltider: Frukost

Dag 4-5: Moremi och Mababe

Moremi Game Reserve är juvelen i Botswana och utan tvekan en av de bästa destinationerna för viltskådning i Afrika. Moremis stora variation av biotoper gör det till ett paradis för fågelskådare.
Moremis vildmark består av öppna gräsmarker och skogar med rikligt med storvilt. De kommande två nätterna bor ni i bekväma tält i reservatets östra del och dagarna spenderas med viltsafari i öppna safarijeepar i Moremi Game Reserve och längs Mababe River.

Boende: Camping
Måltider: Helpension

Dag 6-7: Savuti

Ni fortsätter norrut från Moremi till den berömda Savuti-sektionen i Chobe nationalpark. Detta är ett utmärkt område för stora rovdjur med frekventa observationer av lejon och leopard, hyenor, elefanter och många av savannens gräsätare.

Boende: Camping
Måltider: Helpension

Dag 8-9: Chobe nationalpark

Nästa destination på resan är Chobe nationalpark. Ni åker norrut mot den lilla staden Kasane som ligger på gränsen till nationalparken.
Tidigt på morgonen följande dag åker ni ut på en viltsafari i safarijeep och resten av dagen tillbringas på floden där ni njuter av lunch på en kryssningsbåt med spektakulär natur och djurliv åt alla håll. När skymningen sänker sig över floden åker ni tillbaka till lodgen för middag och en pratstund runt den sprakande lägerelden.

Boende: Chobe Safari Lodge
Måltider: Frukost

Dag 10: Victoriafallen

Idag korsar ni gränsen vid Kazangula till Zimbabwe och fortsätter mot de spektakulära Victoriafallen beläget i Zambezifloden som utgör gränsen mellan Zimbabwe och Zambia. Fallen, som är ett av de största i världen, beskrivs av det lokala Kololo-folket som ’Mosi-oa-Tunya’ – The smoke that thunder. På eftermiddagen går ni tillsammans med en lokalguide på en guidad tur längs fallen.

Boende: Phe Zulu Guesthouse
Måltider: Frukost

Dag 11: Hemresa

Egna aktivteter på dagen tills dess att det är dags att åka till flygplatsen för hemresa.

Området bjuder på många olika aktiviteter så som kryssning i solnedgång, helikoptertur över fallen, kanottur i övre Zambezi och forsränning. Den lilla staden Victoria Falls erbjuder även marknader med lokala hantverk och trevliga restauranger och caféer.

Måltider: Frukost

Pris per person:

39 900 kr

Vad som ingår:

 • All transport under safarin specialbyggd safarijeep med fönsterplats till alla
 • Privat engelsktalande guide/chaufför
 • Boende på specificerade lodger i dubbelrum
 • 4 nätter i Merutält med campingsängar, bushtoaletter och ”bucket-shower”
 • Alla parkavgifter
 • Måltider enligt program
 • Aktiviteter enligt program
 • Dricksvatten i safaribilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum (50USD/person/land)
 • Dryck och vissa måltider
 • Dricks till guide/chaufför
 • Övriga aktiviteter

Beräknat på dollarkurs: 10,3                Barnrabatt för barn upp till 12 år. Kontakta oss för mer information!

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar