Victoriafallen och botswana

Utforska Okavangodeltas skatter och Chobe nationalparks vilda djur under i en oförglömlig resa. Från mokoro-kanotäventyr till närkontakt med lejon och elefanter, erbjuder denna resa en djupdykning i naturens prakt. Upplev Afrikas ikoniska vildliv och avsluta med att uppleva den mäktiga skönheten hos Victoriafallen, ett av världens mest imponerande vattenfall, och njut av spektakulära landskap och minnesvärda ögonblick längs vägen.

Pris:

 

Detaljerat dagsprogram

Buffalos in Savuti
Vy från mokoro
Hyenas in Moremi National Park
Giraffe in Central Kalahari Game Reserv
Fox in Central Kalahari Game Reserv
Victoria falls
Victoria falls

Dag 1: Safariflyg in i Okavangodeltat

Resan börjar med en safariflygning från Maun in i Okovangodeltat till ert boende för natten, beläget vid kanten av Chief’s Island, djupt in i hjärtat av Okavangodeltat. Vid ankomsten möts ni vid flygplatsen av er personliga guide som kommer att vara med under hela er vistelse i Botswana.

Första kvällen ägnas åt avkoppling i campens bar- och loungeområde eller att spana ut över de magnifika vyerna i solnedgången.

Boende: Oddballs’ Camp
Måltider: Lunch och middag

Dag 2 – 3: Utforskning av deltat

I en mokoro, en kanot urgröpt ur afrikanskt korvträd, lastad med campingutrustning och förnödenheter ger ni er ut tillsammans med guiden för att utforska Okovangodeltat. Ni kommer att färdas genom floderna till en lämplig plats för att slå läger på en av öarna. Väl framme hjälps ni åt att sätta upp lägret, göra upp eld och förbereda måltider.

Guiden kommer ta er med på lugna glidturer genom den magnifika naturen. Vilda djur av många olika arter är rikligt förekommande, bland annat lejon, leoparder, bufflar, elefanter, flodhästar, krokodiler, giraffer, antiloper och ett flertal reptilarter som sköldpaddor och kameleonter. Här finns också en mängd olika fågelarter som ger liv åt skogarna, floderna och översvämningsområdena i Okavangodeltat. Många sällsynta och hotade arter har sitt hem i Okavango, och fågelskådare kommer från hela världen för att söka efter dem.

Dag tre tillbringas med att utforska öarna till fots tillsammans med guiden, för att upptäcka allt som denna världsarv har att erbjuda.

Boende: Camping
Måltider: Helpension

Dag 4: Okoganvodeltat

Dag njuter ni av den sista heldagen i Okavangodeltat och allt det har att erbjuda innan ni återvänder för att tillbringa er sista natt i området på Oddballs ’Camp.

Den lokala byn Sedibana ligger 30-45 minuter från campen. Om du önskar besöka byn kan din guide ordna det åt dig.

Boende: Oddballs’ Camp
Måltider: Helpension

Dag 5 – 6: Chobe nationalpark

Efter frukost på Oddballs ’Camp gör ni en kort flygning till Savuti i Chobe nationalpark, där ni kommer att tillbringa de kommande två nätterna på Camp Savuti.

Savuti Marsh har över åren fått rykte som ett av världens främsta områden för rovdjursobservation, med en av de högsta koncentrationerna av vilda djur på den afrikanska kontinenten. Området är känt för sin stora population av elefanter och lejon, och är också en av de bästa regionerna i Afrika för att se den sällsynta afrikanska vildhunden. Andra rovdjur som ofta ses är hyenor, geparder och leoparder. Under regnsäsongen anländer zebror i enorma hjordar för att äta av de frodiga gräsängarna tillsammans med andra växtätare som kudu, impala, gnu, vildsvin och flodhästar.

På eftermiddagarna och på morgonen dag sex kommer ni att åka på viltspaning genom det rika och häpnadsväckande naturen.

Boende: Camp Savuti
Måltider: Helpension

Dag 7 – 8 : Victoriafallen

Efter frukost på Camp Savuti flyger ni till Kasane för transfer vidare till Victoriafallen, beläget vid den magnifika Zambezifloden som utgör gränsen mellan Zambia och Zimbabwe. Dessa spektakulära vattenfall kan lätt besökas och beskådas från den zimbabwiska sidan. Victoriafallen är ett av världens bredaste vattenfall och mäter en imponerande bredd på 1708 meter. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Den åttonde dagen ägnas åt egna aktiviteter i området som kan bokas på plats eller förbokas om ni så önskar. Det finns ett brett utbud av aktiviteter så som helikopterflygning över fallen, guidad tur till Vic Falls, solnedgångskryssning, forsränning, bungee jump, besök i Devil’s Pool på Zambiasidan och mycket mer. 

HEMRESA?

Boende: 528 Victoria Falls Guesthouse
Måltider: Frukost

Pris per person:

2 personer: 26 700 kr

4 personer: 21 500 kr

6 personer: 19 900 kr

Vad som ingår:

 • All transport under safarin i  Landcruiser 4×4 med öppningsbart tak
 • Privat engelsktalande guide/chaufför
 • Boende på specificerade lodger i dubbelrum
 • Alla parkavgifter
 • Måltider enligt program
 • Aktiviteter enligt program
 • Dricksvatten i safaribilen

Vad som tillkommer:

 • Internationella flygbiljetter
 • Visum (50USD/person)
 • Dryck: öl ca 25 kr, vin från 150 kr, läsk/vatten ca 15 kr
 • Måltider på Zanzibar: ca 175-300 sek/pers/dag
 • Dricks: väl utbrett i hela Afrika. Räkna med ca 25usd/dag till guiden och några usd/natt i tippingboxar på hotellen.
Beräknat på dollarkurs: 10,3                Barnrabatt för barn upp till 12 år. Kontakta oss för mer information!

Jag finns här för att svara på dina frågor!

Madelene Segelöv

Välkommen du också!

Boka en oförglömlig resa med oss!

Kenya

Tanzania

Uganda

Kilimanjaro

Sydafrika

Namibia

botswana

Paradisöar